راهنمای مراحل نصب ساندویچ پانل
نصب ساندویچ پانل، نقطه پایانی در فرایند ساخت و ساز پوشش بیرونی سازه محسوب میشود. این مرحله شامل گامها و ظرافتهایی است که رعایت دقیق آنها برای دستیابی به یک نتیجه بینقص، ضروری است. پنلها پس از برش و بستهبندی، بارگیری و به محل پروژه منتقل و در آنجا آماده نصب و اجرا میشوند.
ساندویچ پانلها به واسطه مزایای منحصر به فرد خود، به یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی در عصر حاضر تبدیل شدهاند. نصب اصولی و حرفهای این متریال، ضمن تسریع چشمگیر روند ساخت و ساز، از بروز هزینههای اضافی در آینده نیز جلوگیری میکند.
تنوع ساندویچ پانلها، پاسخگوی نیازهای مختلف سازهها با کاربریهای گوناگون است. آشنایی با ویژگیها و محدودیتهای هر نوع ساندویچ پانل، پیشنیاز انتخابی درست و متناسب با نیاز پروژه است. لازم به ذکر است که بسیاری از مزایای کلیدی این نوع مصالح، تنها در صورت نصب صحیح و اصولی قابل حصول خواهد بود.
برای آشنایی بیشتر با انواع ساندویچ پانل و ویژگیهای آنها، میتوانید از این لینک دیدن کنید.
ساندویچ پانلها چند نوع دارند و نصب هرکدام چگونه است؟
ساندویچ پانلها در دنیای ساختمانسازی، به عنوان متریالی مهم شناخته میشوند که تنوع و کارکردهای مختلفی دارند. این تنوع کاربری، از تنوع ذاتی آنها نشأت میگیرد، ساندویچ پانلها در انواع مختلفی تولید میشوند که هرکدام برای پاسخگویی به نیازهای خاص یک نوع سازه طراحی شدهاند.
طبیعتاً، این تنوع کاربری، روشهای نصب متفاوتی را نیز به دنبال دارد. نصب هر نوع ساندویچ پانل، ظرافتها و ریزهکاریهای خاص خود را دارد که توجه به آنها برای دستیابی به عملکردی بینقص، ضروری است.
برای مثال یکی از مهمترین موارد در نصب این متریال توجه به نیروهای فیزیکی است که به سازه وارد میشود؛ فشاری که به دیوار و سقف وارد میشود شدت و انواع مختلفی دارد؛ نیروهای وارده به دیوار بیشتر از نوع فشاری هستند اما در مورد سقفها نیروهای کششی شدت بیشتری دارند. بنابراین نصب ساندویچ پانل بسته به نوع آن نیاز به استفاده از مهارتها و تجهیزات متفاوتی است.
شیوه نصب ساندویچ پانل دیواری
آمادهسازی سطح زیرین دیوارها در زمان نصب این نوع پنل مهمترین بخش است، برای این کار باید ابتدا پروفیل رانر را در کف اجرا کرد، علاوه بر این باید چارچوبی فلزی با استفاده از انواع پروفیلها از جمله قوطی نیز ساخت. پنلهای دیواری به روش نر و مادگی به هم متصل میشوند. در این نوع اتصال که به زبانه و فاق هم مشهور است، زبانهها داخل شکاف یا فاق جای میگیرند.
اتصال اصلی پنلها به سطح زیرین با پیچ انجام میشود. در مدل پیچ مخفی طراحی نقطه اتصال به گونهای است که پیچها از بیرون دیده نشوند. به منظور افزایش استحکام دیوار پروفیلهای مورد استفاده برای زیرسازی نصب ساندویچ پانل باید بر مبنای ضخامت پنل ساندویچی و همچنین ارتفاع دیوار انتخاب گردند.
نکات مهم در نصب ساندویچ پانل سقفی
اورلپ یا همپوشانی اصلیترین روش اتصال پانلهای سقفی است، برای این منظور قبل از نصب ساندویچ پانل سقفی باید زیرسازی لازم را بر روی سازه اصلی بام اجرا نمود. برای زیرسازی معمولاً از پروفیلهای پرلین Z شکل استفاده میکنند. پرلینها روی تیرهای سقف قرار میگیرند و بستر لازم را برای جایگذاری پنل ساندویچی فراهم مینمایند.
مهمترین چالش در نصب ساندویچ پانلهای سقفی انتقال آنها به روی بام و کار در ارتفاع است. در هنگام خرید و بکارگیری این نوع متریال باید به تعداد و فرم گامها توجه ویژه داشت. ورقهای بیرونی ساندویچ پانلهای سقفی در دو نوع سهگام و پنجگام تولید میشوند، گامها در واقع همان برآمدگیهای روی سطح ورق بیرونی هستند و انتخاب نوع آن باید با در نظر گرفتن عوامل محیطی و اقلیمی باشد، معمولا انواع پنجگام پنلهای ساندویچی به دلیل مقاومت بالاتر مصرف بیشتری دارند.
متعلقات نصب ساندویچ پنل چیست؟
پروفیلها و قطعاتی که در فرایند نصب ساندویچ پانل استفاده میشود به متعلقات ساندویچ پانل مشهور هستند. از این متعلقات برای تکمیل فرایند جایگذاری انواع پانل ساندویچی و احداث سقف و دیوار استفاده میشود. فلاشینگ و آبرو مهمترین متعلقات نصب ساندویچ پنل هستند.
از میان فلاشینگها، تاج و زیر تاج در اجرای سقفها و فلاشینگهای بازشو و کنج در ساخت دیوارها به طور گسترده به کار گرفته میشوند. آبرو اکسسوری مهمی است که وظیفهاش انتقال آب از روی بام ساختمان به محیط بیرون است. آبرو یا گاتر معمولاً در مقایسه با سایر انواع متعلقات نصب ساندویچ پانل ضخامت بیشتری دارد.
در مراحل مختلف احداث جدارهها علاوه بر انواع مختلف اکسسوری باید از تجهیزات و ابزارآلات خاصی برای جایگذاری و همچنین کنترل کار بهره گرفت. برخی از مهمترین تجهیزاتی که باید در جریان ساخت دیوارها و سقف و نصب ساندویچ پانل مورد استفاده قرار گیرند عبارتاند از:
- ابزار و تجهیزات اندازهگیری (متر، لیزر و…)
- ابزار مخصوص برش (برای بریدن پنلها در صورت لزوم)
- انواع چسب و پیچ
- ابزارآلات حمل و جابهجایی
نصاب ساندویچ پانل
همانطور که شرکتهای معتبر مانند ماموت ساختمان در تولید محصولات خود از مواد اولیه باکیفیت و دستگاههای بهروز استفاده میکنند، در انتخاب نصابان نیز وسواس خاصی به خرج میدهند. این شرکتها با استخدام افراد مستعد و آموزش آنها مطابق با دانش روز، خیال مشتریان خود را از بابت نصب اصولی ساندویچ پانلها آسوده میکنند.
مزایای سپردن کار به نصابان حرفهای:
- سرعت دوچندان: یک نصاب ساندویچ پانل حرفهای و باتجربه، میتواند سرعت ساخت سقف و دیوارها با پنل ساندویچی را تا دو برابر افزایش دهد.
- انتخابی دقیق: افراد حرفهای این حوزه، توانایی تشخیص و بهکارگیری بهترین نوع فلاشینگ، آبرو و سایر متعلقات مورد نیاز را دارند.
- جلوگیری از آسیب: در مقابل، نیروهای کار غیرمتخصص نه تنها به علت عدم آشنایی با این متریال، موجب کندی کار میشوند، بلکه ممکن است در هنگام اجرا به پنلها آسیب وارد کنند.
انتخاب نصاب ساندویچ پانل، نقشی کلیدی در به ثمر رساندن سرمایه شما و خلق فضایی ایدهآل ایفا میکند. با سپردن این کار به متخصصان مجرب، میتوانید با خیالی آسوده از مزایای بیشمار ساندویچ پانلها بهرهمند شوید.
حدود هزینه نصب ساندویچ پانل چقدر است؟
بهطورکلی دو نوع هزینه در زمان نصب ساندویچ پانلها وجود دارد؛ مالی و زمانی. هزینههای مالی به متراژ و نوع ساندویچ پانل مرتبط است، اما هزینههای زمانی به تیمهای نصبی که برای ساندویچ پانل انتحاب کردهاید ارتباط دارد و با توجه به میزان حرفهای بودن آنها این زمان میتواند بیشتر یا کمتر شود.
البته بهصورت کلی در مورد دیوارها بلندی جداره، تعداد بازشوها و فرم دیوار فاکتورهای اصلی محسوب میشوند. در اجرای سقفها، هر چقدر ارتفاع و دهانه سقف بیشتر باشد زمان و هزینه نصب ساندویچ پانل بیشتر میشود. در مجموع ساخت جدارهها با پنلهای عایق در مقایسه با مصالح بنایی هزینههای پایینتری دارد. سازندگان گرامی میتوانند جهت استعلام هزینهها با کارشناسان ماموت ساختمان تماس بگیرند.
منبع: ایسنا