وزن مخصوص ورق گالوانیزه و تولید کنندگان این محصول
در زمانی که از روش های مختلف برای محاسبه وزن دقیق ورق های گالوانیزه استفاده می کنید یکی از معیارهای مهم در این زمینه وزن مخصوص ورق گالوانیزه است که نشان دهنده چگالی خواهد بود.
عدم اطلاع از این مشخصه در زمان اندازه گیری وزن ورق های گالوانیزه می تواند باعث بروز خطا و اشتباه در انجام محاسبات شود که در این صورت قادر به بررسی دقیق قیمت و کیفیت محصول براساس این معیار نخواهید بود.
منظور از وزن مخصوص ورق گالوانیزه چیست؟
زمانی که در رابطه با وزن مخصوص ورق های گالوانیزه صحبت می کنیم، منظور چگالی مواد اولیه سازنده این محصول است که برحسب گرم بر سانتی متر مکعب یا کیلوگرم بر مترمکعب بیان می شود.
وزن مخصوص یا چگالی که به آن جرم ویژه هم می گویند نشان دهنده نسبت جرم بر حجم است که به طور معمول براساس نوع ماده مشخص می شود که برای ورق های گالوانیزه وابسته به فولاد مصرفی خواهد بود.
با توجه به اینکه ورق های گالوانیزه با استفاده از فولاد ساخته می شوند به طورکلی برای انجام محاسبات مورد نیاز جهت برآورد وزن این محصول، چگالی آهن که مقداری برابر با ۷.۸۶ گرم بر سانتی متر مکعب دارد را در فرمول قرار می دهند.
در مراحل تولید ورق گالوانیزه از یک پوشش عنصر روی (Zn) با ضخامت های متنوع استفاده می شود که هدف اصلی از انجام این کار افزایش مقاومت در برابر خوردگی است که با توجه به ضخامت خیلی کمی که دارد در اندازه گیری وزن مخصوص توجهی به این پوشش نمی شود.
در همین راستا باید گفت که وزن مخصوص ورق گالوانیزه ارتباطی با پوشش رویی آن ندارد و تنها وابسته به فولاد زیرین است که باید در زمان اندازه گیری وزن و قیمت ورق گالوانیزه به چنین نکته ای توجه کنید.
اهمیت استفاده از وزن مخصوص ورق گالوانیزه
فرمولی که برای اندازه گیری وزن کلی ورق گالوانیزه به کار می رود شامل چندین مشخصه مختلف مانند ضخامت، طول، عرض و وزن مخصوص است که به صورت حاصل ضرب به دست می آید.
در نظر داشته باشید که عدم توجه به هرکدام از این مشخصه ها، انجام محاسبات شما را با مشکلاتی روبه رو می کند و در نهایت قادر به برآورد وزن کلی ورق های گالوانیزه نخواهید بود.
ازآنجایی که وزن هر ورق گالوانیزه در تعیین کیفیت و قیمت نهایی محصول موثر است می توان این طور گفت که وزن مخصوص یا چگالی ورق نیز در این زمینه بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
البته یکی از نکات مهمی که معمولا در زمان محاسبه وزن ورق های تولیدی کارخانه های ایرانی و استفاده از وزن مخصوص ورق گالوانیزه برای این فرمول حائز اهمیت است مربوط به این می شود که معمولا این معیار را برابر با ۸ در نظر می گیرند.
باید گفت که این کار باعث می شود تا انجام محاسبات مورد نیاز برای تعیین وزن ورق های گالوانیزه سریع تر انجام شود و ازطرفی نیز میزان خطایی که به دست می آید خیلی پایین است و تاثیر زیادی بر وزن نهایی ندارد.
ورق گالوانیزه چیست
ورق گالوانیزه در واقع همان ورق های فولادی ساده است که با فرآیند نورد گرم تولید شده است. این نوع ورق پس از ساخته شدن در مخازن روی غوطه ور شده یا به بیان بهتر روی اندود می شوند.
روی اندود شدن این ورق ها باعث می شود تا ورق گالوانیزه در برابر نم و رطوبت مقاوم شده و به مشکل زنگ زدگی یا اکسیداسیون دچار نشود. اکسید نشدن ورق های گالوانیزه باعث می شود تا کارایی آن ها افزایش یافته و کاربرد زیادی در صنایع گوناگون داشته باشند.
جالب است بدانید که عمر ورق های فولادی پس از گالوانیزه شدن افزایش پیدا می کند. این افزایش عمر مفید می تواند به ۵۰ سال هم برسد.
ورق گالوانیزه در برخی از موراد با نام آهن گالوانیزه هم شناخته می شود. ورق های فولادی با دو روش نورد سرد و گرم تولید و عرضه می شوند. معمولاً ورق های نورد گرم، پس از تولید در یک فرآیند خاص، «گالوانیزه» می شوند.
به بیان دیگر، در فرآیند تولید ورق گالوانیزه، متخصصان، یک لایه ی نازک از جنس عنصر فلزی روی (ZN) بر سطح خارجی ورق می کشند.
تولید کنندگان ورق گالوانیزه در ایران
کارخانه ها و مجتمع های تولیدی مختلفی هستند که انواع ورق فولادی، گالوانیزه و غیره را تولید می کنند. برخی کارخانه ها به طور خاص فقط ورق فولادی تولید می کنند (کارخانه اکسین)، برخی کارخانه ها نیز در کنار تولید انواع مقاطع فولادی مثل تیرآهن، میلگرد، لوله و… خط تولید ورق فولادی را نیز دارند.
استانداردهای جهانی، ملی و بین المللی مختلفی وجود دارند که برای تولید انواع مقاطع فولادی توسط کارخانه های داخلی و خارجی استفاده می شوند.در این استانداردها انواع ورق ها در اندازه، ابعاد، ضخامت ها و مشخصات مکانیکی و شیمیایی خاصی تولید می شوند.
به طور کلی استانداردها چهارچوب هایی برای تولید مقاطع فولادی هستند. هر کارخانه امکان دارد بر اساس استاندارد خاصی تولد کند ولی معمولاً کارخانه ها طبق استاندارد های معروف جهانی محصولات مختلف خود را تولید می کنند.
- شرکت فولاد مبارکه اصفهان
- شرکت فولاد غرب آسیا
- شرکت فولاد امیرکبیر کاشان
- شرکت فولاد اکسین خوزستان
- کارخانه فولاد کاویان اهواز
- کارخانه فولاد گیلان
- شرکت صنایع هفت الماس
- کارخانه تاراز چهارمحال
- شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری
از جمله بهترین کارخانه های تولید کننده ورق گالوانیزه در کشور هستند.
کاربردهای ورق گالوانیزه در صنایع
ورق گالوانیزه چه کاربردهایی دارد؟ مقاومت ورق های گالوانیزه در مقابل زنگ زدگی باعث شده است که در بسیاری از صنایع شاهد استفاده از این محصول باشیم. برخی از مهم ترین کاربردهای ورق گالوانیزه در صنایع مختلف عبارتند از:
- کابینت های آشپزخانه
- کانال های تهویه هوا و کانال های خنک کننده
- مخازن ساکن یا متحرک مانند مخازن تانکرها
- لوازم خانگی و تجهیزات آشپزخانه مانند یخچال، کولر، ماشین لباسشویی و ماشین ظرف شویی
- صنایع برق و الکترونیک، انواع سیم کشی ها و تابلوهای برق شهری یا صنعتی
- صنعت ساختمان مانند سقف، دیوارهای جانبی، پارتیشن ها، پانل ها، ناودان های کرکره ای، نرده ها، سقف های کاذب، دیوارهای جداکننده و درهای کرکره ای
- تجهیزات ترافیکی مانند گاردریل ها، تابلوها و علائم جاده ای
- قطعات خودرو مانند بدنه خودرو، اتوبوس و کامیون، کف کابین، فیلترهای هوا و روغن، مخازن سوخت و روغن و لوله های خروجی
- سقف و دیواره سالن ها و سوله های بزرگ
جمع بندی
وزن مخصوص ورق گالوانیزه در واقع مربوط به چگالی مواد اولیه مورد استفاده برای ساخت این محصولات بوده که با توجه به اینکه چنین ورق هایی از جنس فولاد هستند معمولا از مقدار ۷.۸۶ گرم بر سانتی متر مکعب که نشان دهنده چگالی آهن است استفاده می کنند.
باید بدانید که دلیل اصلی برآورد وزن ورق های گالوانیزه برای دسترسی به قیمت این محصولات است که شما می توانید با مراجعه به وب سایت آهن باکس قیمت این محصول را برحسب کیلوگرم مشاهده کنید.