بازاریابی مستقیم

بازاریابی مستقیم (Direct Marketing) همان طور که از نامش پیداست، به گونه ای از بازاریابی اشاره دارد، که در آن مشتریان بالقوه به طور مستقیم مورد هدف برنامه ها و اقدامات بازاریابی قرار میگیرند.
در بازاریابى مستقیم، براى تأثیر بر مصرفکنندگان از وسایل مختلف ارتباطجمعى استفاده مىشود. در این نوع بازاریابی، معمولاً از مصرفکنندگان انتظار واکنش مستقیم مىرود. تبلیغات انبوه، تعداد نامشخصى از مردم را پوشش مىدهد.
مردمى که اکثریت آنها معمولاً یا اصلاً طالب کالا نیستند و یا بعداً طالب آن خواهند بود. وسایل ناقل آگهىهاى تبلیغاتى مستقیم، براى دریافت سفارش مستقیم از مصرفکنندگان هدف، مورد استفاده قرار مىگیرند. اگرچه در بازاریابى مستقیم بدواً و عمدتاً از پست و کاتالوگ سفارش پستى استفاده مىشد اما در سالهاى اخیر این شیوه اشکال مختلف دیگرى نیز به خود گرفته است. اشکال جدید بازاریابى مستقیم شامل بازاریابى از راه دور، بازاریابى مستقیم از طریق رادیو و تلویزیون و بازاریابى الکترونیکى است. براى درک بهتر بازاریابى مستقیم باید با مزایاى بازاریابى مستقیم و اَشکال آن آشنا شویم.
تفاوتهای این روش بازاریابی با روشهای متداول بازاریابی، به موارد زیر مرتبط میشود:
هدف: در این روش معمولاً مشتریان هدف شناسایی شده و بازاریابی بر روی آنها اتفاق میافتد.
تجمیع تبلیغ: هزینهها در این روش تجمیع شده و متمرکزتر بر روی ارتباط با مشتریان عمل میشود.
مشغول بودن واحد تبلیغات و فروش: به دلیل ارتباط ایجاد شده با مشتریان، واحد فروش در این روش پشتیبان بخش بازاریابی باید باشند.
شخصی سازی: تبلیغات در این روش بر اساس هر مشتری باید متفاوت باشد. البته کمترین تفاوت درج نام مشتری بر روی تبلیغات است.
پاسخگو: این روش تبلیغات پاسخگو هم هست و روشهای پیگیری مشتری و سفارش مشتری به ساده ترین شکل ممکن انجام میشود.
تحقیق: در این روش چه در مراحل ابتدایی و چه در مراحل ارتباط با مشتریان، آمارها بسیار حائز اهمیت بوده و بر اساس آنها تصمیم گیریهای بعدی صورت میگیرد.