شرکت‌ها

ویژگی های جعبه آتش نشانی استاندارد و انواع جعبه آتش نشانی

جعبه آتش نشانی، وسیله‌ای است که می‌تواند در جلوگیری از گسترش آتش به نقاط مختلف خانه یا محل کار بسیار مفید واقع شود. در گذشته، مکان‌های کم‌تری به این وسیله یا حتی کپسول آتش نشانی مجهز بودند و این یکی از مهم‌ترین دلایلی بود که ایمنی در این مکان‌ها تا حد قابل توجهی پایین می آید.

اما امروزه با پیشرفت علم و اطلاع­ رسانی‌هایی که انجام می شود، دیگر کمتر کسی از مزیت‌های تجهیز منزل یا محل کارش به جعبه‌های آتش نشانی آگاه نیست.

این وسیله از یک محفظه تو خالی تشکیل شده است که داخل آن را با لوازم و تجهیزات اطفا حریق پر می‌کنند. جنس بدنه این جعبه‌ها بیشتر از آهن و فولاد است.

 امروزه دیگر این جعبه‌ها را با نام فایر باکس هم می‌شناسند که شما میتوانید با وارد شدن به صفحه خرید جعبه آتش نشانی آن را با قیمت مناسب از برند های معتبری تهیه کنید.

کاربرد جعبه آتش نشانی

یکی از مزیت‌های استفاده از این محصول نصب آن به­صورت روکار و توکار در ورودی و خروجی ساختمان‌ها است. نصب این وسیله در هر ساختمانی، از بروز آتش سوزی و گسترش آن به دیگر نقاط جلوگیری می‌کند. چند سالی است که سازمان آتش نشانی به توافقات بسیار خوبی در زمینه پیشگیری از بروز حوادث آتش سوزی با شهرداری رسیده است.

بر طبق همین توافقات ساختمان‌هایی که بیشتر از پنج طبقه هستند، باید از لوله­کشی آتش نشانی برخوردار بوده و در مواقع لزوم از آن استفاده کنند. این لوله­کشی به دو صورت می‌تواند در ساختمان انجام شود. راه اول استفاده از اسپرینکلر یا همان وسیله‌ای است که به سقف متصل می­شود و در زمان نیاز به­صورت اتوماتیک آب را در محیط پمپاژ می‌کند تا مانع گسترش آتش شود.

راه دوم استفاده از جعبه آتش نشانی نصب شده در ساختمان است که این مورد می­تواند به دو صورت روکار و توکار تهیه و نصب شود.

یکی از نکاتی که قبل از نصب این جعبه باید به آن توجه کنیم، محل قرار گیری آن است. اصولا محل مناسب برای نصب جعبه آتش نشانی، در نزدیکی خروجی یا ورودی ساختمان است؛ جایی که کمترین مانع برای دسترسی به آن وجود داشته باشد. از جمله این محل‌ها می‌توان به اماکنی مانند: پله‌های اضطراری، جلوی پاگردهای هر واحد مسکونی یا تجاری در یک ساختمان و همین‌طور در ورودی آن اشاره کرد.

      ویژگی های جعبه آتش نشانی استاندارد و انواع جعبه آتش نشانی

انواع جعبه ‌های آتش نشانی  

جعبه های آتش نشانی را می‌توان به طور کلی در سه دسته تقسیم بندی کرد که عبارتند از:

  •       جعبه‌های آتش نشانی تک کابین

که هم به صورت روکار و هم توکار مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مدل از جعبه‌ها دارای قرقره فایر باکس نوع A، قرقره فایرباکس نوع B و هوزریل ۲۰ متری هستند.

  •       جعبه‌های آتش نشانی دو کابین افقی

نام دیگر این جعبه‌ها دوقلو است که به صورت روکار و توکار از آنها استفاده می‌شود. داخل یکی از این کابین‌ها، کپسول ABC قرار دارد که وزن آن معادل ۶ کیلوگرم است. اما در کابین دوم، یک هوزریل به طول ۲۰ الی ۳۰ متر قرار داده می‌شود.

  •       جعبه‌های آتش نشانی دو کابین عمودی

نام دیگر آن جعبه آتش نشانی دو طبقه است. در طبقه بالای آن یک هوزریل ۲۰ الی ۳۰ متری قرار دارد. اما در طبقه پایین آن از تجهیزاتی نظیر: هوزرک یک و نیم اینچی که طول شلنگ آن بین ۱۵ تا ۳۰ متر است. همچنین قرقره فایرباکس یکی دیگر از لوازمی است که در طبقه پایین قرار دارد.

ویژگی های جعبه آتش نشانی استاندارد و انواع جعبه آتش نشانی

تفاوت جعبه‌های آتش نشانی روکار و توکار

یکی از عمده تفاوت‌های مدل روکار و توکار با یکدیگر، در مدل نصب آنها است. جعبه‌های توکار به همراه تجهیزات داخل آن، داخل دیوار و در عمق ۱۷ سانتی­متری دیوار تعبیه می‌شوند و تنها قسمت قاب آن در معرض دید قرار دارد.  اما در جعبه‌های روکار، تمامی تجهیزات و لوازم مورد نیاز آن بر روی دیوار نصب می‌شوند و به طور کامل در معرض دید عموم قرار دارند.

ابعاد جعبه آتش نشانی توکار

اصولا برای ساخت جعبه‌های آتش نشانی از یک فرمول مشخص استفاده می‌شود. برای مثال: این جعبه‌ها با عرض ۶۰ سانتی­متر، ارتفاع ۷۰ و همچنین عمق ۲۷ سانتی­متری ساخته می‌شوند. معمولا داخل جعبه‌ها هوزریل، یک شلنگ ۲۰ متری و نازل قرار داده می‌شود.

هر چقدر که قرقره‌ها بزرگ باشند، ابعاد جعبه را هم به همین نسبت تغییر می‌دهند. همان‌طور که می‌دانید در برقی از جعبه‌های آتش نشانی از یک خاموش کننده هم استفاده می‌شود که این امر موجب افزایش ابعاد داخل دیوار می‌شود. برای مثال: عرض آن به ۸۳ سانتی متر، ارتفاعش همچنان همان مقدار قبلی است ولی عمق آن به ۲۰ متر می‌رسد.

نکاتی که برای خرید جعبه‌ های آتش نشانی باید به آن توجه کرد

اگر قصد خرید جعبه آتش نشانی را برای محل کار و یا زندگی خود دارید، لازم است نکاتی را مدنظر قرار دهید تا در نهایت بتوانید یک خرید با کیفیت انجام دهید. برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

در ابتدا باید یک تولید کننده مرغوب پیدا کنید. سپس کیفیت آن را مورد بررسی قرار دهید. کوپلینگ و هیدرانت از دیگر قسمت‌های مهم در جعبه‌های آتش نشانی است. کوپلینگ‌ها معمولا دو نوع هستند. یکی تولید کشور آلمان است که از آن برای  مصارف خانگی استفاده می‌شود و دیگر محصول کشور انگلیس است که آن را در پالایشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌دهند.

منبع سایت تجهیزات ایمنی و آتش نشانی یونکس: https://www.unexsafety.com/

 ویژگی های جعبه آتش نشانی استاندارد و انواع جعبه آتش نشانی

قیمت جعبه‌های آتش نشانی

قیمت این جعبه‌ها بر اساس نوع و اندازه‌ای که دارند، تعیین می‌شود. برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

قیمت جعبه آتش نشانی ایستاده از نوع روکار، با پایه و جنس بدنه فلزی در حدود ۳ میلیون تومان است و همین‌طور قیمت جعبه دوقلو «روکار و توکار» بدون پایه با بدنه‌ای فلزی در حدود ۲ میلیون تومان تعیین شده است که می­توان گفت قیمت مناسب این جعبه‌ها یک مزیت به­حساب می‌آید.

آیا استفاده از جعبه آتش نشانی می‌تواند از بروز آسیب‌های جدی جلوگیری کند؟

حوادثی مثل آتش سوزی هیچ­گاه از پیش خبر نمی‌دهند. پس هر قدر که بیشتر برای این­چنین اتفاقاتی آماده باشیم، می‌توانیم از بروز آسیب‌های جدی به خود و اطرافیانمان جلوگیری کنیم. استفاده از این جعبه‌ها نه تنها بسیار مفید است، بلکه مزیت آن­ها بسیار بیشتر از مواردی که در این مطلب ذکر کرده­ایم است و  همچنین می‌تواند جان و مال اهالی یک ساختمان را از یک فاجعه بزرگ نجات دهد.

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا