نارضایتی شغلی را چه کار کنیم؟
در شرایطی که افزایش بیکاری به یکی از نگرانیهای بزرگ کشورهای مختلف جهان مبدل شده، یافتن فرصتهای شغلی مورد علاقه افراد نیز بسیار سخت شده است.
بیشک، افراد بسیاری از مشاغل خود راضی نبوده و یا حتی از انجام آن متنفر هستند! این مساله موجب میشود تا پیش از شروع وظایف کاری روزانه، آمادگی روانی لازم برای آنها ایجاد نشود. کاهش انگیزه و بهره وری نیز از اصلیترین پیامدهای چنین شرایطی محسوب میشوند.
اسارت و گرفتاری در شغل !
شاید شما نیز با افراد بسیاری مواجه شدهاید که خود را اسیر و گرفتار در مشاغل خود احساس میکنند. این در شرایطی است که با توجه به تعهدات مالی و یا روند سخت یافتن فرصت شغلی جدید، دیدگاه مثبتی نسبت به ایجاد تغییر در مسیر پیش روی خود نیز ندارند. از این رو، در ادامه این مطلب سعی میکنیم به نقش کارفرما و مدیران در ایجاد فرهنگ محیط کار سالم نیز بپردازیم.
محل کار باید احساس خوشایندی را در کارمندان ایجاد کرده و این مساله را تضمین کند که ارزش و حقوق آنها مورد توجه قرار میگیرد. در شرایطی که برای سهم کارمندان در پیشرفت فعالیتهای یک شرکت یا سازمان ارزش قائل شویم، آنها نیز خود را بخشی جدایی ناپذیر از کل مجموعه احساس میکنند.
این مولفهها همگی ارزشمند بوده و با افزایش انگیزه و محیط رقابتی، بهره وری کل مجموعه افزایش مییابد. اما نقطه مقابل این مساله نیز وجود دارد؛ سازمانهایی که بهحقوق کارمندان خود احترام نذاشته، ارزشی برای فعالیتهای آنها قائل نبوده، حس جسارت و خطرپذیری را از آنها گرفته، و در کل، آنها را نسبت به کاری که انجام میدهند، متنفر میسازند.
موارد مختلفی به ایجاد چنین فضایی منجر میشوند، اما تا پیش از تصمیم گیری نهایی، سه مورد از آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
۱. تکرار مکرر این جمله به خود و یا دیگران که «من از کار خود متنفر هستم» را متوقف کنید. میتوانید این طرز فکر را با این پرسش که «چگونه میتوانم شرایط موجود را بهبود ببخشم؟» جایگزین کنید. تا پیش از رسیدن به محل کار خود به جای منفی بافی، برخی جملهها و افکار مثبت را با خود تکرار کنید. در واقع، به جای آنکه بپذیرید امروز نیز همانند روزهای بد گذشته خواهد بود، به این فکر کنید که چگونه میتوانید روز خوبی را برای خود خلق کنید.
۲. از درون شروع به تغییر کنید. به این فکر کنید که آیا شما تنها کسی هستید که از شرایط موجود ناراضی هستید؟ میتوانید با برخی از همکاران خود این موضوع را مطرح کنید. اگر دیگران نیز احساسی مشابه با شما دارند، سعی کنید گفتوگویی صادقانه و آرام با رئیس خود داشته و به نکاتی که میتوانند در بهبود شرایط کمک کنند، اشاره کنید.
ممکن است بگویید که این گفتوگوی آسانی نبوده و مسلما نیز همینطور است. از این رو، باید با برنامه ریزی دقیق و رعایت جوانب مختلف اقدام به آن کنید. در پایان این گفتوگو، رئیس شما باید به این نتیجه برسد که مشکلاتی جدی درباره محیط کار و نحوه مدیریت وجود دارد. همچنین باید این مساله را به خوبی روشن سازید که بهبود شرایط، افزایش انگیزه کارمندان را در پی داشته و در نهایت کل مجموعه با افزایش بهره وری و درآمدها از آن سود خواهند بود.
۳. تقاضای انتقال کنید. اگر گزینههای مختلف برای ایجاد تغییر و بهبود شرایط کاری خود را انجام داده و همچنان به نتیجه خاصی نرسیدهاید، وضعیت خود را با مدیر منابع انسانی مطرح کرده تا در صورت امکان شما را به بخشی دیگر انتقال داده و یا در نوبت کاریتان تغییری صورت بگیرد.
اما در صورتی که تمامی موارد مذکور را انجام داده و باز هم به این نتیجه رسیدید که باید شغل خود را تغییر دهید، از این مساله مطمئن هستید که هر آنچه را در توان داشتهاید برای بهبود شرایط انجام دادهاید. از سوی دیگر نحوه استعفایتان نباید به گونهای باشد که ذهنیت منفی در مدیران مجموعه ایجاد کند زیرا میتواند در یافتن فرصتهای شغلی جدید تاثیرگذار محسوب شود. اما توصیه آخر: پیش از یافتن شغل جدید، هیچگاه دست به ماجراجویی نزنید!
منبع: پول نیوز