مدرک مهندسی گرفتی و توی کار غیر مهندسی هستی؟
خیلی از خانواده ها بچه های خود را تحت فشارهای زیادی قرار میدهند تا حتما در دانشگاه قبول شوند و در رشتههای سختی همچون مهندسی یا پزشکی تحصیل کنند تا در آینده به یک مهندس یا پزشک تبدیل شوند. ولی آیا تنها مدرک مهندسی یا پزشکی داشتن میتواند ما را به داشتن یک شغل مناسب برساند.
اکثر ما با این باور بزرگ شدهایم که باید در دانشگاه قبول شوم تا بتوانم در موقعیتهای شغلی خوب استخدام شوم. این باوری است که از همان سالهای اولی که وارد مدرسه میشویم از طرف بزرگترها اعم از پدر و مادر و معلمهایمان در ذهن ما ساخته میشود. لذا گرفتن مدرک برایمان به یک دغدغه مهم در زندگی تبدیل میشود.
این مطالبی که به آنها اشاره شد با هدف کم ارزش کردن دانشگاه و گرفتن مدارک دانشگاهی و تحصیل در رشتهای مهندسی و پزشکی نیست. قطعا بچههایی که در رشتههای مهندسی و پزشکی تحصیل میکنند زحمتهای زیادی تا فارغ التحصیل شدن در این رشته ها تحمل میکنند و هرگز رنجهای شبهای امتحان درسهایی همچون دینامیک، مقاومت مصالح، الکترونیک، مغناطیس، مدار منطقی و …را از یاد نمیبرند.
از طرفی دیگر درسهای مهندسی شیوهی درست فکر کردن و اندیشیدن را به ما یاد دادهاند. حتی پاس کردن ریاضی ۱ و ۲ صددرصد به ساختارمندی ذهن ما کمک کرده است. همچنین در سالهای مهندسی که در دانشگاه بودیم، داشتن دوستان و همکلاسیانی با طرز فکر شبیه به خودمان باعث شده تا ارتباط گیری با افراد و رفاقت کردن را یاد بگیریم. تمامی این موارد ارزشمند هستند.
تنها داشتن مدرک مهندسی کافی نیست
مشکلی که وجود دارد این است که بسیاری از بچههای رشتههای مهندسی اعم از برق و مکانیک و عمران و … بعد از فارغ التحصیلی با چالشی بزرگ بنام نبود مهارت کافی برای استخدام روبرو میشوند. اینجاست که تفاوت فاحش بین عرضه و تقاضا باعث ایجاد مشکلی بنام بیکاری میکند. چون تعداد مدرک مهندسی زیاد( عرضه زیاد) و تعداد مدرک مورد قبول برای استخدام کم( تقاضا کم) است. البته ناگفته نماند که شرایط اقتصادی حال حاضر و تورم شدیدی که در جامعه و بخصوص کشور ما وجود دارد باعث شده است که تعداد کثیری از فارغ التحصیلان دانشگاهی برای داشتن درآمد و گذران زندگی مشغول به کارهایی در حوزههای غیر مرتبط به رشتههای مهندسی از جمله بورس، ارزدیجیتال، سرمایهگذاری در مسکن و ساخت و ساز، کارهای بازاری و … شوند که در نهایت درصد بالایی از آنها با عدم رضایت شغلی روربرو میشوند.
نکتهای که بسیار مهم است و همواره باید در خاطرمان باشد این است که کسب درآمد زیاد از خلق ارزش بدست میآید. داشتن مدارک دانشگاهی برای پیدا کردن شغل میتواند بسیار تاثیر گذار باشد. همچنین در کشور ما نیازهای بسیاری در بازار کار وجود دارد ولی متاسفانه بدلیل اینکه کمتر به آموزش مهارت پرداخته شده است، افرادی که دارای تواناییهای کم هستند، در بازار صنعت جولان میدهند. ولی مطمعنا اگر کار فرمایی فردی را پیدا کند که از مهارتهای تخصصی برخوردار بوده و بدنبال خلق ارزش باشد، حتما برروی آن سرمایهگذاری خواهد کرد.
لذا راهحلی که این مقاله میخواهیم در موردش صحبت کنیم داشتن مدرک معتبر مهارت محور در کنار مدارک دانشگاهی است. کسب مهارتهای تخصصی لازم و کافی از طریق آموزشهای تخصصی است که در خارج از دانشگاه و توسط موسسات آموزشی از جمله گروه آموزشی پارس پژوهان ارائه میشوند. مهارتهایی که بر اساس نیاز بازار کار هستند و میتوانند ما را در مسیر موقعیت های شغلی خوب قرار دهند.
ویژگیهای بارز خدمات آموزشی پارس پژوهان
مجموعه آموزشی پارس پژوهان در راستای آموزش تخصصیترین مهارتهای فنی و مهندسی و مدیریت فعالیت دارد.
این مجموعه دارای ۱۱ دپارتمان فعال در زمینه فنی مهندسی و مدیریت است که از جمله آنها میتوان به دپارتمان مهندسی پزشکی، مکانیک، مواد، هوافضا، عمران، معماری، برق، شیمی، تاسسیات، نفت و گاز و مدیریت اشاره کرد. لذا طیف گستردهای از بچههای فنی مهندسی قادرند در دورههای این مجموعه شرکت کند.
خدمات آموزشی این مجموعه دربرگیرنده سه نوع آموزش آنلاین، آفلاین( پکیج)، حضوری است. این مجموعه همچنین با سازمان فنی و حرفهای کشور همکاری دارد و برخی از دوره های فنی و مهندسی آن امکان ثبت نام در آزمونهای فنی و حرفهای را برای دانش پژوهان فراهم میکنند که پس از قبولی در آزمونهای کتبی و شفاهی سازمان فنی و حرفهای مدرک معتبر این سازمان را دریافت میکنند.
برگزاری دوره ساخت کامپوزیت با همکاری دانشگاه علم و صنعت و شرکت سیگما
یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای خدمات این مجموعه تیم پشتیبانی پارس پژوهان است که در طول هفته از ساعت ۷ صبح تا ۷ شب پاسخگوی دانش پژوهان میباشند.
تسهیل ورود به بازار کار با کسب مهارت
بسیاری از دانش پژوهان که در دورههای آموزشی مجموعه پارس پژوهان شرکت داشتهاند با دریافت مدرک معتبر مهارت محور در بهترین موقعیتهای شغلی جذب شده و در حال حاضر نیز مشغول بکار میباشند.
تعدادی از دانش پژوهان نیز اقدام به اپلای کردهاند تا بتوانند با ارائه مهارتهای کسب شده در این مجموعه در موقعیت شغلی خارج از کشور جذب شوند. در نظرسنجیهای صورت گرفته از این عزیزان مشاهده شده است که آنها با استفاده از تجربیات عملی و مهارت محور که با شرکت در دورههای آموزشی این مجموعه کسب کردهاند توانستهاند مقالات خود را در ژونالهای معتبر بین المللی به چاپ برسانند که به نوبهی خود یکی از عوامل موثر بر تسهیل اپلای بشمار میرود. لازم بذکر است که بازار کار برخی از رشتههای مهندسی در خارج از کشور از شرایط بسیار خوبی برخوردار است که از جمله آنها میتوان به رشتههایی همچون مهندسی نفت، کامپیوتر، داده، برق، هوافضا و … اشاره کرد.
کلام آخر
اشتغال و ورود به بازار کار دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی یکی از دغدغه های اصلی خانوادهها بشمار میرود. حتی کسانی هم هستند که بعد از فارغالتحصیلی به قصد اشتغال، به خارج از کشور مهاجرت میکنند. ولی همانطور که آمار و ارقام نشان می دهد درصد زیادی از فارغالتحصیلان موفق به جذب در موقعیت شغلی مرتبط با رشته دانشگاهی خود نمیشوند، زیرا برای جذب در بازار کار، چه داخل کشور و چه خارج از کشور، تنها داشتن مدرک مهندسی که بعد از فارغالتحصیلی از دانشگاه دریافت میشود کافی نیست و داشتن مهارت و مدارک مهارت محور نیز از اهمیت زیادی برخوردار است که افراد میتوانند با شرکت در دورههای آموزشی تخصصی و کسب مهارتهای تخصصی لازم، شانس خود را برای جذب در بازار کار داخل و خارج و کشور افزایش دهند.