نکاتی برای صاحبان کسب و کارهای کوچک
افراد زیادی در دنیا هستند که فعالیتهایی را برای کسب درآمد بیشتر آغاز میکنند، آنها سعی میکنند با صرف کمترین هزینه و کمترین امکانات درآمدهای خوبی کسب کرده و سطح زندگی خود را بالاتر ببرند، در این مطلب میخواهیم شما را با ۱۰ دلیل اصلی ورشکستگی و عدم موفقیت در این کسب و کارهای کوچک آشنا کنیم.
۱) فقدان سرمایه کافی
پول میتواند علت اصلی تمام ورشکستگیها در تجارت باشد. صاحبان کسب و کارهای کوچک باید تخمین بزنند که به چه مقدار پول نیاز دارند تا بتوانند کار خود را راه اندازی کنند. آن را خوب اداره کرده و سپس در سطح خوبی نگه دارند و به عنوان یک شرکت بازرگانی موفق خود را مطرح کنند.
نورمن اسکاربورو استاد تجارت در کالج در کارولینای جنوبی میگوید:
«زمانی که سرمایه کافی ندارید و با فقدان سرمایه روبرو میشوید، این موضوع میتواند خود شروع یک حرکت مارپیچی نزولی باشد که شما نمیتوانید از آن جلوگیری کنید. »
۲) به جریان انداختن ضعیف نقدینگی
هنگامی که نقدینگی نتواند هزینهها و دیگر مخارج را جبران کند، حتی مشاغلی که مراحل نخستین رشد خود را طی کردهاند، نیز سقوط میکنند.
مراقب نرخ سوخته باشید. این اصطلاح را شرکتهای دات کام ابداع کردهاند برای آگاهی از اینکه چه مقدار از نقدینگی به هدر رفته یا به اصطلاح سوخت شده است، اسکاربورو میگوید:« نقدینگی تنها چیزی است که واقعا ارزش دارد. »
۳) برنامه ریزی نامناسب و ناکافی
عدم برنامه ریزی صحیح در واقع، علت مشکلاتی از قبیل فقدان سرمایه کافی و جریان انداختن ضعیف نقدینگی است.
باید یک برنامه کاری منسجم را با در نظر گرفتن تمام امور مالی، بازاریابی، رشد و دیگر موارد خاص در نظر بگیرید. میتواند بسیار زمان بر باشد، زیرا یک برنامه ریزی صحیح و مناسب هفتهها یا ماهها تلاش نیاز دارد. عقاید و نظرات شما زمانی کارساز خواهد بود که با برنامه ریزی صحیح جلو بروید. در غیر این صورت در آخر کار، سرمایه شما به هدر خواهد رفت.
۴) در نظر نگرفتن رقابت
نظرات منحصر بفرد را بندرت میتوان یافت. بسیار مهم است که بتوانید بهره برداری لازم را از کار خود بنمایید.
اسکاربورو میگوید: « بسیاری از صاحبان تجارت، کسب و کار خود را مشابه و همانند دیگران انجام میدهند. اطمینان حاصل کنید که در کار شما چیزی منحصر بفرد و متفاوت از دیگر رقبا وجود دارد. »
۵) بازاریابی ضعیف
آیا مشتریان شما از فعالیتها و کیفیت کالای شما رضایت لازم را دارند؟ ضروری است که استراتژی بازاریابی خود را توسعه دهید تا دریابید که چه کسانی و به چه علتی مشتریان شما هستند. اطمینان حاصل کنید که استراتژی بازاریابی شما، مشتریان بیشتری را به سوی شما جذب میکند و به این ترتیب، شما را از دیگر رقبا متمایز خواهد کرد.
۶) نداشتن انعطاف پذیری لازم
صاحبان کسب و کارهای کوچک میدانند که یک رقیب بزرگتر با میزان نقدینگی بالاتر و تعداد کارمندان بیشتر، میتواند رقیبی بسیار جدی برای آنها باشد. هرگز فراموش نکنید که انعطاف پذیر باشید. کالا، روند فعالیت و بازاریابی خود را به گونهای تطبیق دهید که بتوانید با رقبای بزرگ رقابت کنید.
۷) نادیده گرفتن قدم بعدی
اجازه ندهید روند حرکت کاری شما کند و آهسته شود مطمئن شوید که شما و کارمندانتان بر روی حمایت و دادن خدمات به مشتری، تأکید لازم را میکنید.
۸) سعی در انجام دادن تمام امور بطور کامل و بیعیب و نقص
اکثر بازرگانان از ذکاوت لازم برای کار و تجارت برخوردارند. اما اداره کردن یک کسب و کار کوچک، پیچیدگیهای خاص خود را دارد. سعی نکنید که همه کارها را خودتان انجام دهید و بخواهید که تمام کارها کامل و بدون نقص انجام شود. اگر میخواهید دانش و آگاهی خود را در مورد کارتان افزایش دهید، کتابهای تخصصی در این زمینه را بخوانید و حتما با یک کتابدار خوب مشورت کنید.
هنگام بروز مشکلات حقوقی، به جای تکیه بر دانش شخصی خود، سعی کنید از یک وکیل مجرب کمک بگیرید. توصیه میشود یک وکیل آشنا به امور تجارت و بازرگانی برای مسائل حقوقی شرکت خود داشته باشید.
۹) رئیس در حد عالی، کارمندان در حد معمولی
نمونههایی از ورشکستگی برخی از شرکتها حاکی از این است که چگونه یک کسب و کار موفق و منسجم که صاحب آن بسیار آگاه و علاقهمند به شغل خود است و معلومات وی در زمینه کاریاش در سطح عالی است، با داشتن کارکنانی بیتجربه و بیانگیزه میتواند سقوط کند و دچار ورشکستگی شود. اطمینان حاصل کنید که حتما کارکنان شما هم از دانش و مهارتهای لازم برخوردار هستند.
۱۰) رشد کنترل نشده
یک کسب و کار کوچک که خیلی ساده و سریع رشد میکند، میتواند موجبات ورشکستگی خود را فراهم آورد.
اگر تولید کالای شما همگام با تقاضای لازم در بازار نباشد، رشدی که شما به عنوان صاحب تجارت توقع دارید و از آن خشنود هستید، میتواند موجودیت تجارت و سرمایه شما را تهدید کند. سعی کنید به رشد مورد نظر و پیش بینی شده در برنامههای خود برسید. اطمینان حاصل کنید که هرگز کنترل رشد تجارت و کسب و کارتان از دستتان خارج نشود.
منبع : سایت بانکی