شرکتهای ایرانی

تبدیل ضایعات پلاستیک به گرانول چگونه انجام می شود؟

تبدیل ضایعات پلاستیک به گرانول به چه صورت انجام می‌شود؟ چه روش‌هایی برای تولید گرانول از ضایعات پلاستیک وجود دارد؟ چه نوع پلاستیکی را می‌توان به گرانول تبدیل کرد؟

تبدیل مواد بازیافتی از جمله پلاستیک نه تنها به کاهش ضایعات یاری می‌رساند بلکه موجب حفظ محیط زیست شده و صرفه اقتصادی دارد. در این مقاله قصد داریم تا به طور دقیق چرخه تولید گرانول از پلاستیک و مواد بازیافتی را بررسی کرده و روش‌های تولید این محصول را مورد توجه قرار دهیم.

مراحل تبدیل پلاستیک های بازیافتی به گرانول

تبدیل پلاستیک به گرانول دارای چند مرحله است که شرایطی را ایجاد می‌کنند تا بتوانید از مواد دور ریختنی بهترین استفاده را ببرید. این مراحل به شرح زیر تعریف می‌شوند.

جمع آوری ضایعات پلاستیکی

مرحله اول مربوط به جمع آوری زباله‌های پلاستیکی است که از طریق مراکز بازیافت یا خرید ضایعات از مردم انجام می‌شود. همچنین امکان جمع آوری از کارخانه‌ها به صورت عمده نیز وجود دارد که به نوعی صرفه اقتصادی دارد.

جداسازی و دسته بندی پلاستیک

دسته بندی متریال پلاستیکی یکی از مهمترین مراحل در تبدیل ضایعات به گرانول است، برخی از کارخانه‌ها تنها این توانایی را دارند که یک نوع پلاستیک را بازیافت کنند، در صورتی که پلاستیک‌ها در انواع مختلف برای کارخانه فرستاده شوند بی تردید روند کار دچار اختلال می‌شود و راندمان را کاهش می‌دهد. پلاستیک باید با توجه به ساختار و رنگی که دارد به صورت مجزا بازیافت شود تا هزینه‌ها را کاهش دهد.

شستشو و پاکسازی ناخالصی های پلاستیک

هر پلاستیک با توجه به نوعی که دارد با روش‌های متفاوتی مورد شستشو قرار می‌گیرد تا تمامی ناخالصی‌ها و آلودگی‌های آن از بین برود. این موضوع کیفیت نهایی را تحت تاثیر قرار داده به همین دلیل بسیار مهم در نظر گرفته می‌شود. در این مرحله ذرات غیر پلاستیکی با استفاده از دستگاه یا به کمک نیروی انسانی جدا می‌شوند.

آسیاب کردن ضایعات پلاستیک

در این قسمت به منظور سهولت در حمل و نقل بهتر است تکه‌های ضایعات پلاستیکی چون پلی اتیلن ترفتالات در دستگاه‌های آسیاب و شریدر قرار گرفته و به قطعات ریز تقسیم بندی شوند. این مرحله گاها قبل از شستشو نیز صورت می‌گیرد.

تفکیک ناخالصی ها

در مرحله بعد از تبدیل ضایعات پلاستیک به گرانول مجددا ناخالصی‌ها را از پلاستیک تفکیک می‌کنند، به عنوان مثال آن‌ها را در یک تانک آب قرار می‌دهند، با توجه به چگالی، ذراتی که چگالی کمی دارند روی سطح آب قرار گرفته و بدین ترتیب ذرات با چگالی بالا به داخل آب فرو می‌روند. از جمله روش‌های دیگر باید به استفاده از هوا و کار نقطه ذوب پلاستیک اشاره داشته باشیم.

تفکیک ناخالصی ها

بسته بندی و تبدیل پلاستیک به گرانول

در آخرین مرحله دستگاه‌های مخصوص پرک‌های پلاستیک را به گرانول تبدیل می‌کنند. در ابتدا قطعات خرد شده در دمای بالا ذوب شده و پرس می‌شوند. پس از خنک سازی خشک شده و گرانول‌های بی کیفیت مورد بررسی قرار خواهند گرفت. در نهایت بسته بندی برای حمل و نقل آسان صورت می‌گیرد.

چرا ضایعات پلاستیکی به گرانول تبدیل می شود؟

دلایل زیادی برای تبدیل ضایعات پلاستیکی به گرانول وجود دارد، این روش بازیافتی موجب بهبود فرآیند بازیافت شده و کارایی متریال پلاستیکی را افزایش می‌دهد. برخی از دلایل مهم برای تبدیل ضایعات به گرانول به صورت زیر هستند.

  1. موجب سهولت در فرایند بازیافت شده و تولید گرانول را ساده و کارآمدتر می‌کند.
  2. گرانول به سبب ابعاد کوچکی که دارد به راحتی جابجا شده و این موضوع در کاهش هزینه‌های حمل و نقل مناسب در نظر گرفته می‌شود.
  3. حجم و فضای اشغال شده را بسیار کاهش داده و در مدیریت بهتر متریال یاری می‌رساند.
  4. گرانول به راحتی در تولید لوازم و محصولات پلاستیکی به کار گرفته شده و همچنین به دلیل عدم وجود ناخالصی برای تولید محصولات باکیفیت مناسب است.
  5. موجب کاهش حجم زباله‌های پلاستیکی شده و بدین ترتیب به محیط زیست یاری می‌رساند، همچنین موجب کارایی و افزایش پایداری بازیافت نیز می‌شود.

انواع پلاستیک های قابل بازیافت به گرانول

برخی از انواع پلاستیک‌های قابل بازیافت به شرح زیر هستند:

  1. پلی وینیل کلراید (PVC): پلی وینیل کلراید به دلیل ساختار و ماهیتی که دارد همه کاره بوده و توانسته این روزها به طور گسترده در فضای صنعتی و فنی از خود کاربرد زیادی نشان دهد. به منظور بسته بندی، مراقبت‌های بهداشتی و ساختمان مناسب است. بسیار مقاوم بوده و انعطاف پذیری زیادی از خود نشان می‌دهد. یکی از بهترین انتخاب‌ها برای بازیافت استفاده مجدد خواهد بود.
  2. پلی اتیلن سبک: از جمله پلاستیک‌های پرمصرف است که پردازش آسانی داشته و انعطاف پذیری بالایی را در دسترس قرار می‌دهد. بازیافت آن بسیار آسان و ارزان بوه و بدین ترتیب برای کاورهای پلاستیکی گزینه مناسبی در نظر گرفته شده است.
  3. پلی پروپیلن : از جمله محصولات پرمصرف است که در برابر درجه حرارت بالا از خود مقاومت بالایی برخوردار بوده و حتی از آن در پوشک‌های یک بار مصرف استفاده می‌کنند. ضد آب و بادوام بوده و مقاومت بسیار زیادی از خود نشان می‌دهد. برای ظروف بستنی و غذا از آن استفاده می‌شود.

انواع پلاستیک های قابل بازیافت به گرانول

روش های تولید گرانول از ضایعات پلاستیکی

روش‌های گوناگونی برای تهیه گرانول وجود دارد که به مواد اولیه بستگی دارند، در هر روش یک نوع گرانول مخصوص تهیه شده که برای تولید انواع مختلفی از محصولات پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از این روش‌ها به شرح زیر هستند.

تولید گرانول رشته ای از ضایعات پلاستیکی

به منظور تولید گرانول رشته‌ای در ابتدا پلاستیک‌ها ذوب شده و در دستگاه اکترود به صورت رشته و لوله درمی‌آیند. در ادامه گرانول‌ها باید خشک شوند و به حالت اولیه بازگردند. پس از آن مواد اولیه وارد یک استخر آب شده و غربال می‌شوند. از این محصول برای تولید انواع خاصی از پلاستیک استفاده شده و به سبب سادگی که در تولید دارد با استقبال بالایی رو به رو می‌شود.

گرانول بازیافتی خشک از پلاستیک

در این روش نیز متریال اولیه به پلاستیک مذاب تبدیل شده و در همان حالت برش می‌خورد. در هنگام برش خوردن با استفاده از تجهیزات خاص با مکش خشک شده و درون یک مخزن ریخته شده و با توجه به فشار وارد شده به آن گرانول‌هایی که باکیفیت هستند جدا می‌شوند. این روش دقت زیادی داشته و گرانول‌های باکیفیت تولید می‌کند.

تولید گرانول با برش رینگ آبی

این روش نیز همانند روش‌های پیشین است با این تفاوت که در مرحله خشک کردن از نیروی گریز از مرکز و آب سرد استفاده می‌شود. بدین ترتیب که آب سرد در اطراف مخزن باعث خشک شدن گرانول می‌شود. در این نوع از تولید گرانول از ضایعات پلاستیک محصولات به شکل عدس هستند.

تولید گرانول با برش زیر آب

این روش نیز تا زمان عبور از صافی و غربال کردن مانند راه‌های قبلی عمل کرده و تنها زمانی که از آب عبور داده می‌شود برش خواهد خورد. نکته منفی که در مورد این روش وجود دارد هزینه بالای آن است. در صورتی که بتوانید تولیدات خود را افزایش دهید به صرفه در نظر گرفته می‌شود.

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا