شرکت‌ها

اهمیت مدل های جدید نردبان های آتش نشانی در عملیات اطفا حریق

نردبان آتش نشانی روزنباور (که در انگلیسی به آن Aerial & Turntable Ladder) می گویند، یکی از تجهیزات آتش نشانی است. از آن جایی که نمی توان انتظار داشت که آتش سوزی در طبقه همکف رخ دهد. در برخی از آتش سوزی ها عملیات امداد و نجات صرفا در طبقه همکف اتفاق نمی افتد، یا دسترسی به طبقات بالاتر از طریق دسترسی های داخلی ممکن نیست، نردبان آتش نشانی و پلتفرم های آتش نشانی نقش به سزایی در عملیات اطفا حریق دارند. نردبان های آتش نشانی در کنار سایر تجهیزات آتش نشانی مانند پمپ های قابل حمل، نازل و مانیتور های آتش نشانی، تجهیزات حفاظت فردی آتش نشان ها، پمپ های پشت کامیونی و فن های تخلیه دود نقش به سزایی در عملیات های آتش نشانی ایفا می کنند. در عملیات های آتش نشانی در سطح بیرونی یک سازه، سه بعد تجهیزات باید مورد بررسی قرار گیرد: دسترسی عمودی، دسترسی افقی و موضع مورد استفاده تجهیزات.

در این نوشته مدل کاربردی نردبان آتش نشانی مورد بررسی قرار می گیرد، اما پیش از این باید توجه کرد که در خرید تجهیزات آتش نشانی علاوه بر بررسی کارایی مدل انتخاب شده، می بایست به قیمت محصول، در کنار هزینه های عملیاتی و نگهداری آن نیز توجه شود. انتخاب نادرست می تواند یک دستگاه، مانند نردبان آتش نشانی، را به وسیله ای غیر کاربردی با هزینه های نگهداری بسیار بالایی تبدیل کند. پس در گام اول بهتر است برای مشاوره با واحد فروش شرکت راهدار صنعت مایشن تماس بگیرید تا گزینه بهینه به شما معرفی گردد.

می توان تصور کرد که کلیت فرآیند نجات افراد و عملیات آتش نشانی و اطفا حریق در ارتفاعات مانند دهه های قبل است، اما یک تفاوت عمده در آن ایجاد شده است: نردبان های آتش نشانی امروزی بسیار بیشتر منطبق با نیازهای آتش نشان ها طراحی شده اند. ۱۵ تا ۲۰ سال پیش نردبان ها با ارتفاع ۳۲ متر، جز تجهیزات آتش نشانی استاندارد به حساب می آمدند. البته که در آن دوران نیز کلاس‌های ارتفاع متفاوتی از نردبان های آتش نشانی وجود داشت. اما نردبان های ۳۲ متری نقش پر رنگی در عملیات های آتش نشانی آن دوران داشتند. قابل ذکر است که در عملیات های اطفا حریق علاوه بر ارتفاع نردبان آتش نشانی، به پارامترهای دیگری مانند خودرو مورد استفاده، فاصله بین دو محور فاصله عمودی و افقی نیز باید توجه شود. نردبان های قدیمی درست است که امکان عملیات در ارتفاع را  فراهم میکردند، اما ابعاد و وزن آن ها امکان استفاده در همه نقاط را به آتش نشان ها نمی داد. همچنین چرخش عمودی و افقی نردبان به همراه حداکثر وزنی که می تواند تحمل کند نقش مهمی در عملیات ها دارند و آتش نشانان باید بتوانند به راحتی و بدون محدودیت نردبان و پلتفرم را در جهت های افقی و عمودی بچرخانند.

 این روزها نردبان ها و پلتفرم های ۳۲ متری روزنباور شامل مدل های L32، L32 A-XS و B34 (که البته این مدل ۳۴ متر است) نقش مهمی در آتش نشانی ها دارند. اما تحول اصلی در ساخت نردبان های آتش نشانی را شاید بتوان به ساخت نردبان های L64 روزنباور دانست که وزنی حدود ۳۰۰ کیلیوگرم را تحمل می کنند و تا ۶۴ متر قابل استفاده هستند.

ادارات آتش نشانی و آتش نشان ها به راه حل های جدید و خلاقانه بیشتری که بتواند متضمن حافظت از جان افراد و آتش نشان ها باشد، در کنار تجهیزات استاندارد خود نیاز دارند تا بتوانند وظایف خود را در عملیات های مختلف انجام دهند. همچنین افزایش سرعت و بهبه وری در عملیات های اطفا حریق از دیگر نیاز های پیوسته آتش نشان ها است. بنابراین در سال های اخیر شرکت روزنباور اتریش به عنوان یک شرکت پیش رو در تولید تجهیزات آتش نشانی و خودرو های آتش نشانی کاتالوگ محصولات خود را در زمینه نردبان ها و پلتفرم های آتش نشانی از پنج محصول به بیش از ده نوع محصول گسترش داده است.

اهمیت مدل های جدید نردبان های آتش نشانی در عملیات اطفا حریق

تقاضاهای بیشتر برای نردبان های گردان، از طرف نهاد های آتش نشانی در سراسر جهان برای استفاده در عملیات های آتش نشانی که در مناطق شهری و مناطق قدیمی و مناطق صنعتی مناسب باشد، گام نخست تولید محصولات جدید بود. تولید نردبان آتش نشانی مدل L32A-XS برگرفته از خواسته ها و ایده های آتش نشانان است. از مهم ترین ویژگی های این مدل می توان به عملکرد بسیار خوب آن در معابر و خیابان های تنگ و باریک اشاره کرد. این مدل به دلیل شرایط خاص ساختمان ها در بافت های فرسوده و قدیمی و همچنین عرض معابر استفاده این نردبان گزینه مناسبی برای استفاده می باشد. طول این نردبان ۳۲ متر بوده اما ظرفیت بسیار بالای سبد آن که ۵۰۰ کیلوگرم می باشد، در کنار قابلیت نصب آن بر روی خودرو های آتش نشانی دو محور این مدل را به یک گزینه خوب برای عملیات های مختلف تبدیل کرده است.

اما صرفا استفاده از این مدل نردبان آتش نشانی، در عملیات های اطفا حریق در معابر با عرض کم کافی نبود. تیم روزنباور می دانست که کل تجهیزات برای این عملیات ها باید فشرده تر باشد، که مدل جدیدتری با پیشوند C که مخفف Compact به معنی فشرده است توسط روزنباور برای اولین بار در فرانسه عرضه شده است. از دیگر ویژگی های مدل L32A-XS می توان به این مهم اشاره کرد، که از آنجایی که در خیابان ها با عرض کم، فضایی برای سیستم های جک وجود ندارد، بر فضای مورد نیاز در اطراف خودرو تمرکز شده است. راه حل استفاده شده در این مدل این است که فقط به فضای کمی بیشتر از خود خودرو آتش نشانی برای شروع عملیات نیاز است. درست است که محصولات و تولیدات شرکت روزنباور همیشه می تواند با نیازهای فردی مشتریان تطبیق داده شود، اما در این مدل تمرکز روی راه حلی بوده که به راحتی در سیستم مدولار محصولات روزنباور ادغام گردد.

راهدار صنعت ماشین با بیش از چهار دهه تجربه مدیریتی در امر تولید و توزیع انواع جرثقیل‌های هیدرولیکی و خودروهای امداد و نجات و آتش‌نشانی، از سال ۱۳۵۳ فعالیت خود را با نام ماشین آلات ایران به عنوان نماینده جرثقیل های یونیک ژاپن آغاز نمود. در همین سال، پالفینگر اتریش، بزرگترین تولیدکننده جرثقیل‌های پشت‌کامیونی در دنیا، نمایندگی ساخت و توزیع انواع محصولات خود در ایران را به این شرکت واگذار نمود که این همکاری تا به امروز ادامه یافته است.این شرکت در ادامه موفق به اخذ نمایندگی انحصاری برندهای معتبر دنیا همچون کوبلکو ژاپن و XCMG چین گردید. همچنین با توجه به امکانات موجود در کارخانجات این شرکت و با بهره‌مندی از تجربه نیروهای متخصص در زمینه ماشین‌آلات آتش‌نشانی، نمایندگی انحصاری تولید، فروش و خدمات پس از فروش محصولات آتش نشانی  روزنباور اتریش اخذ گردید. جهت ارتباط با راهدار صنعت با شماره تلفن های ۰۲۱۸۸۰۴۲۸۹۳ و ۰۲۱۸۸۰۴۲۸۹۴ تماس حاصل فرمایید.

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا