این نابغه ی میلیاردر موسس گوگل است
سرگی برین، نابغه کامپیوتر آمریکایی روسی، کسی است که به همراه لاریپیج، شرکت گوگل را راهاندازی کرد. این شرکت بزرگترین شرکت اینترنتی بر پایه موتور جست و جو و تکنولوژی تبلیغات آنلاین است.
سرگی برین متولد ۲۱ آگوست سال ۱۹۷۳ در مسکو می باشد. وی با ثروت ۱۲ میلیارد دلار به همراه همکارش لاری پیج بیست و ششمین فرد ثروتمند دنیا است. البته به گفته مجله فوربز، ثروت برین در سال ۲۰۱۰ به مبلغ ۵/۱۷ میلیارد دلار رسیده است.
برین به همراه خانواده اش در سن شش سالگی، به اجبار به آمریکا مهاجرت کردند. این اجبار به این دلیل بود که افراد یهودی در شوروی برای تدریس در دانشگاه با مشکل مواجه بودند. خانواده برین در خانه ای کوچک در مرکز مسکو زندگی می کردند. پدر او استاد ریاضیات از دانشگاه مریلند و مادرش یکی از دانشمندان ناسا هستند.
برین دوره ابتدایی را در مدرسه ای در آدلفی ایالت مریلند گذراند، اما پس از آن پدرش در خانه به او تدریس می کرد. پدرش به عنوان استاد ریاضی او را به تحصیل در این رشته تشویق می کرد و او نیز به پیروی از پدر و پدربزرگش ریاضی را به عنوان رشته تحصیلی انتخاب کرد و در سال ۱۹۹۰ از دانشگاه مریلند با مدرک لیسانس ریاضی فارغ التحصیل شد. او به طور همزمان در رشته علوم کامپیوتر نیز تحصیل می کرد. وی پس از فارغ التحصیلی به دانشگاه استنفورد رفت و دکترای علوم کامپیوتر گرفت. وی در آنجا با لاری پیج آشنا شد و به زودی تبدیل به دوستان صمیمی شدند. آن دو خوابگاهشان را با کامپیوترهای ارزان قیمت انباشته بودند و سیستم جست وجوی داده های خود را برای ایجاد یک موتور جست وجوی بهتر به کار می بردند. این برنامه در استنفورد به زودی شهرت یافت بنابراین به این دو دوست اجازه داده شد تحصیلات دکترا را برای انجام کار و تحقیقات بیشتر روی سیستم شان به تعویق اندازند. برین و پیج با درخواست مقداری پول از اعضای دانشکده، خانواده و دوستانشان توانستند تعدادی سرور خریداری کرده و شرکت گوگل را در یک گاراژ اجاره ای در منلو پارک راه اندازی کنند. کمی بعد اندی بچتولشیم یکی از موسسان شرکت سان مایکروسیستم چکی به مبلغ ۱۰۰۰۰۰ دلار به شرکت گوگل داد. اما مشکل اصلی این بود که اصلا شرکتی به اسم گوگل در جایی ثبت نشده بود؛ بنابراین برین و پیج ظرف دو هفته ای که درگیر یک سری کاغذبازی برای ثبت شرکتشان بودند، نتوانستند مبلغ چک را از هیچ بانکی دریافت کنند.
زمانی که گوگل آغاز به کار کرد تعداد صفحات ایندکس شده در این موتور جست وجو تنها ۲۵ میلیون صفحه بود. این رقم طی سال های اخیر به سرعت رشد کرده است و به بیش از ۲۵ میلیارد صفحه رسیده است. در اواخر آن سال، نشریه معتبر PC World نام گوگل را به عنوان یکی از صد سایت برتر سال معرفی کرد و به این ترتیب گوگل پله های ترقی را به سرعت پیمود.
مجله اکونومیست از برین به عنوان یک مرد روشنفکر و کسی که اعتقاد دارد دانش همیشه خوب و قطعا بهتر از نادانی است، یاد می کند. این فلسفه در دو شعار گوگل، «فراهم کردن اطلاعات به شکل جهانی در دسترس و مفید برای تمام دنیا» و «در به اشتراک گذاشتن اطلاعات خود خسیس نباشید» نیز کاملا مشهود است. این شرکت روزانه بیش از ۲۰۰ میلیون مراجعه کننده دارد. این شرکت در سال ۲۰۰۴ برای اولین بار سهامش را به طور عمومی در بازار سهام عرضه کرد که باعث میلیاردر شدن این دو شریک شد.
برین علاوه بر فعالیت در شرکت گوگل روی پروژه های دیگری هم کار می کند. از جمله او و پیج از طریق سایت نوع دوستانه گوگل یعنی google.org برای حل مشکلات انرژی و آب و هوای جهان تلاش می کنند. شرکت گوگل برای یافتن منابع انرژی های جایگزین و تجدیدپذیر سرمایه گذاری کرده است. برین و پیج در تلاشند شرکت ها را به یافتن راه حل هایی نوآورانه برای افزایش عرضه منابع انرژی در دنیا تشویق کنند.
برین همچنین در سال ۲۰۰۸ مبلغ ۵/۴ میلیون دلار در شرکت ماجراجویی فضایی، یک شرکت توریسم فضایی در ویرجینیا، سرمایه گذاری کرده است. برین و پیج یک هواپیمای بوئینگ ۷۶۷-۲۰۰ ویژه و یک جت دورنیر آلفا دارند و سالانه ۴/۱ میلیون دلار صرف محل نگهداری آنها می کنند.
برین در مه ۲۰۰۷ با «آن ووجیتسکی»، تحلیل گر بیوتکنولوژی ازدواج کرد. حاصل این ازدواج یک فرزند است.
برین در سایت شخصی اش خود و علایقش را این گونه توصیف کرده است:
«سلام دوستان من می دانم که شما خیلی چیزها درباره من می دانید، اما من هم چیزهایی به آن اضافه می کنم. من به جست وجو در صفحات اینترنت علاقه دارم. من می دانم که بسیار معروف هستم، اما این شهرت رو به رشد باعث شده سعی کنم در سبک زندگی ام به شکل گمنام زندگی کنم. من به انسان های عادی و فروتن علاقه دارم. من فقط سرگی هستم و برای دوستان، خانواده، خودم و تمام کسانی که حمایتم کردند و به گوگل عشق می ورزند نیز همان سرگی باقی می مانم. من همیشه دوست داشتم به دیگران کمک کنم و به همین دلیل هر روز و هر ساعت به کار کردن ادامه می دهم. من می خواهم گوگل هر روز بهتر و بهتر شود تا هر کدام از شما که جلوی کامپیوتر نشستید و به دنبال چیزی می گردید بتوانید هرچه سریع تر و آسان تر آن را پیدا کنید و احساس خوش شانسی کنید. بیشتر وقت من صرف گوگل می شود. گوگل تا ابد، عشق من باقی خواهد ماند. من خودم را خوش شانس می دانم چون هیچ کسی خوشبخت تر از کسی نیست که رویاهایش به واقعیت پیوسته اند.»
منبع: دنیای اقتصاد