شرکت‌ها

هزینه کلاس طلاسازی در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ + متوسط درآمد

در سال های اخیر با توجه به افزایش بی سابقه ی قیمت طلا، شغل هایی هم که با طلا مربوط هستند بسیار طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کرده اند که یکی از این مشاغل ساخت طلا و جواهرات و طلا سازی است که در این مطلب اطلاعاتی را راجع به آن خدمت شما ارائه خواهیم کرد.

شغل طلا سازی یکی از مشاغلی است که پیش نیازهایی دارد که حتما قبل از ورود به این بازار باید به ان توجه کنید. داشتن سلیقه و همچنین راحت بودن با کارهایی که نیاز به ظرافت دارند پیش نیازهای اولیه ورود به این شغل است. برای ورود به این بازار دو انتخاب برای متقاضیان وجود دارد؛ اول انکه در کارگاه های ساخت طلا به عنوان کارگر مشغول به کار شوند و دوم اینکه به عنوان کارفرما کارگاه طلاسازی و تعمیرات طلا افتتاح بکنند.

هزینه ی کلاس های طلاسازی معمولا کاملا بستگی به شخص آموزش دهنده دارد اما به صورت میانگین از ۳۰ میلیون تومان تا ۶۰ میلیون تومان است برای شروع سال ۱۴۰۴ می باشد.

آموزش خصوصی طلاسازی

برای اموزش طلاسازی حتما مجبور نیستید که به مراکز فنی و حرفه ای مراجعه کنید. بسیاری از طلاسازی های موجود در تمامی شهرها اقدام  به استخدام کارآموز و آموزش خصوصی می کنند که این امر خود مستلزم داشتن تسلط لازم بر این موضوع است.

یاد گرفتن طلاسازی در کارگاه های طلاسازی هم شامل هزینه هایی خواهد شد که معمولا برای آموزش تمامی دوره ها در مدت زمان ۶ ماه این هزینه به طور متوسط برابر با ۱۰۰ میلیون تومان خواهد بود اما این نکته را هم باید در نظر بگیرید که سعی کنید از زیرشاخه های طلاسازی شروع کنید و کم کم دانش خود را افزایش دهید تا به همراه تجربه به یک استادکار ماهر تبدیل شوید.

آموزش حضوری و هر روزه در طلاسازی ها و کارگاه های تعمیر طلا به صورت کاملا تجربی است و مبتنی بر روش های آموزشی نیست اما ممکن است برای عده ای بسیار کارآمد باشد.

کلاس طلاسازی و هزینه ی آن آپدیت ۱۴۰۴

برای یاد گرفتن طلاسازی باید دوره های متفاوتی گذرانده شود تا  کیفیت کاری شما را بالا ببرد. در جدول زیر انواع دوره های آموزشی لازم برای طلاسازی، طول دوره و همچنین هزینه ی هر دوره برای شما ذکر شده است:

دوره آموزشیطول دورههزینه به میلیون تومان
ساخت طلا۴ ماه۵۰
مخراجییک ماه۲۰
طراحی۴ ماه۲۰
جواهر شناسی۲۰ جلسه۱۰۰
سنگ شناسی۱۵ جلسه۴۰
فروشندگییک ماه۱۵

*هزینه های درج شده در جدول بالا مربوط به سال ۱۴۰۴ می باشد و از این رو برای اطلاع دقیق به مراکز فنی و حرفه ای و اتحادیه ی طلا و جواهر فروشان باید مراجعه کرد.

مبلغ حقوق دریافتی برای زنان شاغل در این صنعت از ۲۰ میلیون تومان شروع می شود و میتواند با توجه به خلاقیت و کیفیت کار تا ۶۰ میلیون تومان هم افزایش یابد.

کلاس‌های ویژه یکی از مجموعه های آموزشی ۲۰ جلسه است و این کلاس‌ها مخصوص بازار کار بوده و هزینه آن ۳۰ میلیون تومان است  اما در کلاس‌های معمولی مدرک معتبر فنی‌حرفه‌ای نیز به فرد داده می‌شود.

کسانی که دارای مدرک فنی و حرفه ای برای طلا سازی هستند می توانند به کار در منزل هم بپردازند و همچنین با استفاده از کارت و مدرک فنی و حرفه ای خود از خدمات بیمه ای مشمولان این طرح استفاده کنند.

ناگفته نماند که دوره های طلاسازی در آموزشگاه های متفاوت با توجه به کیفیت آموزش و نظارت بر کار قیمت های متفاوتی دارند و ارزان ترین دوره های طلاسازی مربوط به دوره های سازمان فنی و حرفه ای است.


طلاساز های مستقل

بسیاری از کسانی هم که دوره های طلاسازی را می گذرانند قصد دارند که خودشان این صنعت را به صورت مستقل ادامه دهند. این موضوع سبب خواهد شد که شما هزینه هایی اضافه بر هزینه ی دوره های اموزشی برای خرید دستگاه های مورد نیاز داشته باشید.

طلاسازی مستقل یعنی داشتن کارگاه شخصی که طبیعتا تمامی هزینه های آن بر عهده ی خود شخص است و در حالت دیگر می توانید در کارگاه های طلاسازی به صورت موردی و یا ماهانه اقدام به کار کنید.


درآمد معمول شغل طلاسازی:

در این باره یکی از فعالین این حوزه می گوید:

طلاسازی شامل زیرشاخه های زیادی می شود که دستمزد تمامی آن ها با هم متفاوت است، برای مثال اجرت ذوب طلا با ساخت یک انگشتر طلا، تفاوت بسیار فاحشی دارد.

اجرت سوار کردن نگین بر روی طلا هم در کارگاه های طلاسازی به طور متوسط ۲ تا ۳ میلیون تومان برای یک انگشتر است و مقدار این مبلغ برای کار ماهانه تقریبا برابر با ۵۰ میلیون تومان است و از آنجایی که بسیار کار ظریف و پر زحمتی است نتیجه ی کار در درآمد آن بسیار موثر است.

کارگری که مهارتی همچون موم کاری داشته باشد مبلغ متفاوتی دریافت می کند و به ازای کارهایی همچون تراشکاری و بسابکاری هم مبالغ تغییر خواهند کرد.

در آمد طلاسازی کاملا بستگی به محصول نهایی طلاساز دارد و این بدین معناست که اگر تلاش و کار بسیار زیادی برای ساخت یک قطعه ی طلا لازم باشد طبیعتا اجرت ساخت آن هم بالاتر خواهد بود.

اگر شما به کارگاه های طلاسازی برای سفارش طلا دلخواه خود مراجعه کنید متوجه خواهید شد که بسیار فاکتورهای مهمی برای محاسبه ی اجرت محصول نهایی وجود دارد که نگین دار بودن، پیچیدگی ظاهری، استفاده از چند رنگ طلا از این دست هستند.

ساعت کاری این واحد صنفی که به صورت میانگین برای زرآلتون معیار بوده است از ۹ صبح تا ۶ عصر بیان شده است.


درآمد تعمیرات طلا:

امروزه تقریبا بیشتر کارگاه ها با عنوان کارگاه طلاسازی، سفارشات تعمیرات طلا را قبول می کنند که با توجه به سادگی و صرف زمان مناسب و همچنین اجرت مناسب انتخاب مناسبی برای طلاسازان است و از طرفی هم میزان کیفیت کار و پیچیدگی های تعمیرات طلا به اندازه ی ساخت یک قطعه طلا از صفر نیست.

کارگاه هایی که تعمیرات طلا را می پذیرند معمولا از لحاظ سطح مهارت به نسبت کارگاه های تولیدی پایین تر هستند و همین امر سبب شده است که درآمد کمتری داشته باشند.

کارگاه های طلاسازی معمولا تعمیرات طلا هم انجام می دهند که هزینه ی این نوع کارها هم بستگی به مقدار طلای به کار گرفته شده برای تعمیر طلای شما و همچنین اجرت دست طلاساز دارد.

برای نمونه در سال ۱۴۰۴ اجرت هر خال جوشکاری روی قطعه طلای شما ۲۰۰ هزار تومان است که اضافه بر این مقدار قیمت طلای به کار رفته هم از مشتری گرفته می شود.


کارگاه های ذوب و ری گیری:

یکی دیگر از زیرشاخه های طلاسازی، ذوب طلا و ری گیری است. شاید اگر در بازار شهر خودتان بگردید کارگاه های کوچکی را می بینید که مشغول به ذوب طلا هستند. مشتری هدف این کارگاه ها خرده فروشان طلا محلی هستند که طلای خریداری شده از دست مشتری را به این کارگاه ها آورده و اقدام به ذوب آن می کنند.

طبیعتا بابت ذوب طلای شکسته و کارکرده اجرتی دریافت می شود که با توجه به میزان زمان و مهارت بسیار مناسب آن می تواند انتخاب شغلی خوبی باشد.

پس از ذوب طلا نیاز است که عیار قطعه ی نهایی مشخص شود که در اینجا کارگاه شروع به تعیین عیار طلا یا همان ری گیری می کند. ری گیری یکی از مشاغل کم دردسر و مناسب و پردرآمد در شغل طلاسازی است.

اجرت ذوب و ری گیری بسیار بستگی به وزن طلای ذوب شده دارد و معمولا کارگاه ها بر اساس وزن به شما قیمت خواهند داد.

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا