مدیریت فروش و بازاریابی

پنج قانون برای تبلیغ روی بیلبوردها

شهرهای بزرگ در تسخیر بیلبوردهای تبلیغاتی هستند؛ این روزها، شهرهای بزرگ، مملو از تبلیغات مختلف به خصوص بیلبوردهای تبلیغاتی هستند، شاید در طول یک هفته صدها بیلبورد تبلیغاتی را ببینیم، ولی فقط تعداد محدودی از آنها را به خاطر می آوریم. یک بیلبرد به طول متوسط در شهر تهران حدود ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان در ماه هزینه دارد، بنابراین برای چنین محل نمایش تبلیغی قطعاً باید برنامۀ خاصی داشته باشیم. در اینجا به شش قانون طلایی برای تبلیغ بر روی بیلبوردها اشاره کرده ام:

 

۱- برای بیلبردها ۶ کلمه کافی است !

تصور کنید، در خیابان در حال حرکت هستید، توجه شما به نقاط مختلف موجود در دید هست، آیا می توانید متن طولانی بخوانید؟ قطعاً خیر، با خاطر داشته باشید، یک بیلبرد به طور متوسط ۱۰ ثانیه دیده می شود، پس حداکثر از ۶ کلمه استفاده کنید.

بیلبرد

۲- بیلبورد برای دریافت پاسخ مستقیم نیست

بیلبرد یک رسانه ثانویه است ! یعنی به دنبال دریافت پاسخ مستقیم نیست. بیلبردهای بسیاری را دیده ام که با شماره تلفنهای متعدد، آدرسهای ایمیل و آدرسهای وبسایت پر شده است. واقعاً هدف بیلبرد این نیست که فوراً به پاسخ مشتری منتج شود. هر چند حضور شماره تلفن مطلوب است، اما نباید زیاده روی کرد. بیلبورد ابزار مناسبی است که می تواند کارایی تبلیغات در رسانه های اولیه را بهبود بخشد.

۳- بیلبوردها باید هوشمندانه باشند ولی نه خیلی !

اگر بیلبرد تکراری و خسته کننده باشد، اصلاً دیده نمی شود ! مطمئن باشید که بیلبرد تکراری شما، دیده نخواهد شد. اما اگر هم خیلی نیاز به فکر داشته باشد، تبدیل به یک معما می شود و باز هم نادیده گرفته خواهد شد. نه خیلی کسل کننده و معمولی نه خیلی روشنفکرانه !

۴- هر چه بیشتر بهتر !

بیلبرد رسانۀ گرانی است ! اما توجه داشته باشید که بیلبرد یک رسانه برای تبلیغات انبوه است. بنابراین بهتر است تعداد بیلبوردها را بیشتر کنیم. برای بیلبوردها شاخصی هست به نام GPR که مخفف Gross Rating Point است یعنی تعداد افرادی که تبلیغ را می بینند. این عدد می تواند بین ۱ تا ۱۰۰ باشد. یعنی چند درصد افرادی که در منطقه هستند، تبلیغات شما را مشاهده کرده اند.

۵- نگویید ! نشان دهید !

تلاش نکنید در بیلبرد همه چیز را بنویسید ! آن را با تصاویر نشان دهید ! این قانون طلایی به شما خیلی کمک خواهد کرد.

سید حمیدرضا عظیمی

سید حمیدرضا عظیمی، دانش آموخته مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی با گرایش بازاریابی از دانشگاه شهید بهشتی و دکتری مدیریت از دانشگاه علامه طباطبایی که از سال 1382 فعال فضای تجارت الکترونیک بوده و هم اکنون از مدرسین مدیریت بازاریابی و به طور مشخص بازاریابی اینترنتی (Digital Marketing) است. رزومه کامل من را اینجا ببینید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا