شرکت‌ها

الکترود جوشکاری با بهترین قیمت بازار: همه چیز در مورد انتخاب صحیح

اگرچه بسیاری از افراد مهارت جوشکار را در تعیین کیفیت جوش مسئول می‌دانند، اما خرید الکترود جوشکاری هم یکی دیگر عوامل موثر است. در واقع وقتی الکترود از کیفیت بالا برخوردار باشد و متناسب با نوع جوشکاری، موقعیت و حتی فلز پایه انتخاب شود، می‌توان به نتیجه نهایی امیدوار بود. برای اینکه بتوانید در انتخاب الکترود جوشکاری دچار اشتباه نشوید، شاید خواندن این مطلب برایتان خالی از لطف نباشد. فراموش نکنید یک اشتباه در جوشکاری می‌تواند عواقب خطرناکی را به دنبال داشته باشد.

توجه به نوع فلز پایه برای جوشکاری

اولین نکته مهم در انتخاب الکترود توجه به فلزی است که می‌خواهید بر روی آن جوشکاری را انجام دهید. برهمین اساس باید به صورت زیر عمل کنید:

  • استفاده از الکترودهای پایه چدن یا استیل برای فلزات آهنی مثل چدن فولاد
  • استفاده از الکترودهای آلومینیوم (مانند ‏AWS E4043‎‏ مناسب) برای فلزات غیرآهنی مثل مس و آلومینیوم
  • استفاده از الکترودهایی مانند ‏E6013‎‏ یاE7018 الکترودهای پرکاربرد برای فولادهای کم کربن
  • استفاده از الکترود با ترکیب شیمیایی مشابه یا سازگار برای فولادهای آلیاژی
  • استفاده از الکترودهای نیکلی برای فلزات چدن
  • استفاده از الکترودهای ویژه‌ای مانند الکترودهای برنزی و نیکلی برای فلزات غیرآهنی مانند برنج و مس

توجه به نوع جوشکاری

یکی دیگر از عواملی که نوع الکترود جوشکاری را مشخص می‌کند، توجه به فرآیند جوشکاری است. جوشکارها به خوبی با انواع روش‌های جوشکاری آشنایی دارند و می‌دانند هر روش در چه زمانی کاربرد دارد. با توجه به همین موضوع نوع الکترودی که برای یک جوشکاری خاص استفاده می‌شود، می‌تواند متفاوت باشد.

در زیر الکترود مناسب برحسب نوع جوشکاری را بررسی کرده‌ایم.

جوشکاری دستی با الکترود روکش‌دار (SMAW)

در روش جوشکاری دستی باید از الکترودهای روکش‌دار استفاده کنید. البته همانطور که گفتیم برای فولادهای کم کربن از الکترودهای E6013 (با نفوذ متوسط و سطح صاف) یا الکترود E7018 ( کم‌هیدروژن برای استحکام بالا) استفاده کنید.

همچنین برای آلیاژهای فولادی نیز بهتر است از الکترودهایی مانند E8018 یاE9018 (برای استحکام بالا و خواص آلیاژی خاص) استفاده کنید.

الکترود مناسب جوشکاری Tig

اگر از جوشکارهای TIG هستید، در این صورت باید از یک الکترود تنگستن غیر مصرفی به همراه سیم جوش برای جوشکاری استفاده کنید.

در این صورت برای فولاد کربنی بهتر است به سراغ سیم جوش ER70S-2 یا ER70S-6 بروید.

اگر قصد جوشکاری روی روی سطح فولاد زنگ‌نزن (استنلس استیل) را دارید، از سیم جوش ER308L یا ER316L استفاده کنید.

برای جوشکاری روی سطح آلومینیوم با همین روش جوشکاری از سیم جوش ER4043 یا ER5356 استفاده کنید.

الکترود مناسب برای جوشکاری MIG/MAG

از دیگر روش‌های جوشکاری که مطمئناً در بسیاری از صنایع از آن استفاده می‌شود، MIG/MAG است. در این روش جوشکاری باید از الکترود جوشکاری مصرفی به همراه گاز محافظ استفاده کنید. دقت داشته باشید که در این روش هم برای افزایش کیفیت جوش باید به آلیاژ فلز پایه دقت داشته باشید.

در این صورت برای هر نوع فلز پایه به یک الکترود متفاوت نیاز دارید:

  • برای جوشکاری فولاد کربنی: سیم‌جوشER70S-6
  • برای فولاد زنگ‌نزن: انتخاب سیم جوش ER308L یا ER316L
  • برای فلز پایه آلومینیومی: سیم جوش ER4043 یا ER5356

جوشکاری زیرپودری (SAW)

اگر از آن دست جوشکارهایی هستید که به روش زیرپودری علاقه بیشتری دارید و تخصصتان در همین زمینه است، باید از الکترود به همراه فلاکس استفاده کنید. ضمن اینکه الکترودی که در این روش استفاده می‌شود، باید با فلاکس و فلز پایه هم سازگاری داشته باشد. برهمین اساس الکترودهای EM12K یا EL12 برای فولادهای کم‌کربن کاربرد بهتری دارند.

الکترود مناسب برای جوشکاری مقاومتی

یکی دیگر از انواع روش‌های جوشکاری نوع مقاومتی است. در این روش به الکترودهای معمولی بازار نیاز ندارید. بلکه باید به سراغ الکترودهای مسی یا آلیاژی بروید که برای اعمال فشار و جریان الکتریکی کاربرد بهتری دارند.

جوشکاری قوسی با الکترود توپودری

این روش جوشکاری به نوع MIG شباهت زیادی دارد. اما باید در آن از الکترودهای توپودری استفاده کنید. البته نوع الکترود باید با فلز پایه و نیازهای پروژه نیز سازگاری داشته باشد. برهمین اساس برای جوشکاری قوسی باید براساس نوع فلز پایه نوع الکترود مناسب را انتخاب کنید:

  • برای فلز پایه فولاد کربنی: الکترود توپودری E71T-1 یا E71T-8
  • برای فولاد زنگ‌نزن: الکترود توپودری E308LT-1 یا E316LT-1

جوشکاری پلاسمایی

از دیگر روش‌های جوشکاری نوع «پلاسمایی» است که شباهت زیادی به روش TIG دارد. با این تفاوت که در آن از قوس متمرکزتری استفاده می‌شود. با این حال می‌توانید برای از الکترودهای تنگستن که در روش جوشکاری TIG بررسی کردیم، برای این روش استفاده کنید.

توجه به شرایط و محیط جوشکاری

از دیگر نکات مهم که باید در زمان خرید الکترود جوشکاری بدانید، توجه به شرایط و محیط کار است. از آنجا که دما، میزان رطوبت و به طور کلی وضعیت محیط بر روی کیفیت جوش تاثیر زیادی می‌گذارد، انتخاب الکترود هم باید برهمین اساس باشد. برای مثال اگر در جایی کار می‌کنید که میزان رطوبت بالاست، باید به سراغ الکترودهای مقاوم به رطوبت (مانند E7018) بروید.

توجه به قطر الکترود

از دیگر نکات مهم برای خرید الکترود جوشکاری توجه به سایز الکترود است که به همان قطر مغزی اشاره دارد. کوچکترین قطری که برای الکترودها در نظر گرفته می‌شود ۲٫۵ میلی‌متر است. این محصولات با آمپراژ بین ۶۰ تا ۹۰ کاربرد دارند. به همین دلیل از آن‌ها برای فلزاتی که ضخامت کمتری دارند (بین ۲ تا ۳ میلی‌متر) از آن‌ها استفاده می‌شود. اگر بخواهید برای جوش لوله گاز و آب که فشار پایینی دارند، از یک الکترود با قطر مناسب استفاده کنید، محصولات با قطر ۲٫۵ میلی‌متر پیشنهاد می‌شود.

در مقابل برخی دیگر از محصولات با شماره‌گذاری ۳ و با قطر ۲۵ در بازار عرضه می‌شوند. این نوع الکترودها برای فلز پایه با ضخامت ۵ میلی‌متر کاربرد دارد. بر روی این محصولات نیز آمپر مورد نیاز جهت انجام جوشکاری مشخص می‌شود.

الکترودهای ۴ و ۵ نیز در بازار وجود دارد که برای فلزات پایه با ضخامت بالا استفاده می‌شوند. این نوع الکترودها بیشتر در صنعت ساختمان‌کاربرد دارند.

انتخاب الکترود جوشکاری بر حسب برند

الکترود توسط برندهای زیادی تولید می‌شود که از نظر کیفیت محصول با همدیگر متفاوتند. سوپر نورین میکا، الکترود آما، الکترود یزد و الکترود چیتا از جمله شرکت‌های تولیدکننده معتبر در زمینه الکترود و سیم جوش برای صنعت جوشکاری هستند.

یکی از نکات مهم برای خرید الکترود توجه به برند سازنده است که در تولید محصول استانداردهای لازم رعایت شده باشد. همچنین باید به قیمت الکترود هم دقت داشته باشید و آن را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید.

در آخر

الکترود به عنوان یکی از پرکاربردترین محصولات در صنعت جوشکاری است. همانطور که می‌دانید جوشکاری نیز در بسیاری از صنایع کاربرد دارد و به همین دلیل می‌توان به الکترود به عنوان یک محصول پرمصرف نگاه کرد. با این حساب خرید این محصول باید با دقت زیادی انجام شود تا کیفیت جوشکاری افزایش یابد. در این مطلب تلاش کردیم به تمامی نکاتی که برای خرید الکترود جوشکاری با قیمت مناسب نیاز دارید، بپردازیم. امیدواریم این مطلب برایتان کاربردی و مفید بوده باشد.

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا