شرکتهای ایرانی

انواع ماسک جوشکاری و کاربردهای آن

مشاغلی مانند جوشکاری در زمره مشاغل پرخطری است که می تواند توام با آسیب جدی به صورت و چشم باشد. از همین رو برای افزایش ایمنی از ماسک های مخصوص جوشکاری استفاده می شود.  “انواع ماسک جوشکاری” در واقع یکی تجهیزات ایمنی ضروری است که می توان به تناسب نوع کار  و مخاطرات احتمالی از آن استفاده کرد. در این مقاله سعی داریم شما را با  “انواع ماسک جوشکاری” و کاربردهای اساسی که می توان از این نوع ماسک داشت، آشنا کنیم.

ماسک جوشکاری چیست؟

انواع ماسک جوشکاری و کاربردهای آن

ماسک جوشکاری در واقع نوعی کلاه ماسک جوشکاری است که در فرایند جوشکاری که اشعه هاف جرقه ها و حرارت فاصله کمی از صورت دارد، استفاده می شود. همانطور که میدانید در زمان برش فلز یا انجام جوشکاری به دلیل تولید حرارت بالا، قوس الکتریکی و نوری ایجاد می شود که می تواند به طور جدی به چشم ها و صورت آسیب وارد کند. در این مشاغل که نور توام با حرارت و قوس الکتریکی است می تواند آسیب جدی به چشم ها وارد کند، از همین رو از ماسک و کلاه های مخصوصی برای حفاظت از صورت و چشم ها استفاده می شود.

 

ماسک جوشکاری در واقع کلاه و نقابی است که به دو صورت دستی یا نصب شونده روی صورت تولید می شود. در نوع دستی فرد می تواند در زمان کار با یک دست نقاب را روی صورت خود بگیرد تا از تماس جرقه های تولید شده به صورت پیشگیری کند. اما در نوع نصب شونده روی صورت کلاه به صورت کلاه نقاب روی سر قرار می گیرد و فرد می تواند به راحتی و با دو دست خود برای تمرکز بیشتر روی کار، فعالیت داشته باشد.

در هر دو نوع این ماسک ها، قسمتی به عنوان پنجره یا چشمی برای داشتن دید بیشتر تعبیه شده که جنس آن از طلقی تیره رنگ می باشد. از مهمترین ویژگی های این ماسک ها مقاومت آن در برابر اشعه ماورا بنفش و یووی است. در واقع این ماسک ها از چشم در برابر اشعه خورشید و نیز نور مادون قرمز حفاظت می کند.

از مهمترین قابلیت هایی که امروزه برای این ماسک ها در نظر گرفته شده است افزایش محیط حفاظتی آن است. در واقع امروزه این ماسک ها به گونه ای تولید می شود که علاوه بر صورت و چشم ها از گردن  و سر نیز حفاظت می کند.

انواع ماسک جوشکاری:

انواع ماسک جوشکاری و کاربردهای آن

ماسک های جوشکاری انواع مختلفی دارند در ادامه به آن اشاره می شود:

  1. ماسک دستی: یکی از قدیمی ترین انواع ماسک های جوشکاری است که داخل آن دستگیره ای برای نگه داشتن با یک دست در زمان کار تعبیه شده است. نقاب بزرگی که جنس ضخیمی دارد و در قسمت پنجره یا چشمی آن از طلق تیره استفاده شده است. درجه تیرگی این طلق بین ۹ تا ۱۰ است. از معایب این ماسک ها، خسته شدن دست در زمان طولانی کار است همین موضوع راندمان کاری فرد را کاهش می دهد. اما این ماسک ها عمر و ماندگاری زیادی دارد و علاوه بر آن، به دلیل قیمت کم و نیز میزان ایمنی بالا از سروصورت همچنان پرطرفدار است.
  2. ماسک جوشکاری تیرگی ثابت: این ماسک ها به شکل نصب روی صورت است که طلق به کار رفته در آن دارای درجه تیرگی ثابت و غیرقابل تغییر می باشد. کار با این ماسک ها نسبت به نوع دستی ساده تر است. چرا که در زمان کار می توان آن را به راحتی روی صورت قرار داد. گیره های تعبیه شده روی این ماسک قابلیت تنظیم برای آن ایجاد کرده و می توان آن را به راحتی روی سر تنظیم کرد. از معایب این ماسک ها وزن زیاد آن است که باعث شل شدن گیره تنظم کننده، به مرور زمان می شود. از این ماسک ها غالبا برای جوش الکترود معمولی و خانگی استفاده می شود.
  3. ماسک اتوماتیک: یکی از بهترین انواع ماسک های جوشکاری به شمار می آید. این ماسک ها در واقع کلاه ماسک های ایمنی هستند که به صورت هوشمند طراحی شده و این امکان را می دهد که طلق به صورت خودکار میزان درجه تیرگی را تنظیم کند. غالبا درجه تیرگی طلق ها دارای عدد مشخصی است، که این ماسک ها در زمان جوشکاری آن را به تناسب نیاز بین ۹ تا ۱۳ تنظیم می کند. در واقع این تیرگی برای مقابله با نور تولید شده در زمان جوشکاری و ایجاد قوس الکتریکی است. شکل ظاهری این ماسک ها شبیه به کلاه کاسکت است و از مهمترین مزیت های آن محافظت از سر و گردن علاوه بر حفاظت چشم ها و صورت در زمان کار است. این کلاه ها از طریق سلول های خورشیدی یا به صورت باتری خور است و می توان آن را از طریق روش های گفته شده شارژ کرد.
  4. عینک جوشکاری: این عینک ها وزن کمی دارند و به راحتی می توان از آن استفاده کرد. اما از آنجا که فرایند جوشکاری آسیب و مخاطرات زیادی برای صورت نیز دارد پیشنهاد می شود از عینک به تنهایی استفاده نشود، چرا که ماسک یکی از لوازم ضروری برای فعالان در این حرفه است و عینک به تنهایی نمی تواند ایمنی صورت را تامین کند.

کاربردهای ماسک جوشکاری

انواع ماسک جوشکاری و کاربردهای آن

با شناختی که از انواع ماسک جوشکاری پیدا کردید، اکنون نوبت به آشنایی با کاربردهای این وسیله حفاظتی می رسد. از مهمترین کاربردهای این ماسک ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مورد اول: پیشگیری در برابر خطرات ارگونومی

در برخی از مشاغل به دلیل خطر آسیب برخورد اجسام یا مواد مذاب ناشی از فلزات ذوب شده می تواند آسیب جدی به صورت فرد وارد کند. از همین رو می توان با نصب راحت این ماسک ها روی صورت و مقاومت آن در برابر ضربات و مواد مذاب از بروز آسیب های جدی پیشگیری کرد.

مورد دوم: پیشگیری در برابر خطرات جوشکاری و نور شدید

از عمده ترین آسیب ها در حین جوشکاری پرش جرقه و نور و نیز ذرات فلز به صورت و چشم ها است. از همین رو این ماسک ها کمک می کند تا از بروز مخاطرات جدی پیشگیری شود. بسته به میزان فعالیت فرد می توان از انواع مختلف ماسک های جوشکاری استفاده کرد. در صورتی که فرد بخواهد برای جوشکاری ساده اقدام کند، استفاده از ماسک های دستی یا عینک های جوشکاری کفایت می کند. اما در موارد سنگین تر استفاده از ماسک های پیشرفته الزامی است.

مورد سوم: پیشگیری از خطرات برق گرفتگی و سقوط از ارتفاع

ماسک های جوشکاری علاوه بر جوشکاران برای کسانی که در زمینه توزیع نیرو و تجهیزات برقی فعالیت دارند نیز ضروری است. چرا که امکان برخورد جرقه برق و نور و حرارت الکتریکی نیز برای آنها می تواند آسیب زا باشد. از همین رو می توان برای افزایش سطح ایمنی و سلامت از این ماسک ها استفاده کرد.

نتیجه گیری

ماسک های جوشکاری یکی از تجهیزات ایمنی ضروری برای کسانی است که در زمینه های مختلف جوشکاری،  کار با تجهیزات برقی و برش فلزات ضروری است. از آنجا که این ماسک ها نقش مهمی در سلامت چشم ها و صورت ایفا می کند، لازم است برای خرید آن از فروشگاه های معتبر اقدام کنید. فروشگاه تجهیزات ایمنی هترمن از شرکت های معتبر در زمینه تولید و واردات تجهیزات ایمنی و حفاظتی است که می توانید با اطمینان خاطر اقدام به خرید این لوازم کنید.

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا