مدیریت مالی و حسابداری

توصیه های طلایی مرد اول سرمایه گذاری قرن: وارن بافت

وارن بافت چه توصیه هایی برای شما دارد ؟

حتماً نام «وارن بافت» (Warren Buffett) را شنیده‌اید. بافت ۸۵ ساله که چندین بار عنوان «ثروتمندترین شخص جهان» را به خود اختصاص داده، رئیس هیات مدیره، مدیرعامل و بزرگترین سهام‌دار شرکت سرمایه‌گذاری «برک‌شایر هاتاوی» (Berkshire Hathaway) است. Berkshire Hathaway بزرگ‌ترین هولدینگ سرمایه‌گذاری جهان و مالک بیش از ۵۰ شرکت بزرگ (مانند GEICO، BNSF، Lubrizol، Dairy Queen، Fruit of the Loom، Helzberg Diamonds، FlightSafety International و NetJets) است. به علاوه درصد زیادی از سهام شرکت‌های معروف Mars، Coca-Cola، IBM، American Express و Wells Fargo هم در اختیار برک‌شایر هاتاوی است.

شروع وارن از پنسیلوانیا

بافت از ۱۶ سالگی در دانشگاه‌های «پنسیلوانیا» (Pennsylvania) و «نبراسکا» (Nebraska) در رشته‌ی تجارت تحصیل کرده و توانست در ۲۶ سالگی، به جمع میلیونرهای آمریکا بپیوندد.

سیستم تجارت و مدیریت بافت به قدری موفق بود که توانست در سال ۲۰۰۸، عنوان ثروتمندترین شخص جهان را کسب کند. در سال ۲۰۱۵ هم، سومین شخص ثروتمند جهان نام گرفت. از دیگر افتخارات بافت می‌توان به کسب عنوان «تاثیرگذارترین چهره‌ی جهان» در سال ۲۰۱۲ توسط مجله‌ی Times اشاره کرد.

بافت به فعالیت‌های بشر دوستانه علاقه‌ی ویژه‌ای دارد و بیش از ۸۵ درصد از دارایی‌های خود را صرف امور خیریه و همکاری با «بیل گیتس» (Bill Gates) برای درمان بیماری‌های مختلف، کرده است.

بافت ۶ نکته‌ی طلایی کلی تجارت برای زندگی دارد که معتقد است رعایت کردن این ۶ نکته، می‌تواند منجر به بهبود وضعیت مالی همه شود.

توصیه های طلایی وارت بافت

۱. هرگز بر روی یک منبع درآمد تکیه نکنید. حتما یک منبع دوم هم پیدا کنید.

وارن بافت

بافت این مورد را در مورد «کسب درآمد» گفته. او معتقد است که برای داشتن شرایط مالی بهتر و پایدارتر، باید حداقل دو منبع درآمد داشت.

۲. اگر لوازمی که نیاز ندارید بخرید، به زودی مجبور خواهید شد لوازمی که نیاز دارید را بفروشید.

این موضوع در مورد «مدیریت هزینه‌ها» گفته شده. طبق باور بافت، خرید لوازمی که صرفا از روی علاقه بوده و نیازی را برطرف نمی‌کنند، اشتباه بزرگی به حساب می‌آید.

۳. درست نیست که هر چه از درآمدتان باقی می‌ماند را پس‌انداز کنید. بلکه باید هر چقدر که از پس‌انداز کردن باقی ماند را خرج کنید.

سومین نکته‌ی بافت، به «پس‌انداز» مربوط است. پس‌انداز کردن بر خرج کردن اولویت دارد و ابتدا باید مبلغی را پس‌انداز و سپس مابقی را خرج کرد.

۴. هیچ‌گاه عمق یک رودخانه را با هر دو پا اندازه نگیرید.

مورد چهارم که در مورد «ریسک‌پذیری» بوده، مصداق عبارت «بی‌گدار به آب زدن» است. بافت معتقد است که نباید تمام و کمال هر ریسکی را پذیرفت و حتما راهی برای جبران خطا باقی گذارید.

۵. تمام تخم‌مرغ‌هایتان را در یک سبد قرار ندهید.

این نکته که در مورد «سرمایه‌گذاری» بیان شده، به موضوع انتخاب چند حوزه برای سرمایه‌گذاری اشاره دارد. بافت پیشنهاد می‌کند که تمام دارایی خود را تنها در یک حوزه سرمایه‌گذاری نکنید.

۶. صداقت، موهبت باارزشی است. انتظارش را از انسان‌های بی‌ارزش نداشته باشید.

نکته‌ی ششم و معروف‌ترین سخن وارن بافت، در مورد «سطح انتظار» بیان شده. بافت معتقد است صداقت و راست‌گویی، موهبت‌های باارزش و کمیابی هستند و نباید انتظار داشته باشید که همه با شما روراست و صادق باشند.

وارن بافت

این مقاله توسط آقای سید حمیدرضا عظیمی نوشته شده است.

سید حمیدرضا عظیمی

سید حمیدرضا عظیمی، دانش آموخته مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی با گرایش بازاریابی از دانشگاه شهید بهشتی و دکتری مدیریت از دانشگاه علامه طباطبایی که از سال 1382 فعال فضای تجارت الکترونیک بوده و هم اکنون از مدرسین مدیریت بازاریابی و به طور مشخص بازاریابی اینترنتی (Digital Marketing) است. رزومه کامل من را اینجا ببینید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا