شرکتهای ایرانی

تفاوت پروفیل گالوانیزه و پروفیل استیل در چیست؟

نکته مهم در تفاوت پروفیل استیل با پروفیل های گالوانیزه، در قیمت آن‌ها است. در ترکیب آلیاژی استنلس استیل از اجزای گران‌بهایی چون کروم، نیکل و مولبیدن استفاده می‌شود که سبب افزایش قیمت این فلز هستند. اما در پروفیل گالوانیزه تنها یک پوشش بر فلز قرار می‌گیرد.

در نتیجه، محصول نهایی بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر از پروفیل استیل است. به عبارتی دیگر قیمت پروفیل گالوانیزه از پروفیل استیل کمتر است. پروفیل استیل نسبت به پروفیل گالوانیزه وزن بیشتری دارد بنابراین کمتر می‌توان از آن در ساخت‌وساز استفاده کرد. با این حال به دلیل مقاومت و استحکام بالایی که دارد، در بسیاری از صنایع بی‌جایگزین است. تفاوت دیگر آنها در کارخانه های تولید کننده آنهاست.

پروفیل گالوانیزه و استیل، از محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین انواع مواد ضدزنگ در صنعت هستند. علاوه‌بر مقاومت دربرابر زنگ‌زدگی، این مواد دارای ویژگی‌های دیگری همچون فرآیند‌پذیری، کیفیت سطح، آلیاژ و عمر مفید متفاوتی هستند.

بعداز انتخاب ویژگی‌های اصلی، قیمت و عمر مفید به‌عنوان ۲ پارامتر حیاتی و تعیین‌کننده برای انتخاب محسوب می‌شوند. در ادامه، با بررسی خصوصیات این ۲ نوع ماده ضدزنگ، به‌دلیل عمر مفید و قیمت آن‌ها، بررسی خواهیم کرد که استفاده از کدام یک از آن‌ها اقتصادی‌تر و منطقی‌تر خواهد بود.

تفاوت پروفیل گالوانیزه و استیل

همانطور که در سایت hesali-upvc بیان شده است : از مهم‌ترین بحث‌های صنعتی تفاوت پروفیل گالوانیزه با استیل است. وجود آهن در پروفیل استیل و پروفیل گالوانیزه یک وجه اشتراک است. در حقیقت استیل، همان فولاد ضد زنگ و فلزی بر پایه آهن است.

این فلز طی ترکیب با عناصر دیگر، به آلیاژی تبدیل می‌شود که هم بسیار مستحکم‌تر از آهن و فولاد معمولی است و هم مقاومتی بی‌نظیر در برابر اکسیداسیون (زنگ‌زدگی)، حرارت و … دارد. پروفیل گالوانیزه یک آلیاژ خاص نیست بلکه همان قطعات آهن یا فولاد معمولی است که با گالوانیزاسیون (پوشش‌دهی) ضد زنگ شده است.

پروفیل گالوانیزه

برای ساخت مقاطع گالوانیزه از لوله و پروفیل سبک، از مقطع پایه استفاده می‌شود که این نمونه تحت گالوانیزاسیون قرار می‌گیرد و به پروفیل و لوله گالوانیزه تبدیل می‌شوند. ۲ روش معمول برای گالوانیزه کردن وجود دارند.

گالوانیزه سرد برای مقاطع سبک و گالوانیزه گرم عموما برای مقاطع سنگین به‌کار برده می‌شود. در هر ۲ روش، سطح قطعه با لایه‌ای نازک از فلز روی پوشیده شده‌اند. این لایه به‌صورت فیزیکی یک لایه پوشش محافظ ایجاد کرده و به‌واسطه واکنش‌‌پذیری بالا، از واکنش آهن با اکسیژن و تولید زنگ آهن جلوگیری می‌کند.

سطح لایه گالوانیزه از فلز روی تشکیل شده و به تدریج از خلوص آن کاسته می‌شود. با ترکیب روی و اکسیژن، لایه‌ای از روی اکسید به‌وجود می‌آیدکه از ترکیب شدن آهن با اکسیژن جلوگیری کرده و از تشکیل زنگ آهن و خوردگی قطعه پیشگیری می‌کند.

مقاومت خوب پروفیل گالوانیزه حتی بعداز خراشیده شدن به لطف حفاظت کاتدی است. قیمت لوله گالوانیزه با وجود خواص ضدزنگی، تفاوت زیادی با پروفیل سبک گالوانیزه نشده ندارد.

در این بخش از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را مشاهده نمایید و با محصولات و خدمات مجموعه آهن یک آشنا شوید:

محل قرار گیری ویدئو

پروفیل استیل

پروفیل و لوله استیل دکوراتیو، با ویژگی ضدزنگ بدون نیاز به هیچ فرآیند ثانویه‌ای طراحی شده‌اند. خاصیت ضدزنگی این محصولات از عناصر موجود در آلیاژ آن‌ها برخوردار است. حضور عناصر مانند کروم و نیکل در ترکیبات استیل، از زنگ‌زدگی آن‌ها جلوگیری می‌کند.

این عناصر، با تشکیل یک پوشش مقاوم در برابر اکسیژن، از زنگ‌زدگی جلوگیری می‌کنند. بنابراین، استیل با خاصیت‌های منحصر‌به‌فرد خود، از مقاطع گالوانیزه متمایز است و به لطف این ویژگی‌ها، قطعات استیل، ضدزنگ می‌شوند.

در مقایسه با پروفیل‌های گالوانیزه، قیمت پروفیل استیل ۴ برابر بیشتر است، به‌دلیل حضور عناصر گران‌بها مانند کروم و نیکل در ترکیبات آن. علاوه‌بر این، مقاطع استیل پس‌از خراشیده شدن، قابل ترمیم هستند و همچنان مقاوم در برابر زنگ‌زدگی باقی می‌مانند.

ورق استیل سنگین تر است یا ورق فولادی گالوانیزه؟

در اکثر موارد، وزن ورق استیل و ورق گالوانیزه به‌طور مشابهی خواهد بود. تفاوت‌های خاص بسته به آلیاژ‌ها و ضخامت پوشش روی ورق‌های گالوانیزه متفاوت خواهد بود. استفاده از فلزات آلیاژی بیشتر یا پوشش‌های ضخیم‌تر می‌تواند منجر به افزایش وزن شود. این مسئله قابل اجتناب نیست.

تفاوت ورق گالوانیزه و استیل در میزان چکش خواری

پروفیل گالوانیزه، به‌عنوان یک گزینه با چکش خوردن ورق زیرین، امکان شکل‌پذیری بیشتری را نسبت به ورق‌های استیل با شکل مشابه فراهم می‌کند. اگر نیاز به استفاده از ورق استیل دارید و دنبال چکش خوردن بیشتری هستید، اما انتخاب درجه ورق استیل برایتان مبهم است، به گرید‌های آستنیتی مراجعه کنید. این گرید‌ها حاوی مقادیر بیشتری از نیکل هستند و برای اجسام بزرگ مانند سینک‌ها، حوضچه‌ها و مخازن، شکل‌پذیرتر عمل می‌کنند.

لوله اسپیرال

در دهه ۱۹۶۰ میلادی، تولید لوله‌ اسپیرال یا درز جوش مارپیچی به‌عنوان یک نوآوری مهم در صنعت آغاز شد. قبل‌از آن، لوله‌های درز‌دار در انواع صنایع استفاده می‌شدند. اما امروز، به‌کار بردن لوله‌های اسپیرال یک جایگزین بوده و در سال‌های اخیر به‌طور چشم‌گیری افزایش یافته است.

اما لوله اسپیرال چیست؟ این نوع لوله‌ها از جنس فولاد هستند که به‌صورت مارپیچی و با استفاده از روش اسپیرال تولید می‌شوند. این لوله‌ها دارای ابعاد مختلفی بین ۸ تا ۱۲۰ اینچ هستند و می‌توانند در کیفیت و استحکام با لوله‌های درز‌دار رقابت کنند. در این نوع لوله‌ها، نحوه جوشکاری بسیار اهمیت دارد؛، زیرا جوش دقیق و با‌کیفیت می‌تواند استحکام و مقاومت لوله در برابر فشار را افزایش دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص لوله اسپیرال به لینک https://ahan1.com/Category/pipe/spiral-pipe مراجعه کنید.

تولیدکنندگان پروفیل گالوانیزه و استیل

یکی از اصلی ترین تفاوت‌های بین این ۲ محصول، کارخانه‌های تولیدکننده آن‌ها شناخته شده است. هر کارخانه از ترکیبات و عناصر شیمیایی مختلفی برای تولید محصولات خود استفاده می‌کند که این باعث شده تا این ۲ محصول اختلافاتی داشته باشند. باید گفت که یکی از دلایلی که ورق های استیل گران‌تر هستند، وارداتی بودن آن‌ها است.

پروفیل صنعتی عمدتا از ورق های سیاه st37 تولید میشوند. سایز های متداول که در ایران تولید می شود از سایز ۲۰*۲۰ تا ۱۵۰*۱۵۰است. با ضخامت های ۲ تا ۱۰ میل . کارخانجاتی که این نوع لوله تولید میکنند : یاران ، جهان پروفیل پارس ، تهران شرق ، صدرا ،حداد و… این محصول در انبار تهران و کارخانجات فقط به صورت کیلویی به فروش میرسد.

قیمت ورق استیل بیشتر است یا ورق گالوانیزه

ورق استیل و ورق گالوانیزه همیشه قیمت‌های متفاوتی دارند، اما به‌طور ‌کلی ورق‌های استیل گران‌تر از ورق‌های گالوانیزه هستند. انتخاب ورق گالوانیزه به‌دلیل هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه، یکی از دلایل اصلی استفاده از آن است.

اگر استفاده بلندمدت مهم نیست یا از قطعاتی استفاده می‌شود که برای مدت‌زمان طولانی تحت‌تاثیر قرار نمی‌گیرند، ورق گالوانیزه جایگزین مناسبی برای ورق استیل است.

هر ۲ نوع فلز قابل بازیافت هستند، اما ورق گالوانیزه باید مجددا فرآیند گالوانیزه کردن را طی کند تا به ورق استاندارد تبدیل شود. اما بازیافت ورق استیل به‌سادگی انجام می‌شود، زیرا به‌راحتی می‌توان آن را از حالت جامد به مایع تبدیل کرد و دوباره با تنظیمات مناسب به‌شکل دلخواه مورد استفاده قرار داد.

جمع‌بندی

تفاوت بین ورق استیل و پروفیل گالوانیزه را می‌توان از جوانب مختلف مورد بررسی قرار داد. این ۲ نوع ورق در ترکیبات، روش تولید، حفاظت در برابر خوردگی، قیمت، استحکام و خواص مکانیکی، استاندارد‌های تولید و کاربرد‌های مختلفی تفاوت دارند.

با توجه به موارد بالا، مشخص می‌شود که ورق‌های استیل با قیمت بالاتری همراه هستند، اما به‌دلیل استحکام بیشتر و مقاومت بهتر، در صنایع حساس استفاده می‌شوند. ازطرفی، ورق‌های گالوانیزه با قیمت مناسب و مقاومت در برابر خوردگی، در صنایع مختلفی کاربردی هستند و با محیط‌های مرطوب سر‌و‌کار دارند.

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت

تحریریه پایگاه اطلاع رسانی صنعت، کارِ گردآوری و ترجمه مقالات و همچنین تولید و انتشار اخبار مدیریتی را انجام می دهد. این فعالیت علاوه بر فعالیت گروه علمی پایگاه اطلاع رسانی صنعت می باشد که همگی زیر نظر سید حمیدرضا عظیمی است. همواره می توانید از طریق شماره تلفن 02122968244 با تحریریه Myindustry در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا