شرکتهای ایرانی

در مورد سنکرون دیزل ژنراتور و نحوه اجرای آن چه می‌دانید ؟

دیزل ژنراتور

ترکیبی از موتور دیزل و یک ژنراتور ‌الکتریکی (آلترناتور) هستند که در هرمکانی ازجمله ادارات،کارخانجات، صنایع کشاورزی، بیمارستان، فروشگاه ها و … در توان‌های اضطراری، دائم یا مداوم در نبود برق شبکه استفاده‌می‌گردند.

در واقع یک دستگاه تولید برق است که از موتور دیزل برای تولید برق استفاده می‌کند. این نوع ژنراتورها از انرژی سوخت دیزل برای تولید برق استفاده می‌کنند. موتور دیزل در داخل ژنراتور قراردارد و با استفاده از پدال‌های مربوطه کنترل می‌شود. دیزل ژنراتورها عموما در مواقع قطع برق، مواقع اضطراری و در مکان هایی که به تامین برق پایدار نیاز دارند، استفاده می‌شود. به بیانی دیگر ترکیبی از موتور دیزل و یک ژنراتور‌ الکتریکی (آلترناتور) هستند که در هرمکانی ازجمله ادارات، کارخانجات، صنایع کشاورزی، بیمارستان، فروشگاه‌ها و … در توان‌های اضطراری، دائم یا مداوم در نبود برق شبکه استفاده‌می‌گردند.

فروش دیزل ژنراتور

برندهای مطرح در زمینه ساخت دیزل ژنراتور عباتند از :

ولوو – پرکینز – کامینز – کاترپیلار – MTU – لوول – دوسان – بادووین – کوهلر – موتورسازان و …

دیزل ژنراتورها از جمله ابزارهای پشتیبان حیاتی هستند که اغلب بدلیل غیرقابل اعتماد بودن عملکرد شبکه برق و یا رویدادهای طبیعی مانند طوفان که موجب قطعی برق می‌شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.  از این رو، دیزل ژنراتورها به طور گسترده در رویدادهای خارج از منزل، ساخت و سازها، بیمارستان‌ها، صنایع مهم و موارد اضطراری استفاده می‌شوند. بنابراین، در هنگام خرید دیزل ژنراتور باید به تعدادی از عوامل مانند شرایط آب و هوایی و جغرافیایی، نیازهای برق خاص و بودجه موجود، توجه کرد.
به بیان دیگر دیزل ژنراتور تجهیز بسیار مفید و کاربردی‌است که با مصرف سوخت دیزل، برق مورد نیاز را تولیدمی‌کند. این تجهیز، معمولاً به عنوان منبع تغذیه پشتیبان در کاربردهای صنعتی، مسکونی و غیره در هنگام قطعی برق و مواقع اضطراری استفاده‌می‌شود. همچنین، ویژگی و مشخصات دیزل‌ژنراتور به نحوی‌است که امکان استفاده از آن در مناطق روستایی و دوردست، وجود دارد.ساخت دیزل ژنراتورها، با توجه به کاربردشان، در محدوده توان‌های متفاوتی صورت می گیرد.

نکات مهم در خرید دیزل ژنراتور :

قدرت شارژ – سوخت – قابل حمل بودن – روش راه اندازی – شرایط محیطی ( دمای محیط ، ارتفاع ، رطوبت) .

هر یک از این عوامل می‌تواند بر عملکرد، کارایی و هزینه ژنراتور تأثیر بگذارد. شناسایی نیازهای خاص و در نظرگرفتن هر یک از این عوامل برای گرفتن بهترین تصمیم برای خرید بسیار مهم است.

 در مورد سنکرون دیزل ژنراتور و نحوه اجرای آن چه می‌دانید ؟

سنکرون دیزل ژنراتور چیست ؟

گاهی اوقات به دلیل تغییر در میزان مصرف‌کننده، قطعی‌های اضطراری و تعمیر و نگه داری، ژنراتور‌ها از سیستم قطع و مجدد به شبکه توان متصل می‌شوند. قبل از این اتصال مجدد باید پارامترهای ژنراتور را با پارامترهای شبکه همگام سازی یا سنکرون کرد که نیاز به سنکرون کردن ژنراتور‌‌‌است.

سنکرون دیزل ژنراتور

یک سنکرون سازی نامناسب می‌تواند بر روی سلامت سیستم توان تاثیر بگذارد که نتیجه اصلی این تاثیر می‌تواند ایجاد مشکل در نیرو محرکه ژنراتور‌ها (توربین بخار،دیزل و …)، ژنراتور‌ها، ترانس‌ها و اجزای دیگر سیستم قدرت باشد.

به پروسه تطابق پارامترهایی مانند ولتاژ، فرکانس، زاویه فاز، توالی فاز و نوع شکل موج ژنراتور را با سیستم های قدرت دیگر، سنکرون سازی می‌نامند در صورتی که پارامترهایی مثل ولتاژ، فرکانس و یا… در ژنراتور با شبکه مطابق باشد نمی‌تواند انرژی را به شبکه تحویل‌دهد. این کار با کنترل سرعت ژنراتور و جریان تحریک آن شکل می‌گیرد.احتیاج به سنکرون کردن زمانی ایجاد می‌شود که نیاز به تعداد ۲ ژنراتور و یا ژنراتورهای بیشتر برای تامین تغذیه یک شبکه وجود داشته باشند. این از آنجایی ایجادمی‌شود که بارهای الکتریکی در طی زمان ثابت نبوده و مکررا تغییر‌می‌کنند در نتیجه گاهی اوقات برای دست یابی به انرژی بالاتر نیاز به سنکرون سازی ژنراتورها می‌باشد.

سنکرون سازی پارامترهای دو ژنراتور و یا یک ژنراتور با خط اصلی(برق شبکه) را بر روی هم منطبق خواهد کرد.

انواع سنکرون دیزل ژنراتور عبارتند از :

۱- سنکرون یک دیزل ژنراتور با برق شهر

۲- موازی‌کردن چند دیزل ژنراتور با برق شهر

۳- پارالل‌کردن دو دیزل ژنراتور باهم

۴- سنکرون چند دیزل ژنراتور باهم

برد سنکرون دیزل ژنراتور

از جمله مواردی که باید در نظر بگیرید عبارتند از:

  • کنترل سرعت: دیزل ژنراتورها ممکن است سرعت برابر یا متفاوت باشند، اما باید در زمان سنکرون شدن سرعت آنها برابر باشد و بعد از سنکرون شدن برای تقسیم بار و کنترل مقدار بار اکتیو باید قابلیت کنترل سرعت وجود داشته باشد.
  • تقسیم بار: تمام بار با توجه به ظرفیت واحدهای جداگانه باید توسط همه دیزل ژنراتورها تقسیم شود. یا در صورت سنکرون شدن با شبکه باید مقدار بار مشخصی را به شبکه تزریق کنند. (بار اکتیو و راکتیو)
  • سنکرون‌کردن: سنکرون کردن برای اطمینان از این که ولتاژ خروجی هم فاز است ، لازم است ، و دیزل ژنراتور ها دارای ولتاژ، فرکانس و زاویه فاز یکسان در زمان سنکرون شدن هستند.
  • تنظیم ولتاژ: جهت تطبیق ولتاژ و تنظیم توان راکتیو و تقسیم توان راکتیو نیاز است تا بتوان ولتاژ دیزل ژنراتور ها را کامل کنترل کرد.

ویژگی سنکرون دیزل ژنراتور با برد کومپ

  • سنکرونایزر اتوماتیک با امکان سنکرون کردن ۳۲ ژنراتور
  • قابلیت تغییر اپلیکیشن‌های مختلف به صورت نرم افزاری(مانند SPTM و MINT)
  • تقسیم بار  اکتیو و راکتیو بین ژنراتورها
  • مدیریت بار با امکان یکسان سازی ساعت کار
  • مجهز به AVRi
  • دارای PLCداخلی ،پشتیبانی از PLC Editor و مانیتورینگ با استفاده از نرم افزار InteliConfig
  • دارای پورت  (J1939) CAN Bus و پشتیبانی از طیف وسیع از موتور های ECUدار
  • امکانات مانیتورینگ و کنترل از طریق Internet، LAN،Modem GSM  و شبکه های صنعتی مانند Modbus RTU/TCP
  • کنترل دستی و اتوماتیک کلید برق شهر ، ژنراتور
  • دارای ساعت داخلی RTCو حافظه ثبت وقایع و رویداد ها با درج  تاریخ و ساعت(۳۵۰ رخداد اخیر)
  • صفحه نمایش از نوع  LCD گرافیکی
  • پشتیبانی از زبان های مختلف

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره در این زمینه می‌توانید از طریق راه های ارتباطی در وبسایت ماه صنعت انرژی با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا