شرکت‌ها

چگونه زیرزمین را عایق رطوبتی کنیم

اکثر صاحبان خانه می دانند که نشتی زیرزمین می تواند یک مشکل جدی باشد که اغلب به تخصص یک متخصص یا ایزوگام کاری ساختمان نیاز دارد. آب می تواند به دارایی ها آسیب برساند و سلامتی را به خطر بیندازد، اما همچنین می تواند منجر به مشکلات ساختاری خانه شود .خرید ایزوگام اصفهان یا خرید ایزوگام تهران میتواند خانه شمارا عایق بندی کند.

یک زیرزمین مرطوب بوی بدی می دهد، مستعد مشکلات کپک است و نباید به عنوان انبار یا محل زندگی استفاده شود. دلایل مختلفی برای نشت آب زیرزمین، نشتی، سیل و رطوبت وجود دارد . برخی از آنها به راحتی قابل تعمیر هستند و برخی دیگر به کمک یک متخصص متخصص در عایق رطوبتی زیرزمین ها نیاز دارند. یک راه حل موثر ضد آب زیرزمین می تواند از مشکلات قالب، ساختاری و کیفیت هوای داخلی مرتبط با آب در زیرزمین جلوگیری کند.

علل رطوبت در زیرزمین

۱ فشار هیدرواستاتیک:

یکی از عوامل کلیدی که می تواند باعث ایجاد رطوبت در زیرزمین شود، نشت آب از طریق شکاف های فونداسیون یا دیوارها است. این می تواند به دلیل فشار هیدرواستاتیک ناشی از خاک اطراف یا سیستم های زهکشی ضعیف باشد.

۲ خاک و سیستم های زهکشی نامناسب:

یکی از دلایل رایج رطوبت در زیرزمین، خاک و سیستم زهکشی ناکافی در اطراف خانه است. اگر خاک اطراف فونداسیون به درستی از خانه دور نشده باشد، یا اگر زهکشی کافی وجود نداشته باشد، آب می تواند جمع شده و به زیرزمین نفوذ کند.

۳ ناودان های ضعیف نصب شده و نگهداری شده:

ناودان های نادرست نصب و نگهداری می شوند همچنین می توانند به مشکلات رطوبت در زیرزمین کمک کنند. ناودان هایی که گرفتگی دارند یا به درستی کار نمی کنند می توانند باعث سرریز شدن آب و تجمع آب در اطراف فونداسیون شوند و منجر به آسیب آب در زیرزمین شوند.

۴ تراکم:

تراکم می تواند یکی از عوامل اصلی مشکلات رطوبت در زیرزمین باشد. این زمانی اتفاق می‌افتد که هوای گرم و مرطوب با سطوح خنک‌تر مانند دیوارها یا لوله‌ها تماس پیدا می‌کند و به صورت قطرات آب متراکم می‌شود. تراکم می تواند به ویژه در زیرزمین هایی که تهویه مناسبی ندارند یا عایق بندی کافی ندارند مشکل ساز باشد.

۵ ترک در زیرزمین شما:

شیب نامناسب اطراف فونداسیون و ترک در دیوارها یا کف زیرزمین نیز می تواند به مشکلات رطوبتی کمک کند. اگر خاک اطراف فونداسیون به درستی از خانه دور نشده باشد، آب می تواند جمع شده و به زیرزمین نفوذ کند. شکاف در فونداسیون یا دیوارها نیز می تواند باعث نفوذ آب شود و منجر به آسیب آب در زیرزمین شود.

چگونه یک زیرزمین را از داخل ضد آب کنیم

ترک ها را پر کنید

ترک های دیوارهای پی زیرزمین را می توان با سیمان هیدرولیک پر کرد. سیمان را با آب مخلوط کرده و سپس با دست یا با چاقوی بتونه به داخل شکاف ها وارد می کنند. سپس منبسط می شود تا شکاف را پر کند.

دیوارهای مهر و موم

اگر دستگاه رطوبت سنج نشان داد که آب از بیرون از دیوارهای زیرزمین نفوذ می کند، می توان از یک محصول عایق رطوبتی بنایی یا اگر در شهر های شمالی هستید از ایزوگام رشت برای جلوگیری از رطوبت استفاده کرد. دو لایه از ضد آب می تواند به عنوان یک مانع در برابر مقادیر کمی از آب خارجی عمل کند.

آبکش داخلی فرانسوی اضافه کنید

یک زهکش داخلی فرانسوی یک ترانشه در کف زیرزمین است که کانالی را برای جریان آب به یک حوضچه ایجاد می کند. زهکش فرانسوی که با لوله سوراخ دار و سنگریزه پر شده است، آب را از سایر قسمت های زیرزمین دور می کند و به حوضچه پمپ سامپ می رساند، جایی که پمپ سامپ آن را به بیرون دفع می کند.

چگونه یک زیرزمین را از بیرون ضد آب کنیم

حیاط را درجه بندی کنید

درجه بندی حیاط، آب بیرونی را از فونداسیون و زیرزمین دور می کند. یک صاحب خانه با یک بیل، چرخ دستی و خاک اضافی می تواند خاک را در یک یا دو روز درجه بندی کند.

نصب یا بهبود ناودان

ناودان ها روان آب پشت بام را گرفته و از فونداسیون و زیرزمین دور می کنند. اکثر خانه ها به ناودان نیاز دارند . اما خانه های احاطه شده توسط بتنی سخت یا خانه هایی که در شیب های رو به پایین یا با سقف های بلند قرار دارند ممکن است نیازی به ناودان نداشته باشند.

چگونه زیرزمین را عایق رطوبتی کنیم

دیوار پایه خارجی مهر و موم

دیوارهای فونداسیون زیرزمین را می توان با یک غشای مصنوعی مایع، ورقه های جامد بنتونیت یا غشای ورق مصنوعی در برابر آب آب بندی کرد. برای محافظت بیشتر در برابر رطوبت، می توان یک پوشش سیمانی را در قسمت بیرونی دیوارهای زیرزمین اعمال کرد.

تمام روش های آب بندی فونداسیون بیرونی مستلزم حفر خاک از کنار دیوار پی به پایین است. همچنین ممکن است برای کمک به زهکشی، کاشی تخلیه به پایین ترانشه اضافه شود.

زهکش خارجی فرانسوی را نصب کنید

زهکش فرانسوی یک ترانشه است که با سنگریزه، لوله سوراخدار و پارچه بلوک علفهای هرز پوشیده شده است. آب وارد ترانشه شده و به انتهای لوله و دور از فونداسیون و زیرزمین منتقل می شود. زهکش های فرانسوی برای حیاط هایی که آب جمع شده به سمت دیوارهای زیرزمین نفوذ می کند به خوبی کار می کند.

روش های عایق رطوبتی زیرزمین

۱- درزگیرهای داخلی

درزگیرهای داخلی نوعی روش عایق رطوبتی زیرزمین هستند که شامل استفاده از درزگیر در داخل دیوارها و کف زیرزمین می باشد. آب می‌تواند از طریق شکاف‌ها یا بتن متخلخل به زیرزمین نفوذ کند، به‌ویژه در مناطقی که آب‌های زیرزمینی زیاد یا زهکشی ضعیف وجود دارد. این می تواند منجر به آسیب آب و رشد کپک و همچنین آسیب به پایه و یکپارچگی ساختاری ساختمان شود.

۲- عایق رطوبتی بیرونی زیرزمین

منبع اصلی نیاز به عایق رطوبتی زیرزمین خارجی، نفوذ آب از بیرون دیوارهای فونداسیون است. عایق رطوبتی زیرزمین بیرونی شامل حفاری در اطراف بیرونی فونداسیون و اعمال یک پوشش یا غشای ضد آب در قسمت بیرونی دیوارها است. این یک راه حل موثر برای جلوگیری از آسیب آب و حفظ یکپارچگی ساختاری ساختمان است. با این حال، نصب آن می تواند پرهزینه و مخرب باشد، زیرا نیاز به حفاری در اطراف فونداسیون دارد و ممکن است پس از اتمام عایق کاری، محوطه سازی و سایر تعمیرات را شامل شود.

چگونه زیرزمین را عایق رطوبتی کنیم

۳- عایق رطوبتی داخلی زیرزمین

نیاز به عایق رطوبتی زیرزمین داخلی زمانی بوجود می آید که چگالش منبع اصلی رطوبت باشد. عایق رطوبتی زیرزمین داخلی به این صورت عمل می کند که آبی را که از طریق دیوارها یا کف وارد زیرزمین می شود به سیستم زهکشی هدایت می کند که سپس توسط پمپ سامپ از زیرزمین خارج می شود. لوله زهکشی معمولاً در زیر کف زیرزمین نصب می شود و شیب به سمت پایین به سمت پمپ زهکشی دارد که در یک گودال در پایین ترین نقطه زیرزمین نصب می شود.

۴- تزریق ترک پایه

تزریق ترک فونداسیون روشی برای ترمیم ترک های دیوارهای پی از داخل و بدون حفاری خاک اطراف پی می باشد. این فرآیند شامل تزریق یک پلی اورتان مایع یا اپوکسی به داخل ترک ها است که سپس سفت می شود و یک مانع ضد آب ایجاد می کند که از نفوذ آب جلوگیری می کند.

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا