شرکت‌ها

عوامل تاثیرگذار بر قیمت استیل

قیمت محصول همیشه یکی از ارکان تصمیم گیری هنگام خرید به شمار می رود. در کنار قیمت کیفیت و بسیاری عوامل دیگر فرآیند تبدیل تصمیم گیری به انجام خرید را شکل می دهند. فولاد زنگ نزن یا همان استیل به علت مصرف بالا در صنعت ، فرایند پیچیده تولید و تقاضای بالا از اهمیت بالایی برخوردار است.

موارد گفته شده در بالا در کنار یکدیگر قیمت استیل را شکل می دهند البته این را فراموش نکنید که قوانین وزارت صنعت و نوسانات ارزی هم تاثیر بسیار عمده ای در قیمت گذاری استیل دارند در ادامه به بررسی هریک از این موارد می پردازیم.

تولید

پایه ورق استیل آهن می باشد با که با ترکیب عناصری همچون نیکل ،کربن ،کروم و مولیبدن طی فرایند های خاصی ورق و رول استیل را به وجود می آورند. استیل آلیاژ های مختلفی دارد که هر کدام موارد مصرف خاصی با توجه به ویژگی خود دارند. برای اطلاع دقیق از آلیاژ های استیل و موارد مصرف آنها با مراجعه به بلاگ کانکا می توانید با آن آشنا شوید.

تقاضا

با توجه به مصرف بالای استیل در صنایع مختلف اعم از پزشکی، غذایی، دارویی، نفت و گاز، حمل ونقل و بسیاری از صنایع دیگر تقاضا برای این محصول بالاست. از طرفی با توجه به عدم تولید این محصول در کشور ممکن است برخی مواقع با مشکل کمبود عرضه مواجه شویم که همین امر می تواند باعث افزایش قیمت استیل شود.

قوانین

وضع قوانین داخلی از سوی وزارت صنعت مانند محدودیت واردان استیل، سقف واردات سالانه، رتبه بندی شرکت های وارد کننده و دیگر تصمیمات روزانه در کشور پتانسیل تاثیرگذاری بر قیمت را دارند.

برند

مقاطع استیل اعم از ورق و رول  در کشورهای زیادی تولید و عرضه می شوند اما در این بین برخی از شرکت های سازنده از اعتبار ، کیفیت بالاتری نسبت به سایرین برخوردار هستند. در ایران و بین مصرف کنندگان استیل شرکت تیسکو چین یا وای سی تایوان شناخته شده تر هستند به این دلیل که نسبت به سایر برند های موجود در بازار از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. برند هایی همچون کولومبوس آفریقای جنوبی و یا آسرینوکس اسپانیا نیز از تولیدکنندگان مطرح استیل در دنیا هستند اما به دلیل هزینه بالای حمل و نقل و همچنین تحریم های بین المللی مدتی است که در بازار ایران کمیاب شده اند. پس یکی دیگر از عوامل اثرگذار بر قیمت شرکت سازنده استیل می باشد.

آلیاژ ها با یکدیگر متفاوتند

آلیاژهای استیل از تنوع و گوناگونی بالایی برخوردار هستند. این تنوع به خاطر مقدار عناصر موجود در ساختار آنهاست که دسته بندی آنها را وسیع می کند. تغییر یک عنصر در ساختار استیل می تواند به طور کلی کاربرد آن را عوض کند. پس قیمت هر آلیاژی با آلیاژ دیگر متفاوت است. حتی بعضی اوقات تغییر در ضخامت نیز به خاطر شرایط تولید باعث تغییر در قیمت می شود. در ادامه به بررسی بیشتر تفاوت قیمت آلیاژ ها می پردازیم.

نوسانات ارزی

بحث نوسانات ارزی در کشور ما چیز جدید و پیچیده ای نیست و همه ی ما با آن آشنایی کامل داریم و چه بسا زندگی روزمره همه ی ما تحت تاثیر این نوسانات قرار گرفته است حتی برای نیاز های روزمره. از طرفی چون در کشور ما تولید استیل انجام نمی شود و یک کالای وارداتی به حساب می آید قیمت آن هم ارتباط مستقیم با تغییر قیمت ارز در کشور دارد.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت استیل

تفاوت فنی آلیاژهای استیل

برای خرید ورق استیل ۳۰۴ یا هر آلیاژ دیگری شما می بایست قبل از خرید اشراف کاملی به تفاوت فنی و قیمتی آلیاژ ها داشته باشید تا متحمل ضرر نشوید. ابتدا با تفاوت های فنی شروع می کنیم. قبل تر توضیح دادیم که پایه ورق های استیل آهن می باشد که با ترکیب شدن با عناصر دیگری و طی فرایند های نورد تبدیل به استیل می شوند. عناصر اصلی نیکل و کروم هستند و بعد از آنها عناصری همچون کربنو مولیبدن، سیلیسیم، منگنز و … می باشند. خاصیت اصلی ورق ها و رول های استیل ضد زنگ بودن آن ها می باشد ولی دسته بندی وسیعی دارند که این تقسیم بندی به طور کلی به گروه جاذب آهنربا و یا دافع آهنربا می باشد که اصطلاح بازاری و عامیانه آن به استیل بگیر و نگیر معروف است.

استیل های بگیر به طور کلی شامل آلیاژ های ۴۲۰، ۴۳۰و ۴۱۰ می باشد که از لحاظ قیمتی ارزان تر از گروه استیل های نگیر می باشند. این گروه بیشتر در تجهیزات آشپزخانه ای، لوازم خانگی، یخچال های صنعتی، خودرو سازی و … کاربرد دارند.

از طرف دیگر گروه بزرگ استیل نگیر را داریم که معروف ترین آلیاژ های استیل ۳۰۴، ۳۱۶، ۳۱۰، ۳۰۹، ۳۲۱ می باشند که هر کدام باز به گروه های دیگری تقسیم می شود.

معروف ترین و پر مصرف ترین الیاژ این گروه استیل ۳۰۴ می باشد که در اکثر صنایع از آن استفاده می شود که به استیل ضد اب هم معروف است بعد از استیل ۳۱۶ می باشد که معروف به ضد اسید است و مناسب کاربرد در محیط های اسیدی می باشد استیل ۳۰۹ و ۳۱۰ استیل حرارتی می باشد و در محیط هایی که با دمای بالا سر و کار دارید مورد استفاده قرار میگیرد.

استیل ۳۲۱ نیز به خاطر وجود تیتانیوم در ساختار خود مقاومت در برابر خوردگی بالایی دارد.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت استیل

تفاوت قیمتی آلیاژهای استیل

در قسمت قبل تفاوت های فنی و ساختاری آلیاژ های استیل را به طور مختصر بررسی کردیم اما حالا میخواهیم این موضوع را بررسی کنیم که هر کدام از این آلیاژها چه قیمتی دارند.آیا همه به یک قیمت عرضه می شوند؟ ایا قیمت تولید همه آنها یکسان است؟

برای شروع باید بگوییم استیل های بگیر به طور کلی از قیمت پایین تری نسبت به استیل های نگیر برخوردارند ولی با توجه به میزان عرضه آنها در بازار و ضخامت و. ابعاد مورد نیاز می توانند دستخوش تغییر شوند از طرف دیگر آلیاژ ۳۰۴ از قیمت پایین تری نسبت به دیگر آلیاژهای نگیر برخوردار است.استیل ۳۱۶ به خاطر وجود مولیبدن در ساختار خود و خاصیت ضد اسیدی ان قیمت بالاتری نسبت به ورق استیل ۳۰۴ دارد.استیل های ۳۰۹ و ۳۱۰ نیز به خاطر اینکه تحمل دمایی آن ها از الیا.های ۳۰۴ و ۳۱۶ بسیار بالاتر است اختلاف قیمت نسبتا زیادی با سایر آلیاژ ها دارند.

در کنار بحث مصرفی و عرضه و تقاضا هزینه تولید آلیاژ ها با یکدیگر متفاوت می باشد پس نمیتوان برای همه آنها قیمت یکسانی را متصور شد.

بحث دیگر مرب،ط به ضخامت ورق های استیل است معمولا ضخامت های ۱ میلی متر تا ۱۰ میلیمتر قیمت یکسانی دارند با فرض اینکه عرضه آنها یکسان باشد ولی از ضخامت های بالای ۱۰ میلی متر قیمت ها بالاتر میروند زیرا هم هزینه تولید آنها بیشتر است و هم عرضه آنها کمتر می باشد.ضخامت های کمتر از ۱ میلی متر نیز تفاوت قیمت دارند ولی این تفاوت قیمت خیلی فاحش نمی باشد.

در اخر برای جمع بندی باید بگوییم بسته به نیاز مصرف کننده، میزان عرضه و تقاضا و قیمت ارز قیمت ورق استیل نیز تغییر می کند.

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا