شرکت‌ها

آشنایی با لوله گوشتدار و استاندارهای تولید آن

لوله گوشتدار یکی از آشنا‌ترین انواع لوله مانیسمان است که هیچ ددرز جوشی ندارد و همین امر استحکام آن را افزایش می‌دهد. در‌حقیقت لوله گوشتدار نوعی لوله است که ضخامت دیواره آن نسبت به لوله‌های فولادی معمولی، بیش‌تر است. اما به راستی روش تشخیص لوله گوشتدار اصل چیست؟ چگونه می‌توان خط تولید این لوله را خریداری کرد؟

لوله گوشتدار چیست؟

به‌طور‌کلی لوله گوشت‌دار را می‌توان نوعی لوله در نظر گرفت که نسبت قطر لوله به ضخامت جداره آن، کم‌تر از ۲۰ است. به عبارت دیگر این لوله دیواره‌ای ضخیم دارد و به همین خاطر به نام لوله گوشتی یا گوشت‌دار معرفی و شناخته می‌شود. البته در صنعت این لوله‌ها را لوله‌های با ضخامت بالا می‌دانند که در صنایع بزرگ و توسعه‌یافته به فراوانی کاربرد دارند. لوله‌های گوشتدار وزن بالایی دارند و نسبت به دیگر لوله‌های جدار نازک، کم‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

جوش زدن به این لوله‌ها یک فرآیند سخت و پیچیده است. چرا‌که وزن و ضخامت آن‌ها بسیار بالا است و نسبت به دیگر لوله‌ها در شرایط خاص استفاده می‌شوند و برای هر امر نمی‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. به‌طور‌کلی از لوله گوشتدار تنها زمانی استفاده می‌شود که هیچ نوع لوله دیگر نتواند سختی و فشار محل مورد‌نظر را تحمل کند. خوب است بدانید که امروزه برای اتصال لوله‌های گوشتدار به یکدیگر، از اتصالات درز‌دار استفاده می‌شود. البته خود این لوله هیچ درزی ندارد و همین امر موجب می‌شود که در صنایع مختلف نظیر نفت، گاز، پتروشیمی و… کاربرد داشته باشد.

کیفیت و یکنواختی که در ضخامت دیواره‌های لوله گوشتدار مشاهده می‌شود، در عملکرد و کارایی این لوله‌ها، تاثیر به‌سزایی دارد. شایان ذکر است که تفاوت اصلی بین لوله‌های جدار نازک و لوله‌های جدار ضخیم، تفاوت در ضخامت دیواره است که می‌توان آن را اختلاف میان قطر خارجی و قطر داخلی لوله در نظر گرفت. اصلی‌ترین فاکتور در تضمین کیفیت لوله گوشتدار، کنترل ضخامت آن و برخورداری از ضخامت یکنواخت در سرتاسر لوله است. چرا‌که کنترل ضخامت تاثیر مستقیم روی کیفیت و کارایی این نوع لوله دارد.

 ویژگی‌های لوله گوشتی مانیسمان صنعتی

لوله‌های گوشتی همانند دیگر لوله‌ها ویژگی‌های بسیاری دارند که همین امر موجب می‌شود کاربرد‌های منحصر‌به‌فردی داشته باشند. به‌طور‌کلی مهم‌ترین و آشنا‌ترین ویژگی‌های لوله گوشتدار عبارت است از:

  • مقاومت در برابر دما و فشار بالا
  • دقت ابعادی خوب
  • مقاومت خوب و قابل قبول در برابر عوامل محیطی از‌جمله خوردگی
  • سختی بالا
  • مقاومت در برابر سوراخ شدن و اکسیداسیون
  • مقاومت در برابر سایش
  • استحکام فیزیکی بالا
  • وزن بالا و ضخامت زیاد
  • قابلیت ماشین‌کاری، تراش و تبدیل به چرخ‌دنده
  • قابل استفاده در شرایط نا‌مساعد آب‌و‌هوایی
  • مقاوم در برابر خوردگی ناشی از ترک‌های ایجاد‌شده در حین تنش‌های وارد

لوله‌های گوشتی همانند دیگر لوله‌ها ویژگی‌های بسیاری دارند که همین امر موجب می‌شود کاربرد‌های منحصر‌به‌فردی داشته باشند.

کاربرد لوله گوشتدار چیست؟

همانطور که گفتیم لوله گوشتدار به‌طور‌معمول در مواقعی استفاده می‌شود که دیگر لوله‌ها نتوانند فشار وارده را تحمل کنند. به‌طور‌کلی مهم‌ترین کاربرد‌های لوله گوشتدار عبارت است از:

  • صنعت نفت‌و‌گاز: آشنا‌ترین کاربرد لوله‌های گوشتدار، صنعت نفت‌و‌گاز است. این لوله‌ها حمل‌و‌نقل نفت خام، گاز طبیعی و فرآورده‌های نفتی تصفیه‌شده را در فواصل طولانی تسهیل می‌کنند. لوله‌های گوشت‌دار در خطوط لوله، پالایشگاه‌ها و عملیات حفاری دریا کاربرد دارند.
  • بخش ساخت‌و‌ساز: از لوله‌های گوشت‌دار در پشتیبانی سازه، شمع‌بندی فونداسیون و تاسیسات زیر‌زمینی استفاده می‌شود. همچنین از این نوع لوله برای ساخت پل‌ها، آسمان خراش‌ها، استادیوم‌ها و دیگر پروژه‌های ساختمانی در مقیاس بزرگ استفاده می‌شود.
  • سیستم‌های آب و فاضلاب: سیستم‌های آب و فاضلاب شهری امروزه برای انتقال آب آشامیدنی، فاضلاب و آب طوفان به لوله‌های گوشتدار متکی هستند.
  • مهندسی مکانیک: از دیگر کاربرد‌های لوله گوشتدار می‌توان به کاربرد‌های مهندسی مکانیک نظیر ماشین آلات تولیدی، سیستم‌های هیدرولیک و تجهیزات صنعتی اشاره کرد. در این شرایط با هدف انتقال سیالات، هوا و مواد ساینده در کارخانه‌ها، نیروگاه‌ها و تاسیسات تولیدی از لوله‌های گوشتدار استفاده می‌شود.

مشخصات لوله گوشتدار

لوله‌های گوشت‌دار یا فولادی، ضخامت بسیار بالایی دارند و همین  امر موجب می‌شود که بسیار مستحکم باشند. در‌نتیجه این امر لوله‌های گوشتدار در برابر هر‌گونه فشار و حرارت از خود مقاومت نشان می‌دهند. از دیگر مشخصات لوله‌های گوشتدار می‌توان به وزن بسیار بالای آن‌ها اشاره کرد.

این گروه از لوله‌ها با هر شرایط آب‌و‌هوایی سازگاری دارند و شما می‌توانید در محیط‌های بسیار مرطوب با بارندگی زیاد از آن‌ها استفاده کنید.

لوله‌های گوشت‌دار یا فولادی، ضخامت بسیار بالایی دارند و همین  امر موجب می‌شود که بسیار مستحکم باشند.

استاندارد لوله گوشتدار

استاندارد جهانی ASTM در لوله‌های گوشتدار به‌عنوان استاندارد مرجع معرفی و شناخته می‌شود. مطابق با این استاندارد، کاربرد‌های لوله‌های بدون درز مشخص می‌شود. امروزه ۱۲۰۰۰ استاندارد برای لوله‌های فلزی وجود دارد که بیش از ۱۰۰ استاندارد آن به لوله مانیسمان، لوله درز‌دار، اتصالات فلزی و… مربوط می‌شود.

اگر به دنبال راه‌اندازی خط تولید لوله مانیسمان و لوله گوشتدار در ایران هستید، استاندارد ASTM برای شما مناسب است. به کمک این استاندارد می‌توانید آلیاژ سازنده لوله‌های فولادی را به سادگی تشخیص دهید. جدول سایز لوله گوشتدار نیز یک مرجعه مناسب برای اطلاع از استاندارد‌های این نوع لوله است. مهم‌ترین و آشنا‌ترین استاندارد‌های خط تولید لوله مانیسمان و لوله گوشتدار به‌طور‌کلی عبارت است از:

  • لوله مانیسمان، استاندارد ASTM A106
  • شیرآلات فلزی و فلنج‌های جوشی، استاندارد ASTM A105
  • اتصالات مانیسمان، استاندارد ASTM A234
  • شیرآلات فولادی با فرآیند ریخته‌گری، استاندارد ASTM A216
  • لوله گالوانیزه، استاندارد ISIRI 3360 در ایران و استاندارد ASTM A53 در آمریکا و DIN 50136 در آلمان
  • و…

روش تشخیص لوله گوشتدار اصل

تشخیص لوله گوشتدار اصل امروزه چندان پیچیده نیست. پیش از هر‌چیزی این نکته را در نظر داشته باشید که هنگام خرید این نوع لوله با ضخامت‌های متفاوت از چند میلی متر تا چند سانتی متر مواجه خواهید شد. لوله‌های گوشتدار بدون درز هستند و برای تولید آن‌ها از فرآیندی مشابه فرآیند تولید لوله مانیسمان استفاده می‌شود.

نامگذاری لوله‌های گوشتدار بر اساس سایز و ضخامت آن‌ها است. برای مثال لوله‌هایی که ضخامت ۱۰ یا ۲۰ میلی متر دارند، به‌عنوان لوله ضخیم گوشت‌دار ۱۰ یا ۲۰ میل معرفی و شناخته می‌شوند. برای تشخیص بهتر و ساده‌تر لوله گوشتدار اصل، بهتر است که جدول سایز لوله گوشتدار را به خوبی مطالعه و بررسی کنید.

نامگذاری لوله‌های گوشتدار بر اساس سایز و ضخامت آن‌ها است.

خرید خط تولید لوله مانیسمان از ماز گروپ

به‌طور‌کلی خطوط تولید دو محصول لوله درز‌دار و بدون درز را تولید می‌کنند. دستگاه تولید لوله درز‌دار، می‌توانید پروفیل نیز تولید کند. برای خرید خط تولید لوله مانیسمان، انتخاب‌های بسیاری پیش روی شما قرار دارد که یکی از مطمئن‌ترین و بهترین آن‌ها، ماز گروپ است. برای این امر تنها کافی‌ست که خط تولید مورد‌نظر خود را انتخاب کنید. حال با کارشناسان ماز گروپ تماس بگیرید و سفارش خود را ثبت کنید. البته شما می‌توانید سوالات خود در رابطه با عملکرد خط تولید، نحوه ثبت سفارش، نحوه واردات، شیوه نصب و راه‌اندازی دستگاه و دیگر موارد را از کارشناسان ماز گروپ بپرسید و هیچ نگرانی در این رابطه وجود ندارد.

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا