پودر قهوه ترک خوب چه ویژگیهایی دارد؟
قهوه ترک یکی از محبوبترین و معروفترین نوشیدنیها در سراسر جهان بهویژه کشورهای خاورمیانه همچون ترکیه و ایران است. این نوع قهوه از دانههای بسیار ریز و پودرشده به روش خاصی تهیه میشود. اولین خصوصیتی که از افراد از یک قهوه ترک خوب انتظار دارند، کیفیت و تازگی آن درنظر گرفته میشود. بهطور کلی افراد باید در هنگام خرید و تهیه این نوع قهوه به تاریخ بستهبندی قهوه توجه کنند و از تازه بودن آن مطمئن شوند. همچنین نوع دانههای قهوه و نحوه آسیاب شدن آنها در کیفیت، بو و طعم قهوه تاثیر دارد.
قهوه ترک چیست؟
قهوه ترک معمولا در کشورهایی نظیر ترکیه، ایران و یونان تولید میشود. بهطور کلی این نوع قهوه یکی از نوشیدنیهای محبوب و بهعنوان نماد فرهنگی در برخی مناطق از کشورهای جهان بهحساب میآید. ممکن است این سوال در ذهن افراد ایجاد شود که آیا پودر قهوه ترک از دانههای قهوه متفاوت با اسپرسو و دیگر قهوهها درست میشود؟ در پاسخ به این سوال میتوان گفت این نوع قهوه نیز همانند سایر انواع قهوهها از غالبا دانههای بسیار ریز آسیابشده و برشتهشده قهوه عربیکا درست میشود.
تنها تفاوت قهوه ترک با سایر انواع قهوهها نوع آسیاب کردن دانهها و طریقه دمآوری آن درنظر گرفته میشود. بهعبارت دیگر برای درست کردن قهوه ترک خوب باید افراد دانههای قهوه را به اندازهای آسیاب کنند که یک پودر نرمتر و ریزتر از قهوه اسپرسو حاصل شود. ازطرفی بهدلیل متفاوت بودن روش آسیاب دانهها، دمآوری و سرو این نوع قهوه، طعم آن خاصتر و قویتر خواهد بود.
دانههای قهوه عربیکا در مقایسه با دانههای قهوه روبوستا مقدار کافئین کمتری دارند. بااینحال دلیل قویتر شدن قهوه ترک نسبت به قهوههای معمولی این است که دانههای قهوه عربیکا برای درست شدن این نوع قهوه بسیار ریز آسیاب میشوند و پودر قهوه در نوشیدنی باقی میماند.
قهوه ترک خوب چه خصوصیاتی دارد؟
افراد میتوانند قهوه ترک را با استفاده از قهوه جوش مخصوص که ایبریک یا جَذوه نام دارد، درست کنند. پس از دم کردن این نوع قهوه نیاز به فیلتر کردن آن وجود ندارد. زیرا این نوع قهوه آنقدر آسیاب میشود که شبیه آرد شده و بخشی از نوشیدنی خواهد شد. علاوهبر این پودر قهوه ترک از خصوصیات منحصربهفردی برخوردار است که شامل موارد زیر میشوند:
طعم مطلوب و غنی قهوه
قهوه ترک خوب به برخورداری از طعم قوی، مطلوب و مرکباتی شناخته میشود. بهطور کلی دلیل عطر و طعم خاص این نوع قهوه استفاده از پودر قهوه عالی و کیفیت و همچنین پخت آهسته آن بهحساب میآید. ازطرفی بهدلیل اینکه در تهیه این نوع قهوه، پودر قهوه همراه با آب و کمی شکر در قهوه جوش کوچک میجوشد، قهوه ترک در مقایسه با دیگر قهوهها، طعم شیرین دارد.
کیفیت بالای قهوه ترک
یکی از ویژگیهای قهوه ترک با کیفیت بودن آن است و به همین دلیل این نوشیدنی معمولا بو و طعم مطلوبی دارد. با وجود کیفیت بالای این نوع قهوه میتوان گفت این ماده در شرایط انبارداری عادی ماندگاری خوبی خواهد داشت و افراد میتوانند آن را برای مدت طولانی نگهداری کنند.
تاریخ تولید قهوه ترک
در هنگام خرید قهوه ترک یا آسیاب کردن دانههای قهوه برای تولید این نوع قهوه، افراد باید به تازه بودن آن دقت کنند تا در نهایت قهوه آنها بو و طعم بهتری داشته باشد. این ویژگی از آن جهت اهمیت دارد که یک قهوه ترک خوب و تازه از قوام و سبکی خاصی برخوردار است و در هنگام نوشیدن آن افراد میتوانند کیفیت آن را تشخیص دهند.
مقدار سرو قهوه ترک
یکی دیگر از ویژگیهای این نوشیدنی مقدار کم سرو آن است که معمولا در فنجانهای کوچک تا نیمه پرشده سرو میشود. از طرفی افراد بهصورت عادت در کنار این نوشیدنی آب میل میکنند و مصرف آب بهمنظور تقویت طعم قهوه و آرامش بیشتر دهان خواهد بود.
آسان بودن روش تهیه و دمآوری قهوه ترک
یکی از ویژگیهای قابل توجه این نوشیدنی قابلیت تهیه آسان و سریع آن است و افراد میتوانند در مکانهای مختلف و در کوتاهترین زمان ممکن آن را تهیه کنند. نکته قابل توجه در دمآوری این نوع قهوه عدم نیاز به استفاده از مواد اضافی نظیر شکر زیاد، زعفران و غیره خواهد بود و افراد این نوشیدنی را فقط از پودر آسیابشده قهوه تهیه میکنند.
تفاوت پودر قهوه ترک در برندهای مختلف
برای بسیاری از افراد این سوال ایجاد میشود که آیا قهوه ترکهای برندهای شناخته شده با هم تفاوت دارند؟ اگرچه معیارهای مختلفی برای تعیین بهترین برند از قهوه ترک خوب وجود دارد، اما تمامی برندهای معتبر سعی میکنند از دانههای قهوه تازه و باکیفیت برای تهیه پودر این نوع قهوه بهره ببرند. بنابراین در پاسخ به این سوال میتوان گفت برندهای قهوه ترک، محصولی با طعم و عطر قوی عرضه میکنند و از این نظر قهوه ترک برندهای مختلف اختلاف چندانی با هم ندارند.
درحالیکه اختلاف طعم و عطر قهوه ترک برندهای مختلف میتواند ناشی از نحوه و طول زمان آمادهسازی این نوع قهوه درنظر گرفته شود. برخی از علاقهمندان به این نوشیدنی، پودر قهوه را در دستگاههای قهوهساز خاص قرار میدهند و برخی دیگر قهوه ترک را به روش سنتی آماده میکنند. در فرایند درست کردن قهوه ترک خوشطعم و عطر، استفاده از ظروف مناسب، توجه به دمای مناسب آب و زمان دمآوری قهوه بسیار تاثیرگذار است.
همچنین افراد باید این نکته را مورد توجه قرار دهند که پودر قهوه ترک با سایر انواع قهوهها نظیر قهوه اسپرسو، قهوه فرانسه و غیره متفاوت است.
خلاصه اینکه
بسیاری از افراد در سراسر دنیا به نوشیدن قهوه ترک علاقه دارند، اما تهیه و مصرف این نوع قهوه در ایران و ترکیه بیشتر رایج است. قهوه ترک از آسیاب کردن دانههای قهوه عربیکا بهصورت بسیار ریز بهدست میآید و طعم و عطر قوی و خاصی دارد. افراد برای تشخیص یک قهوه ترک خوب و باکیفیت باید به ویژگیهای آن توجه کنند. اگرچه قهوه ترک با سایر انواع قهوهها تفاوت دارد، اما قهوه ترک تولیدشده توسط برندهای مختلف، اختلاف چندانی با هم ندارند. دلیل اختلاف در طعم آنها میتواند ناشی از نحوه تهیه این نوع قهوه باشد.