شرکت‌ها

باید و نباید ها در تاسیس کارگاه سی ان سی

باید و نباید ها در  تاسیس کارگاه سی ان سی

دستگاه سی ان سی دستگاهی است محبوب و کابردی که اخیرا تقاضای زیادی نیز در بازار پیدا کرده است و به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال تاسیس کارگاه دستگاه سی ان سی چوب هستند . در این مقاله به این میپردازیم که در مرحله اول ایا تاسیس کارگاه سی ان سی عملی عقلانی است  یا خیر و در نهایت گشت و گذاری در دنیا باید ها و نباید های دستگاه سی ان سی چوب انجام میدهیم.

دستگاه سی ان سی چیست؟

احتمالا اگر تا اینجای کار رسیده اید و در مورد همچین موضوعی مشغول جست و جو هستید احتمالا از نحوه کارکرد دستگاه سی ان سی اگاه هستید اما برای آن دسته از دوستان که از نحوه کارکرد این دستگاه اطلاعی ندارند باید بگویم که دستگاه سی ان سی چوب یک دستگاه صنعتی برش کاری است که برای تراش دادن و در اوردن طرح هایی به طور تمام اتوماتیک روی چوب به کار میرود. به این گونه که شما به عنوان اپراتور دستگاه نقشه و طرح مورد نظر را به دستگاه میدهید و دستگاه به طور خودکار و اتوماتیک آن را روی چوب پیاده میکند.

تاسیس کارگاه سی ان سی

همانطور که قبلا اشاره کرده ام بسیاری از افراد به واسطه تقاضا زیاد برای خدمات مرتبط با این دستگاه و محبوبیت و تنوع بالا کسب کار های مرتبط به فکر تاسیس کارگاه دستگاه سی ان سی می افتند. اما به نظر من شایان ذکر است که ابتدا مروری بر خوب بد این دستگاه داشته باشیم.

باید و نباید ها در تاسیس کارگاه سی ان سی

منافع و مضرات دستگاه سی ان سی

دستگاه سی ان سی به عنوان یکی از ماشین آلات صنایع چوب در ادامه مروری برخوبی و بدی های تاسیس کارگاه  دستگاه سی ان سی به خصوص در ماه های اولیه  میپردازیم

تقاضای بالا

دستگاه سی ان سی دستگاهی توانمندی است که توانایی انجام بسیاری از عمل های مربوط به تراشکاری چوب را دارد . شما تنها با یک دستگاه سی ان سی میتوانید در حرفه های هنری و صنعتی فعالیت کنید . به همین واسطه تقاضای زیادی برای این دستگاه در بازار به وجود امده و شما احتمالا از جانب مشتری دچار کمبود نشوید .

نیاز به سرمایه نه چندان زیاد

این حرفه برخلاف دیگر حرفه های صنعتی نه نیاز به نیرو کار چندانی دارد نه نیاز به سرمایه اولیه سهمگینی. درحقیقت احتمالا بزرگ ترین خرج شما برای شروع هزینه خود دستگاه است زیرا کار شما برای شروع با یک نیرو کار متخصص یک زیرزمین مجهز به وسایل کارگاهی و برق با قدرت مناسب در منطقه خلاصه میشود . در حقیقت اگر این حرفه را با مابقی کسب کار های صنعتی دیگر مقایسه کنیم متوجه میشویم که این کار نیاز به سرمایه بسیار کمتری دارد .

نیاز به استمرار در تعویض قطعات یدکی

یکی از چالش های دستگاه سی ان سی نیاز به تعویض قطعات آن به طور منظم و بازه ای است . شما به عنوان صاحب کارگاه دستگاه سی ان سی باید دقت کنید و تمامی قطعات مصرفی آن را جهت ایمنی و عدم شکل گیری هزینه های بزرگ تر تعویض کنید که یک هزینه نسبتا زیادی به روی دوش شما می اندازد . پس برای جلوگیری از هزینه های بیشتر و تامین ایمنی کارگاه بهتر است قطعات را به موقع تعویض کنیم .

نیاز به کنترل مداوم بازه های روشن ماندن دستگاه

یکی دیگر از سختی های دستگاه سی ان سی نیاز به کنترل سرعت انجام کار های مختلف است . شما نمیتوانید روی دستگاه فشار زیادی بی اندازید و آن را مداوم روشن نگه دارید زیرا دستگاه نیاز به خنک شدن و استراحت مابین کار ها دارد . برای همین اگر سفارش های شما زیاد شد بهترین کار تهیه یک دستگاه دیگر است . البته تهیه دستگاه سریعتر و قدرتمند تر هم کمک شایانی به  بالا رفتن سرعت تحویل پروژه های شما میکند.

باید و نباید ها در تاسیس کارگاه سی ان سی

باید و نباید های تاسیس کارگاه دستگاه سی ان سی

دستگاه سی ان سی نیز مانند مابقی دستگاه های صنعتی اصول و قواعدی دارد که باید رعایت شود . درادامه به باید نباید های  دستگاه سی ان سی به خصوص در ماه های اولیه تاسیس  کارگاه میپردازیم

در قبول کردن سفارشات زیاده روی نکنید

همانطور که قبلا اشاره کردم دستگاه سی ان سی نیاز به بازه های زمانی خنک شدن و استراحت مابین پروژه ها دارد . در ضمن با توجه به تقاضای بالا برای این دستگاه بهتر است ابتدا سفارش های به صرفه را قبول کنید. یعنی سفارش هایی با سود بالا که کمترین فشار را بر روی تیم و کارگاه شما دارند در الویت هستند .

 به تیم خود فشار بیش از حد نیاورید

درست است دستگاه سی ان سی دستگاهی تمام اتوماتیک است اما با این حال نیاز به مراقبت و نظارت دائمی دارد. دستگاه سی ان سی از قطعات مکانیکی متحرک زیادی تشکیل شده است که احتمال خراب شدن هر کدام از آنها وجود دارد برای همین همچنان هم نیاز به نیرو انسانی برای نظارت و سرویس دستگاه الزامی است.

اول ایمنی بعد کار !

برای جلوگیری از تلفات انسانی  و زیان مالی واجب است ایمنی را رعایت کنیم. در ادامه به شما نکاتی را برای رعایت امنیت کارگاه سی ان سی را معرفی میکنیم

دستگاه خود را به موقع سرویس کنید

همانطور که قبلا اشاره کردم دستگاه سی ان سی قطعات متحرک زیادی دارد و این قطعات باید به طور دوره ای و منظم تعویض شوند . استفاده از قطعات فرسوده میتواند خطرات جانی و مالی بسیاری داشته باشد .

 

از برخورد ابزارالات به دستگاه درحال کار جلوگیری کنید

دستگاه سی ان سی به عنوان یک دستگاه با عماول متحرک زیاد باید فاصله ایمن  را با ابزارالات درون کارگاه حفظ کند . برخورد هر جسم خارجی به درون دستگاه درون کار میتواند اسیب جبران ناپذیری به کارگاه بزند . درضمن اپراتور های دستگاه نباید از لباس های گشاد در حین کارکردن با این دستگاه استفاده کنند .

 

برای حوادث احتمالی برنامه ریزی کنید .

شما به عنوان مدیر یا اپراتور کارگاه سی ان سی لازم است برای حوادث احتمالی مثل نقص فنی در دستگاه قطع شدن برق اتیش سوزی صورت گرفتن اشتباه در روند تراش کاری ………. برنامه ریزی کنید . برای مثال درصورت رخ دادن اتش سوزی اپراتور دستگاه باید بتواند در کمترین زمان برق دستگاه را قطع و با کپسول اتشنشانی اتش را خاموش کند . در حقیقت در این سناریو شما باید نیرو کار اموزش دیده کلید قطع برق اضطراری و کپسول اتشنشانی را در کارگاه خود تعبیه کنید .

کلام پایانی

شروع هر کار جدیدی در زندگی سخت است . چه برسد که بخواهید یک کسب کار جدید اغاز کنید ! تاسیس کارگاه سی ان سی چوب مانند هر کسب کار دیگری سختی ها و پستی بلندی های خودش را دارد اما شما نا امید نشوید و در راه خود استمرار داشته باشید . شما با مدیریت درست کارگاه خود نیمی از مسیر موفق شدن را رفته اید . امنیت کارکنان و دستگاه های خود را تامین کرده و در هیچ کاری عجله نداشته باشید و صبر پیشه کنید . زیرا همیشه یادتون باشه بدون رنج و مشقت هیچ چیز خوبی به دست نمی آید !

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا