روش های رایج تصفیه آب
روش های رایج تصفیه آب
از گذشتههای دور تاکنون از روشهای مختلفی برای تصفیه آب و حذف مواد مضر از آب آشامیدنی استفاده میشده است. امروزه نیز با پیشرفت تکنولوژی این روشها دستخوش تغییراتی شدهاند. در این مطلب رایجترین و مؤثرترین روشهایی را که امروزه برای پالایش و گندزدایی آب به کار میرود را برای شما شرح میدهیم و تجهیزاتی را که برای انجام این کار استفاده میشوند را به شما معرفی میکنیم. با ما همراه باشید!
چرا تصفیه آب مهم است؟
“آب مایۀ حیات است.” اهمیت این جملۀ معروف را شاید در سالهای اخیر و با وجود خشکسالی و کمبود آب بیشتر درک کرده باشیم. در نتیجه استفادۀ بهینه از منابع آبی و صرفهجویی در مصرف آب اهمیتی چندبرابر پیدا کرده است.
همانطور که میدانید آب مورد استفاده در منازل و صنایع مختلف به شکل فاضلابهای خانگی و صنعتی مجدداً به طبیعت بازمیگردد. نکتۀ حائز اهمیت این است که بیشتر اوقات با تصفیه و پالایش فاضلابها میتوان بار دیگر از آنها برای مصارف دیگر استفاده کرد.
بسته به میزان آلودگی آب و مواد موجود در آن، دستگاهها و تجهیزات تصفیه آب میتوانند متفاوت باشند. برخی از دستگاهها تنها قادر به حذف برخی آلایندهها هستند و برخی دیگر دقت بالاتری دارند. در ادامه راجع به روش های تصفیه آب و دستگاههای مورد استفاده بیشتر صحبت خواهیم کرد.
روش های تصفیه آب
تقریباً در تمامی صنایع، کارخانهها و کسبوکارهای مختلف شما به آب یا بخار آب احتیاج خواهید داشت. موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید این است که آب آلوده میتواند بهصورت مستقیم یا غیر مستقیم کیفیت تولیدات کارخانه را کاهش دهد یا باعث استهلاک دستگاهها و تجهیزات مورد استفاده شود. به همین جهت لازم است تا پیش از ورود آب به دستگاهها، تصفیه آب انجام شود و آلایندههای موجود در آب حذف شوند.
سادهترین روشی که در گذشته برای حذف آلاینده ها از آب به کار گرفته میشد جوشاندن آب بود. این کار برای آب آشامیدنی و لولهکشی شاید تا حدودی مؤثر باشد؛ اما برای آب مورد استفاده در صنایعی مثل داروسازی کافی نیست.
فراموش نکنید که جوشاندن آب تنها بخشی از آلایندههای موجود در آب را حذف میکند! اما حذف فلزات سنگین و عناصر مختلف موجود در آب چندان ساده نیست. برای این کار باید از فیلترهای تصفیه آب کمک بگیرید و تجهیزات مخصوص را نصب و راهاندازی کنید. در بین روشهای مختلفی که برای پالایش و حذف ذرات معلق موجود در آب وجود دارد دو روش رایج شامل: RO یا اسمز معکوس و UF یا اولترافیلتراسیون میشود.
روش RO یا اسمز معکوس
روش RO یا اسمز معکوس (Reverse Osmosis) ابتدا توسط نیروی دریایی آمریکا برای تأمین آب در مناطق بیابانی به کار گرفته میشد و کاربردی نظامی داشت. اما با گذشت زمان این تکنولوژی به خانهها نیز راه پیدا کرد و انواع دستگاه تصفیه آب صنعتی و خانگی با این روش تولید شدند. در این روش تصفیه آب از چند فیلتر مختلف برای پالایش و حذف آلایندهها از آب کمک گرفته میشود که مهمترین آنها فیلتر ممبران است.
به طور خلاصه در این فرایند، آب ناخالص از یک غشا نیمهتراوا عبور میکند و در سمت دیگر این غشا، آب خالص و پاکیزه را خواهیم داشت. در واقع غشا نیمهتراوا تنها اجازۀ عبور مولکولهای آب را میدهد و مولکولهای سایر مواد زیانبار در پشت این غشا باقی میمانند.
روش UF یا اولترافیلتراسیون
در روش UF یا اولترافیلتراسیون (Ultrafiltration) نیز مثل روش اسمز معکوس با غشای نیمهتراوا سر و کار داریم؛ اما تفاوتهایی هم در این میان وجود دارد. روش کار در اولترافیلتراسیون به این شکل است که آب از بین چند مدل فیلتر عبور میکند. حفرههای موجود در این فیلترها در هر مرحله ریزتر میشوند تا ذرات معلق موجود در آب با دقت بیشتری حذف شوند.
سادهترین فیلتر همان فیلتری است که کار آشغال گیری را انجام میدهد و ذرات بزرگی مثل چوب و سنگ را حذف میکند، دقت آخرین فیلتر به ۰٫۰۲ میکرون میرسد که پس از عبور آب از این مرحله تمامی آلایندهها حذف خواهند شد و شما آب تصفیه سالم را در اختیار خواهید داشت. این تکنولوژی نیز در دستگاه تصفیه آب خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.
جمع بندی
در این مطلب روشهای رایج برای تصفیه آب را برای شما شرح دادیم و دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز برای انجام این کار را به شما معرفی کردیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.
شرکت خانواده آب (Water Family) با بیش از ۱۰ سال سابقه در حوزه تولید دستگاه تصفیه آب صنعتی و خانگی یکی از تولیدکنندگان برتر داخلی در این زمینه محسوب میشود که همواره بهترین محصولات را در اختیار مشتریان قرار داده است. از سایت ما به آدرس waterfamily.ir دیدن کنید و جهت دریافت راهنمایی و مشاوره از طریق شمارههای درج شده در سایت با کارشناسان ما در تماس باشید!