ویژگی های چسب کاشی ضد آب – مزایا و کاربرد
استفاده از چسب کاشی و سرامیک دارای مزایای بسیار زیادی است که یکی از مهمترین آن ها مقاوم در برابر آب است. این مزیت بسیار مهم انواع چسب باعث شد که این محصول به سرعت جایگزین ملات شود و امروزه شاهد این هستیم که از چسب کاشی و سرامیک نه تنها در اماکن مرطوب بلکه در تمام فضاهای ساختمان استفاده می شود. برخی دیگر که خواص ضد آب بیشتری دارند مناسب استفاده در فضاهای مرطوب و غرقاب نیز هستند. در ادامه قصد داریم به خاصیت چسب های ضد آب و مزایای استفاده از آن ها بیشتر بپردازیم.
مزایای استفاده از چسب کاشی به جای ملات؟
ملات ها از ترکیب سیمان با شن و ماسه و آب تولید می شوند و به همین دلیل برای چسبیدن و مقاوم شدن نیاز به جذب آب دارند. با وجود این خاصیت نمی توان از ملات ها برای نصب سرامیک هایی با جذب آب بسیار پایین و انواع پرسلان ها استفاده کرد. اما چسب کاشی و سرامیک خمیری و پودری نیز از سیمان ساخته شده اند اما با افزودن برخی پلیمر ها، بر میزان چسبندگی آن ها افزوده اند، به همین دلیل به راحتی به اغلب سطوح می چسبند.
علاوه بر افزایش خاصیت چسبندگی، چسب های کاشی و سرامیک دارای خواص و مزیت های بسیار زیاد دیگری هستند که از جمله آن ها می توان به خاصیت ضدآب بودن اشاره کرد. امروزه برخی چسب های کاشی و سرامیک را از برخی انواع مواد شیمیایی به گونه ای تولید می کنند که نه تنها در مقابل آب نفوذناپذیر است بلکه انواع مواد شیمیایی را نیز از خود عبور نمی دهند. این نوع چسب ها را معمولا برای آب بندی و بندکشی مورد استفاده قرار می دهند.
مزایای ضد آب بودن چسب کاشی
استفاده از چسب کاشی و سرامیک ضد آب با خاصیت نفوذ ناپذیری در مقابل آب از تخریب سریع سرامیک ها جلوگیری می کند. نفوذ آب به سطوح زیرین و باعث تخریب بافت کاشی و سرامیک به مرور می گردد و با گذشت زمان شاهد شکستگی، ترک یا ور آمدن کاشی و سرامیک ها خواهیم بود. همچنین نفوذ آب به سطوح زیرین امکان رشد انواع قارچ و باکتری ها را فراهم می آورد. این میکروب ها نه تنها عامل آلودگی و مریضی خواهند بود بلکه خود نیز می توانند به مرور زمان بافت کاشی و سرامیک ها را تخریب نمایند.
بسیاری از افراد معتقدند در سالن های خانه به دلیل اینکه سرامیکها در معرض آب نیستند نیازی به استفاده از چسب ضد آب وجود ندارد. اما باید توجه داشته باشید که چسب های ضد آب علاوه بر عدم نفوذ آب، مقاومت بالاتری نسبت به انواع ملات و چسبهای دیگر دارند. همچنین این نوع چسب ها به دلیل عدم نفوذ آب، میزان چسبندگی بسیار بالایی دارد و قابلیت چسبیدن به انواع سطوح از جمله بتن، پارکت، سرامیک، چوب و گچ را دارند.
انواع چسب کاشی و سرامیک ضد آب
چسب های کاشی و سرامیک ضد آب انواع بسیار زیادی دارند. برخی از آن ها بر پایه سیمان و برخی دیگر از نوع اپوکسی و سیلیکونی هستند. امروزه برخی از انواع چسبها که به صورت نواری هستند را نیز برای آببندی و بندکشی استفاده میکنند. علاوه بر چسب های خمیری و پودری که برای چسباندن و نصب کاشی و سرامیک استفاده می شود، انواع دیگر چسب ها نیز برای استفاده های گوناگون از جمله بندکشی نیز تولید و در بازار عرضه می شوند.
کدام برندها بهترین چسب کاشی ضد آب هستند؟
امروزه برندهای متنوعی چسب کاشی و سرامیک در ایران تولید میشود که برخی از آنها محصولات کاملا ایرانی و برخی دیگر تحت لیسانس برندهای خارجی در ایران تولید میشوند. در ادامه لیستی از معتبرترین برندهای چسب کاشی و سرامیک که محصولات آنها دارای استانداردهای ملی و بین المللی هستند و چسبهای آنها دارای خاصیت ضد آب نیز هستند عبارتند از:
- چسب کاشی و سرامیک دینوکل
- چسب کاشی و پرسلان اسلب اپرا
- چسب کاشی و سرامیک شیمی ساختمان
- چسب کاشی ویترا
- چسب کاشی هنکل
- چسب کاشی شورلول
جمع بندی
با توجه به اینکه نفوذ آب به سطح زیرین کاشی و سرامیکها به مرور زمان ممکن است باعث تخریب بافت سرامیک یا سطح زیر آنها گردد بهتر است که برای نصب انواع کاشی و سرامیک از چسبهای کاشی ضدآب استفاده نمود. چسب ضد آب با جلوگیری از نفوذ آب از تجمع میکروبها، شکستگی و ترک خوردن آنها جلوگیری میکند. چنانچه شما نیز قصد خرید چسب کاشی را دارید، پیشنهاد ما به شما این است که از انواع چسبهای ضدآب استفاده نمایید. برای آشنایی بیشتر با بهترین چسب های کاشی ضد آب می توانید به لینک زیر مراجعه کنید.
https://kashiland.com/mag/best-waterproof-tile-adhesive/