منابع انسانی

بهترین مشاغل آمریکا در سال 2011

شغلهای پرمخاطب آینده ایران خواهند بود

در سال های اخیر، بازار کار روی خوشی به مشاغل مرتبط با ریاضیات نشان داده است. آماردانان، ریاضی دانان و حسابداران در آمریکا صاحب بهترین مشاغل از نظر محیط کار، دستمزد و امنیت شغلی هستند. اما اکنون که فن آوری های جدید، صنایع جدیدی را پدید می آورند، بهترین مشاغل تنها با اعداد و ارقام سروکار ندارند، بلکه دانش کامپیوتری نیز باید قوی باشد.

مهندسی نرم افزار که به طراحی و پیاده سازی انواع نرم افزار، از سیستم عامل تا برنامه های تلفن همراه می پردازد، بر اساس گزارش Jobs Rated بهترین شغل در سال 2011 است. کارشناسان این مرکز با بررسی 200 حرفه در صنایع مختلف، مطلوبیت این مشاغل را بر اساس 5 معیار درجه بندی کرده اند:

1. محیط کار

2. نیاز جسمی

3. دورنمای شغلی

4. درآمد

5. استرس

هدف این مرکز یافتن مطلوبیت هر شغل برای اکثریت شاغلان بود، نه آنهایی که در شغل خود مشهور و استثنایی هستند. آنچه باعث شد مهندسی نرم افزار به عنوان بهترین شغل آمریکا دست یابد، احتمالاً به پیدایش و گسترش دو صنعت در این زمینه برمی گردد: برنامه های تحت وب (web applications) و محاسبات ابری (cloud computing). ظهور شرکت هایی که برنامه های مخصوص گوشی های هوشمند و تبلت ها تولید می کنند، همزمان شده است با رشد نرم افزارهایی که اصطلاحاً در ابر (cloud) قرار گرفته اند و به صورت آنلاین در دسترس کاربران قرار می گیرند، و همه ی اینها بازار کار را برای مهندسان نرم افزار بزرگ تر و متنوع تر کرده اند. تنوع در یک شغل، باعث بهبود امکان رشد و رقابت پذیری یک کارمند شده و از این طریق استرس شغلی را کاهش می دهد، چرا که کارمند در مقابل برون سپاری کارهای سازمان کمتر آسیب پذیر شده و همچنین کمتر مدیون کارفرما می شود. کاهش استرس شغلی از عواملی بود که باعث صعود حرفه ی مهندسی نرم افزار در رتبه بندی سال 2011 شد. در مقابل، برای حرفه ی آماردانان به علت تغییرات گسترده در قوانین صنعت بیمه استرس بیشتری پیش بینی می شود.

برترین شغلها در سال 2011

مهندسی نرم افزار در پنج معیار ذکر شده در بالا، کمترین امتیاز را در معیار “درآمد” بدست آورده است. گرچه درآمد این حرفه بالاتر از میانگین 200 شغل بررسی شده قرار دارد، اما 22 حرفه ی دیگر وجود دارند که درآمدی بالاتر از مهندسی نرم افزار دارند.

10 شغل برتر به ترتیب مطلوبیت در لیست زیر آورده شده اند. جالب توجه است که اکثر این مشاغل نیاز به تخصص در ریاضیات و یا فن آوری های جدید دارند و البته همه ی آنها نیازمند تحصیلات آکادمیک یا آموزش های تخصصی هستند. برای مشاهده ی میانگین درآمد و امتیاز هر شغل در هر یک از چهار معیار دیگر، به لینک انتهای متن مراجعه کنید.

1. مهندس نرم افزار: مطالعه، طراحی، توسعه و نگهداری از سیستم های نرم افزاری همراه با توسعه ی سخت افزاری برای استفاده های صنعتی، علمی، پزشکی و غیره.

2. ریاضی دان: استفاده از قوانین و تئوری های ریاضی برای آموزش یا حل مسائل کسب و کار، آموزش، صنعت و غیره.

3. تحلیل گر: تفسیر آمارها برای محاسبه ی احتمال اتفاقات، بیماری، مرگ و میر، دزدی، و حوادث طبیعی.

4. آماردان: دسته بندی، تحلیل و تفسیر نتایج عددی آزمایشات و آمارها.

5. تحلیل گر سیستم های کامپیوتری: برنامه ریزی و توسعه ی سیستم های کامپیوتری برای سازمان های تجاری و علمی.

6. هواشناس: مطالعه ی ویژگی ها، جریان ها، تغییرات و فرآیندهای اتمسفر زمین.

7. زیست شناس: مطالعه ی گیاهان، حیوانان و روابط آنها با محیط.

8. مورخ: تحلیل و ثبت اطلاعات تاریخی دوره ای خاص در زمینه ای مشخص.

9. متخصص شنوایی: تشخیص و درمان نارسایی های شنوایی.

10. متخصص بهداشت دندان: کمک به دندانپزشکان در امور تشخیصی و درمانی.

منابع مورد استفاده در این مطلب:

سایت انگلیسی:

CareerCast

سید حمیدرضا عظیمی

سید حمیدرضا عظیمی، دانش آموخته مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی با گرایش بازاریابی از دانشگاه شهید بهشتی و دکتری مدیریت از دانشگاه علامه طباطبایی که از سال 1382 فعال فضای تجارت الکترونیک بوده و هم اکنون از مدرسین مدیریت بازاریابی و به طور مشخص بازاریابی اینترنتی (Digital Marketing) است. رزومه کامل من را اینجا ببینید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا