شرکت‌ها

پرفروش‌ترین انواع لوله داربست + راهنمای خرید

امروزه انواع لوله‌ داربست در کشور تولید و به بازار فولاد عرضه می‌شود. لوله داربست یکی از پراستفاده‌ترین مقاطع فولادی و آهنی است که در صنوف مختلف مشتریان ثابتی دارد. این مقاطع فولادی نوعی از لوله‌های فولادی هستند که در کارخانه‌های تولید لوله و پروفیل ساخته می‌شود.

در ادامه به معرفی پرفروش‌ترین لوله‌های داربست و معرفی نحوه خرید لوله داربست پرداخته ایم.

لوله داربست و کاربردهای آن

لوله‌های داربستی نوعی لوله‌های فولادی طویل هستند. این نوع از لوله‌ها بیشتر به عنوان پشتیبان برای ساختمان‌های در حال ساخت یا تعمیر و سازه‌های در حال ساخت استفاده می‌شوند. اگرچه امروزه داربست نیز به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی و دکوراسیون شهری تبدیل شده است و کاربرد آن در شهرها رو به افزایش نهاده است.

لوله‌های داربستی با ورق نورد گرم تولید می‌شوند اما علی رغم اینکه این مقاطع فولادی لوله هستند اما برای استفاده به عنوان منتقل کننده مایعات و سیالات تولید نمی‌شوند. در واقع این لوله‌ها ساه‌ترین نوع لوله فولادی هستند و در پروسه ساخت آن‌ها بر رویشان تست آب، گاز یا فشار صورت نمی‌گیرد.

این لوله‌ها در بازار به نام لوله‌های صنعتی نیز معروف هستند و معمولا شکل ظاهری لوله داربست هیچ تاثیری روی انتخاب و خرید این مقاطع فولادی ندارد.

پرفروش‌ترین انواع لوله داربست

از بین لوله‌های داربست موجود در بازار چند نوع از این لوله‌ها پرفروش هستند. دلیل پرفروش بودن این لوله‌ها کاربرد بیشتری است که در صنعت ساخت و ساز دارند. از جمله پرفروش‌ترین لوله‌های فولادی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱ – لوله داربست ۱۴ کیلویی

یکی از پرفروش‌ترین انواع لوله داربست، لوله ۱۴ کیلیویی است. این نوع از لوله با قطر ۴۸ ساخته می‌شود و ضخامت ورقی که از آن استفاده می‌شود حدود ۲ میلی‌متر است. از جمله دلایلی که بیشتر از این لوله برای داربست استفاده می‌شود، قیمت پایین‌تر آن است. این لوله به دلیل وزن پایینی که دارد، ارزان‌تر از سایر لوله‌ها در دسترس قرار می‌گیرد و در خرید لوله داربست در اولویت اول است.

البته کاربرد این نوع از لوله داربست بیشتر در سازه‌های سبک و موقت است. برای نمونه در داربست‌های تبلیغاتی و سایر داربست‌های شهری ممکن است از این نوع لوله استفاده کنند. اما معمولا استفاده از این لوله‌های داربست در ارتفاع‌های بالا و در مواردی که باید وزن سنگینی را تحمل کند، توصیه نمی‌شود.

قیمت این نوع از لوله داربست به صورت شاخه‌ای اعلام می‌شود. این نوع قیمت‌گذاری به دلیل وزن ثابت لوله داربست ۱۴ کیلویی انجام می‌شود.

۲ – لوله داربست ۱۷ کیلویی

این نوع از انواع لوله داربست نیز قطری هم اندازه لوله ۱۴ کیلویی دارد. اما به دلیل قطر ورق استفاده شده که حدود ۲٫۵ میلی‌متر است از وزن بیشتر واستحکام بالاتری برخوردار است. طبیعتا این موضوع سبب می‌شود که قیمت لوله داربست ۱۷ کیلویی نسبت به لوله داربست ۱۴ کیلویی بالاتر باشد.

این نوع از لوله داربست معمولا در ساخت سازه‌ها و ساختمان‌های بلند طبقه مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند به صورت دائمی نیز مورد استفاده قرار گیرد. این نوع از لوله‌ها تحمل وزن بسیار زیادی را دارند و وقتی روی داربست نصب می‌شوند، این تحمل وزن و استحکام به مراتب بیشتر می‌شود. به همین دلیل خرید لوله داربست ۱۷ کیلویی در کارهای ساختمانی منطقی‌تر است.

لوله داربست ۱۷ کیلویی نیز به صورت شاخه‌ای به فروش می‌رسد و قیمت آن بر اساس وزن ثابتی که دارد بر اساس هر شاخه استاندارد محاسبه می‌شود.

کاربرد لوله داربست

قیمت لوله داربست چگونه تعیین می‌شود؟

قبل از خرید لوله داربست باید دقیقا بدانید که قیمت این نوع از مقاطع فولادی چگونه محاسبه می‌شود. در وحله نخست، قیمت هر نوع از انواع لوله داربست به ماده اولیه تولید شده توسط آن بستگی دارد. برای نمونه لوله‌هایی که با ورق گالوانیزه تولید شده‌اند، قیمت بالاتری نسبت به لوله‌هایی که با ورق‌های معمولی و ساده‌تر ساخته‌ شده‌اند، دارند. نحوه تولید و استانداردهای به‌کاررفته نیز در قیمت‌گذاری لوله داربست تاثیر دارد.

کیفیت ورق استحکام، جوش پذیری و زیبایی لوله را تعیین می‌کند و بیشتر پیمانکاران بر همین اساس، نوع و برند را برای خرید لوله داربست تعیین می‌کنند. نوع ورق به کار رفته در ساخت، ارتباط مستقیمی هم با وزن لوله دارد. هر چقدر استحکام لوله بالاتر باشد، به معنی بیشتر بودن وزن آن است و افزایش وزن نیز برابر با افزایش قیمت لوله خواهد بود.

در برخی از لوله‌های داربست از لایه‌هایی روی لوله داربست استفاده می‌کنند که دوام لوله را نیز بالاتر ببرد. برای نمونه در مناطق شرجی یا دارای رطوبت بالا نمی‌توان از لوله داربست معمولی استفاده کرد و بهتر است از لوله‌هایی با پوشش مناسب که آن‌ها را در برابر زنگ‌زدگی محافظت می‌کند، استفاده شود. برای نمونه در این مناطق بهتر است که از لوله‌های داربست رنگی یا گالوانیزه استفاده شود که قیمت بالاتری دارد. طبیعی است که قیمت هر شاخه لوله گالوانیزه ۲ اینچ متفاوت از لوله رنگی با همین مشخصات باشد.

همچپنین قیمت جهانی فولاد، نوسانات ارزی و قیمت دلار، میزان تورم و هزینه‌های تولید نیز در تعیین قیمت لوله داربست موثر هستند و معمولا باعث بالاتر رفتن قیمت این نوع از لوله می‌شوند.

لوله داربست درزدار بخریم یا بدون درز؟

 قبل از خرید لوله داربست باید بدانید که انواع بدون درز این لوله دارای استحکام و مقاومت بیشتری در برابر وزن است؛ به همین دلیل برای لوله‌های داربست قوی‌تر نوع بدون درز آن را انتخاب کنید. به دلیل گران‌تر بودن لوله‌های داربست بدون درز، اگر پروژه و کار شما نیاز به استحکام بالا ندارد، می‌توانید با خرید لوله داربست درزدار هزینه کمتری را بپردازید.

لوله داربست

به استانداردهای لوله داربستی توجه کنید

قبل از خرید لوله داربستی بهتر است که به استانداردهای به کار رفته در آن توجه کرده و سعی کنید تا از لوله‌های دارای استاندارد کامل خریداری کنید که حوادث حین کار را به حداقل برسانید.

لوله‌های داربستی معمولا تحت استاندارد BS 1139، BS1387-1985، EN 39، EN10219 و JIS G 3444 تولید می‌شوند و این استانداردها تعیین کننده استحکام و کارایی این لوله‌ها هستند. معمولا برندهای مشهور تمام این استانداردها را رعایت می‌کنند.

بهترین برندهای لوله داربست در بازار

در بین تولید‌کننده‌های لوله‌های داربستی در ایران، برخی از برندها توانسته‌اند با تولید با کیفیت، سهم مناسبی از بازار را به دست بیاروند. در ادامه برخی از برترین کارخانه‌های تولید کننده لوله داربست معرفی می‌شود:

  • گروه صنعتی سپاهان: این شرکت یکی از قدیمی‌ترین تولید کننده‌های لوله داربست است و فعالیت مستمر خود را از سال ۱۳۵۲ آغاز کرده است. تولید استاندارد این محصول یکی از مشخصه‌های گروه صنعتی سپاهان است.
  • شرکت لوله و پروفیل کیهان: این شرکت نیز سهم خوبی از بازار لوله داربست را در اختیار دارد و اصلی‌ترین صادر کننده لوله داربست به کشورهای مختلف جهان است.
  • کارخانه لوله و پروفیل تهران شرق: این کارخانه از جدیدترین و به روزترین دستگاه‌ها برای تولید لوله داربست استفاده می‌کند و معمولا آخرین تکنولوژی‌ها و استانداردها را در این زمینه به کار می‌گیرد.
  • شرکت فولاد علویجه: این شرکت نیز معمولا لوله‌های داربست دارای استحکام بالا تولید می‌کند و در بیشتر پروژه‌های بزرگ لوله‌های این برند استفاده می‌کنند.

خرید لوله داربست و استعلام روزانه قیمت در آیرومارت

صاحبان صنایع و خریداران محصولات و مقاطع فولادی از جمله انواع لوله داربست می‌توانند با مراجعه به سایت بازرگانی فولاد آیرومارت علاوه بر استعلام روزانه قیمت محصولات، مقاطع فولادی مورد نیاز خود را نیز به صورت آنلاین سفارش دهند.

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا