بازی Clash Of Clans که بیشتر در میان ایرانی ها با نام Clash (کلش آف کلنز) شناخته می شود؛ چند سالی است که بسیار داغ شده است و از قضا کسب و کارهایی حول آن شکل گرفته است. طبیعتاً ما هم بیشتر می خواهیم به جنبۀ کسب و کاری کلش آف کلنز بپردازیم. حالا این روزها که گوشیهای هوشمند حسابی جای خود را در بطن زندگی ما فارغ از میزان تحصیلات، نقش خانوادگی و رتبۀ اجتماعی باز کرده اند، باید به اپلیکیشنهای روی این ابزارهای نوظهور هم بپردازیم.
بازی Clash of Clans را یک استودیوی مشهور با نام «سوپر سل» در ژانر استراتژیک ساخته و در سال 2012 به بازار عرضه کرد. تا اینجای کار چیز عجیبی بهچشم نمیخورد. تا اینکه در حدود دو سال پیش این بازی در میان بازیکنندههای ایرانی حسابی سروصدا به پا کرد. خصوصاً از زمانی که نسخهی اندرویدی بازی در کنار نسخهی iOS آن در اختیار کاربران قرار گرفت. تا همین یک سال پیش Clash صرفا بهانهای برای سرگرمی بود؛ سرگرمیای مفرح و تقریباً اعتیادآور. اما موضوع زمانی حساستر شد که دیدیم مبالغ کلانی برای تهیهی قدرتها و ابزار بهتر برای پیشروی در بازی، هزینه میکنند؛ از چند صد هزار تومان گرفته تا چندین میلیون تومان. اما حالا چند ماهی میشود که جدیدترین جریان این بازی شکل گرفته:
Clash بازی کنیم و پول در آوریم !
کافی است به سایتها و فروشگاه های آنلاین نگاهی کنیم تا با لیست بیشماری از نقشه ها و حسابهای کاربری Clash برخورد کنید که با قیمتهای متنوع و حتی گاهی اوقات سرسام آور به فروش میرسند. این سایتهای ایرانی امکاناتشان چیزی کم از سایت اصلی بازی ندارد. البته که این امکانات با واسطه تهیه میشوند و منطقاً برای خریدشان باید مبلغ بیشتری پرداخت کنید.
همان طور که اشاره کردم، برخی از امکانات مربوط به بازی Clash Of Clans با قیمتهای بالایی فروش می رود، اما با این وجود من معتقدم پول درآوردن از کلش بازی کردن یک توهم است ! نکتۀ اساسی اینجاست که چه قدر زمان می گذاری و چه قدر پول در می آوری. ماهیت بازی کلش آف کلنز به گونه ای است که نمی شود آن را رها کرد، باید مدتها به طور مداوم روی بازی وقت بگذاری و یک بار آن را بفروشی. به علاوه ماهیت اعتیادآور بازی به گونه ای است که نمی توانی دل از آن بکنی و حتی برای پیشرفت سریعتر احتمال دارد وسوسه شوی پول هم روی آن خرج کنی.
اثر کلش آف کلنز بر کسب و کار فعلی شما
در کنار همۀ اینها لطمه ای که به روند طبیعی کار شما می زند را هم فراموش نکند، من به دفعات دیده ام که حتی در رده مدیران، و در میان جلسات کاری، افراد سرشان در گوشی است و Clash خود را مدیریت می کنند ! و مدیریت سازمان را رها کرده اند !
نمی دانم شاید من بدبین باشم، اما فکر می کنم، آن که می گوید کلش بازی می کنم تا بفروشم و پول دربیاورم، خود را فریب می دهد تا بهانه ای برای رفتار اعتیاد گونۀ خود فراهم آورد، هر چند این موضوع برای آنهایی که سایتهایی را راه اندازی کرده اند و به کار بیزینس روی Clash Of Clans می پردازند قدری متفاوت است و می توان به آن بدبین نبود !
تحریم ها و پول درآوردن از کلش آف کلنز
دقت کنید، تا اینجا به بازی کردن و پول درآوردن از کلش آف کلنز اشاره کردیم و گفتیم که نباید به این مدل، امیدوار بود. اما بر عکس، ارائه خدمات پولیِ بازی کلش به ایرانی ها که به دلیل تحریم ها نمی توانند سرویسهای پریمیوم آن را به راحتی دریافت کنند، کسب و کار جذابی است، نباید این کسب و کار را با بازی کردن، یک دانست، برخلاف مدل قبلی ،این مدل می تواند خالق ثروت بسیار خوبی باشد ، اگرچه که مجموعه کافه بازار توانسته بخش قابل توجهی از سهم بازار این بخش را به خود اختصاص دهد.
شما در مورد کسب و کارهای حول کلش آف کلنز چه نظری دارید؟
این مقاله توسط آقای سید حمیدرضا عظیمی نوشته شده است.
سلام داداش
به نظرم این حرفات چرت و پرته
هم حرفای شما هم حرف اونایی که این بازیو یه چشم درآمد نگاه میکنن چرت و پرته !
چرا باید انقدر بزرگ کنیم یک بازی معمولی رو؟بازی که همه جای دنیا فان بازی میکنن و مثل خیلی از بازی های دیگه حاضرند برای اکانت بهتر پول بپردازند . منتها حرف اونایی که میان میگن میشه با قیمت دلار ما از این بازی پول درآورد ، باطل است .
و منتها حرف شمایی که میای اینجا تو وبسایتت حرف مزخرف میگی که اسمت بیاد رو تگ های گوگل ما یهم چشممون بخوره بیایم بخونیم حالمون به هم بخوره هم ، باطل است . حرف شما هیچ سندیتی نداشت !