اقتصاد مدیریت

نگاهی به اقتصاد کانادا در سال ۲۰۰۹

خدمات حرف اول اقتصاد کانادا !

در این مطلب؛ اطلاعاتی بسیار کلی پیرامون برخی شاخصهای اقتصاد کلان کانادا ارائه شده است و به تحلیل اقتصادی پرداخته نشده است.

کانادا یکی از مهمترین تامین کنندگان محصولات کشاورزی در جهان است. مزارع کانادا تامین کننده ی مهمی برای گندم و سایر غلات دراقتصاد کانادا جهان هستند. همچنین کانادا منابع ارزشمندی از گاز و نفت دارد. آنها بزرگترین تولید کننده ی روی، اورانیوم هستند و مهمترین ذخایر نیکل، طلا و سرب جهان را در اختیار دارند.

احتمالاً شما هم قبول دارید که کانادایی ها از ثروتمند ترین ملتهای جهان هستند.با وجود آن که کانادا از صنعت پیشرفته ای برخوردار است و معادن و منابع زیرزمینی فراوانی دارد و از قضا کشاورزی در آن بسیار پررونق است اما باید بدانید که همچون تمام کشورهای توسعه یافته دیگر، بخش خدمات سهم بیشتری از تولید ناخالص داخلی (GDP) آنها دارد.

کانادا از معدود کشورهای جهان است که در مجموع به طور خالص صادر کننده‌ی انرژی است (بسیاری از کشورها، صادر کننده‌ی گونه ای از انرژی هستند؛ اما با واردات گونه ای دیگر از انرژی در مجموع صادرکننده انرژی محسوب نمی شوند) .

اقتصاد خدماتی کانادا

نزدیک به ۷۰% از تولید ناخالص داخلی کانادا به بخش خدمات مربوط می شود که نزدیک به ۷۵% از اشتغال کانادا نیز در بخش خدمات است. تنها ۲% از GDP  کانادا به بخش کشاورزی مربوط می شود و نزدیک به ۲% اشتغال نیز ایجاد کرده است. بخش صنعت ۲۸% از تولید ناخالص داخلی کانادا را به خود اختصاص داده است.

بیشترین تجارت کانادا با آمریکا است که صادرات گندم، نیکل، گاز، نفت و … از جمله تجارتهای کانادا و امریکا است. همچنین شرکای تجاری بعدی آمریکا اروپایی ها و شرق آسیایی ها هستند.

ساختار اقتصادی کانادا، شباهتهایی به آمریکا دارد. ساختار بازار اقتصاد آمریکا، الگوی تولید، استانداردهای زندگی مردم و … بسیار به آمریکا شباهت دارد. شاید یکی از تفاوتهای قابل تشخیص در ساختار اقتصادی آمریکا و کانادا ، مربوط به صادرات کالاها باشد که کانادا بیشتر یک صادر کننده است و آمریکا بیشتر یک وارد کننده کالا ! همچنین بانکها در کانادا بسیار محافظه کارتر از آمریکا هستند.

وابستگی شدید اقتصاد کانادا و آمریکا

وابستگی بسیاری بین اقتصاد امریکا و کانادا وجود دارد. آمریکا بزرگترین شریک تجاری کانادا است و بیشترین سرمایه گذاری خارجی در کانادا توسط آمریکا صورت می گیرد. یک تغییر کوچک در نرخ بهره ی آمریکایی ها، تاثیر بسزایی در اقتصاد کانادا می گذارد.

بعد از مشاهده ی رشد اقتصادی پایدار و امیدوار کننده کانادا در سالهای ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۷ اقتصاد کانادا در سال ۲۰۰۸ با یک رکود شدید مواجه شد و در ادامه ی آن برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ کانادایی دچار کسری بودجه شدند !

تورم کالاهای مصرفی در کانادا در سال ۲۰۰۹ تنها ۲/۰% است و نرخ بیکاری در کانادا ۵/۸% است.

تولید ناخالص داخلی کانادا برای هر شهروند کانادایی؛ ۴۵۳۴۵ دلار کانادا در سال است.

نرخ سرمایه گذاری در کانادا ۱۸/۲۱% تولید ناخالص داخلی است.

۲% کانادایی های شاغل در بخش کشاورزی کار می کنند.

۱۳% کانادایی های شاغل در بخش تولید و صنعت کار می کنند.

۶% کانادایی های شاغل در بخش ساخت و ساز کار می کنند.

۷۶% کانادایی های شاغل در بخش خدمات کار می کنند !

۳% از کانادایی های شاغل در سایر بخشها کار می کنند.

نرخ بیکاری همان طور که اشاره شد، ۵/۸% است.

تولید ناخالص داخلی کانادا

در شکل زیر نمودار تولید ناخالص داخلی کانادا از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۰۸ را مشاهده فرمایید.

تولید ناخالص داخلی کانادا

منابع مورد استفاده در این مطلب :

سایت انگلیسی:

economywatch

Public Data – Google

این مقاله توسط آقای سید حمیدرضا عظیمی نوشته شده است.

سید حمیدرضا عظیمی

سید حمیدرضا عظیمی، دانش آموخته مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی با گرایش بازاریابی از دانشگاه شهید بهشتی و دکتری مدیریت از دانشگاه علامه طباطبایی که از سال 1382 فعال فضای تجارت الکترونیک بوده و هم اکنون از مدرسین مدیریت بازاریابی و به طور مشخص بازاریابی اینترنتی (Digital Marketing) است. رزومه کامل من را اینجا ببینید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا