بهترین سیستم های گرمایشی و سرمایشی در صنعت
ساختمان های صنعتی معمولا فضای بزرگ و یکپارچه ای دارد که تنظیم دمای آن نیاز به تجهیزات خاصی دارد. مهم ترین ملاک برای انتخاب بهترین سیستم های گرمایشی و سرمایشی در صنعت، عملکرد دو منظوره آن خواهد بود. توجه داشته باشید که جدید بودن دستگاه ها، صرفا نشان دهنده کارایی بهینه آن نخواهد بود. مطمئنا روش هایی مانند گرمایش از کف ساختمان، که به راحتی برای گرم کردن یک منزل مسکونی استفاده شده و انرژی کمی نیز مصرف می کند، جوابگوی مساحت زیاد سوله و کارگاه صنعتی نخواهد بود.
معرفی بهترین سیستم های گرمایشی صنعتی
در فصول سرد سال، گرم کردن محیط های صنعتی به دلیل فضای یکپارچه و بزرگی که دارند، به سیستم های خاصی نیاز دارد. از بهترین سیستم های گرمایشی در صنعت می توان به موارد زیر اشاره نمود.
سیستم های حرارتی تابشی
در این تجهیزات، گرما از طریق مشعل ایجاد شده و دمای لوله ها را افزایش می دهد. سپس، لوله ها گرما را استیل منعکس کرده و با رفلکتورها به سمت پایین منتقل می شود. گرمای حاصل از سیستم تابشی صنعتی، به صورت تشعشعی می باشد و غالبا در سقف سالن های بزرگ، سوله و انبارها نصب می شود. از کارایی های مهم آن می توان به تامین هوای گرمای مورد نیاز در گلخانه و مرغداری اشاره کرد. مزیت سیستم تابشی نسبت به سایر تجهیزات گرمایشی در صنعت، شامل موارد زیر می شود:
- قابل نصب در ابعاد و مدل های مختلف
- افزایش دمای محیط به اندازه دلخواه در کمترین زمان
- کاهش مصرف انرژی
- عدم اشغال فضای زیاد و امکان انتقال آسان
استفاده از هیترهای کابینتی صنعتی
در مکانیزم این سیستم های گرمایشی، از اتاقک احتراق و فن مکنده استفاده می شود. این هیترها برای گرم کردن محیط کارگاه ها و کارخانه های صنعتی بسیار مناسب است. سوخت آن ها از گازوئیل، گاز و یا به صورت دوگانه تامین می شود و برای جلوگیری از آتش سوزی یا برق گرفتگی، به ترموستات، سوپاپ اطمینان و فیوز مجهز هستند. مزیت استفاده از هیتر کابینتی در صنعت شامل موارد زیر است:
- مصرف سوخت کم
- راندمان بالا
- تعمیر و نگهداری آسان
- قابل استفاده در صنایع کشاورزی و صنعتی
کولر آبی اکسیال، بهترین سیستم سرمایشی در صنعت
در سیستم این کولرها از آب برای انتقال گرما استفاده می شود. در این راستا از پوشال و پد سلولزی نیز استفاده می شود که مانع از ورود گرد و غبار به هوای محیط، کاهش مصرف آب و برق و افزایش کارایی آن می شود. عملکرد کولر آبی اکسیال به این گونه است که آب، گرما را جذب نموده، هوا در پوشال ها با حرارت برخورد می کند و باعث تبخیر می شود. از مزایای این سیستم سرمایشی در صنعت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ممانعت از ورود ریزگردها به داخل سیستم و هوای خروجی
- امکان ساخت در ابعاد گوناگون
- وزن پایین
- هزینه مقرون به صرفه
لیست جامع بهترین سیستم های گرمایشی و سرمایشی صنعتی
با توجه به هزینه ای که باید برای سیستم های گرمایشی و سرمایشی در صنعت به صورت مجزا پرداخت، تمایل به استفاده از تجهیزات با امکان ایجاد حرارت و برودت بیشتر می باشد. در این صورت می توان با یک تیر، دو نشان زد.
استفاده از یونیت هیتر برای سرمایش و گرمایش محیط
در این دستگاه از چیلر برای گردش آب سرد و از پکیج یا بویلر برای آب گرم استفاده می شود. سپس آب گرم یا سرد، توسط پمپ وارد کویل یا لوله می شود. دمیدن هوا به این لوله ها، بر دمای آن تاثیر می گذارد. قدرت پرتاب هوا در یونیت هیتر بسیار بالاست و همین ویژگی آن را برای استفاده در فضاهای صنعتی بزرگ مناسب می کند.
چالش یونیت هیتر برای استفاده در امکان صنعتی
به دلیل نصب این دستگاه داخل فضای صنعتی مورد نظر، امکان ورود هوای تازه به داخل وجود ندارد. در نتیجه از رطوبت گیر نمی توان استفاده کرد، که این موضوع از کیفیت هوای داخل سوله یا کارگاه می کاهد.
هواساز، از بهترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی
در هواساز، تولید هوای گرم از طریق بویلر و لوله های انتقال آب گرم انجام می شود. سرمایش نیز به کمک چیلر و کویل آب سرد ایجاد می گردد. تجهیزات هواساز خارج از مکان صنعتی نصب می شود و حرارت یا برودت از طریق کانال کشی به فضای داخل منتقل می گردد. مزیت اصلی هواساز، ایجاد هوای مطبوع و تنظیم میزان رطوبت آن می باشد که آسایش زیادی برای کارکنان در محیط صنعتی ایجاد می کند.
سیستم گرمایش و سرمایش صنعتی ایرواشر
در ایرواشر، سرمایش محیط از طریق فرایند تبخیر ایجاد می شود. اما بخش گرمایشی آن مشابه هواساز است. عملکرد کلی ایرواشر به این صورت است که هوا را از بیرون به داخل کشیده، دما و رطوبت آن تنظیم می شود و ریزگردها توسط فیلتر از هوا جدا می گردد. در نهایت هوای پاک از طریق کانال، در فضای کارگاه، کارخانه، سوله یا انبار توزیع می شود.
از آنجایی که ایرواشر در حالت سرمایشی، امکان ایجاد رطوبت را دارد، برای مناطقی با آب و هوای خشک بسیار مناسب است. هم چنین بی نیازی آن از چیلر باعث می شود هزینه و مصرف انرژی کمتری نسبت به سایر سیستم های گرمایشی و سرمایشی در صنعت داشته باشد.
سایر سیستم های سرمایشی و گرمایشی در صنعت
از سایر تجهیزات گرمایش و سرمایش می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- دستگاه زنت
- تجهیزات اکونوپک
- پکیج یونیت
- چیلر
حرف آخر
اماکن صنعتی عموما فضاهای بزرگ و یکپارچه ای هستند که روزانه تعداد زیادی کارمند برای مدت طولانی در آن مشغول به کار می باشند. در نتیجه ایجاد هوای مطبوع و استفاده از بهترین سیستم های گرمایشی و سرمایشی در صنعت، از نظر ایجاد آسایش، تضمین سلامتی و صرفه جویی در مصرف انرژی اهمیت زیادی خواهد داشت. از جمله این تجهیزات می توان به ایرواشر، هواساز و یونیت هیتر اشاره نمود.
یونیت هیتر داخل ساختمان نصب شده و امکان تهویه هوا یا رطوبت گیری را ندارد. هواساز و ایرواشر به جز سیستم سرمایشی، عملکرد مشابهی دارند، البته ایرواشر به دلیل عدم نیاز به چیلر، هزینه و مصرف انرژی کمتری دارد.